Semifreddo
4 st eggehvite
4 stk eggeplomme
100 g sukker
1 stk vaniljestang
350 g kremfløte
krokan
100 g mandler
100 g sukker
1 dl vann
25 g smør
Pisk eggeplommene med 2/3 deler av sukkeret og vaniljefrø i en mikser på høyeste hastighet. Når eggedosisen er luftig piskes fløten til krem, vend inn i eggedosisen.
Pisk eggehviten stiv med resten av sukkeret og vend inn smeten sammen med litt av krokanen. Fyll i porsjonsformer eller en stor form og dryss krokan på toppen før de settes i fryseren i et par timer.
krokan
Rist mandlene i en panne noen minutter, grovhakk. Bland sukker og vann i en gryte og varm det opp. Når karamellen er lett gyllen has smøret i, og så mandlene. La det koke videre i ett minutt under omrøring. Hell blandingen på en plate med bakepapir. La den stå til den blir kald. Når massen er helt avkjølt og hard som knekk, kjøres den lett i en foodprosessor.
jordbær
1 kurv jordbær
sukker
crema balsamico
Rens jordbærene, del i båter, strø over sukker og vend inn litt crema balsamico. La det stå i kjøleskap en times tid.
marscaponekrem
200g creme fraich
250g marscapone
1 vaniljestang
melis
Pisk creme fraich lett og vend inn marscapone og vaniljefrø. Smak til med melis. Sett i kjøleskap i en time. Ved servering formes kremen i en skje og legges oppå jordbærene.
Anbefalt drikke; Allram Grüner Veltliner Eiswein 2008