Sitronpannacotta
1 appelsin
1 sitron
1/3 l fløte
90g sukker
2 plater gelantin
Gelantinen legges i kaldt vann. Kok inn revet appelsinskall, saften av appelsin og sitron, fløte og sukker til det er litt redusert, ca. 15min. Ha gelantinen i, rør til den er løst opp i vesken. Settes til kjøling.
Pisk 2 dl fløte for hånd, til krem. Bland kremen og vesken sammen og hell over i dessertglass. La det være plass til compotten på toppen.
Appelsin-compott
5-6 stk comcat (små appelsiner)
100g sukker
2stk stjerneanis
1/2 sitron (bruk bare vesken)
2 vaniljestenger
1 dl vann
Press vesken ut av sitronen, snitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljen og legg alt inkl. stangen i kjelen, ha i sukker, stjerneanis, comcat og vann og kok det hele opp til blandingen blir tykk (15-20min). La stå til kjølnet. Hell appelsin-compotten over panacottaen i desertglassene, pynt med sjerneanis og comcat. Hvis compotten blander seg med panacottaen er compotten for varm.
Drikkeforslag:
Geil Bechtheimer Geyersberg Rieslaner Beerenauslese 2008
Gobelsburg Riesling Auslese 2007