Lime-marinert, bacon surret, kylling m/risotto
4 stk kyllingfileter
1/2 lime
rapsolje
soyasaus
ingefær
salt og pepper
bacon
Tørk godt av kyllingfiletene og legg de i en pose, hell over litt rapsolje, riv i limeskallet (kun det grønne), press limesaften over, skjær en god bit med ingefær og ha i salt og pepper. Marinèr i minst 2 timer, helst over natten. Ha en liten dasj rapsolje i pannen og stek kyllingfiletene. Når de nesten er ferdige surres de i bacon og stekes videre til baconet også er stekt.
risotto
4 dl risottoris
6 dl vann
1 terning kyllingbuljong
1/2 løk
1 dl rapsolje
smør
hvit pepper
parmesan
Varm vannet og løs opp kyllingbuljongen i vesken. Surr olje og løk i en gryte til den blir blank. Ha i risottorisen og rør godt. Hell i kylllingbuljongen, litt om gangen og rør jevnlig. Når risen har tatt opp væsken, tilsettes mer veske og rør videre. Fortsett med dette til all vesken er brukt opp. Ha i revet parmesan og smak til med smør og salt.
kyllingsaus
250 g kyllingkraft
15 g smør
15 g hvetemel
1 dl fløte
hvit pepper og salt
ripsgele
Smelt smør og fres hvetemelet i smøret til jevningen blir brusende og hvit. Spe i med kyllingkraft og fløte. La småkoke en times tid. Smak til med krydder og ripsgele.
Vinanbefaling;
Audoin Marsannay 2006
Bruno Clair Marsannay 2009