Lammeskank
Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining.
6 stk lammeskanker
1 ts korianderfrø
1 liten, tørket chili
1 ss frisk rosmarin
1 ts tørket merian eller oregano
1 ss hvetemel
2 ss olivenolje
4 hvitløksbåter
1 kjempesvær gullerot
10 små sjarlottløk
3 ss balsamico eddik
2 dl tørr Hvitvin
6 sardellfileter
3 bokser hele tomater
1 håndfull frisk basilikum
havsalt og nymalt pepper
Sett en gedigen jerngryte på komfyren, ha i litt olivenolje og skru opp varmen. Mens gryten varmes kan du begynne med å gni inn lammekjøttet med havsalt og nymalt pepper. Knus korianderfrøene og den tørkede chilien og bland med hakket rosmarin og tørket merian. Rull kjøttet i krydderet og press alt godt inn i kjøttet. Dryss hvetemel over til slutt. Gryten skal nå være kjempevarm og det er bare å legge skankene i, en om gangen, frese/brune på alle sider, før du tar de ut og legger de til side.
Skru ned varmen litt og bruk samme gryte til å forsiktig frese opp finhakket hvitløk, gulrot, løk (skrellet men ellers hel) og en klype salt. Tilsett balsamicoeddikk og la det koke inn til sirup. Hell hvitvinen i gryta og la det surre i 2 minutter. Hiv oppi sardellfiletene (gir kraftigere smak) og tomatene, rør forsiktig, legg lammeskankene oppi, kok opp, ta pannen av platen. Legg på lokk og sett midt i ovnen på 180 grader i 2,5 time. Ta så av lokket og la stå i en 1/2 time til.Skum av fett som måtte ha samlet seg på overflaten. Smak til med salt, pepper og grovhakket basilikum.
Drikkeforslag:
Cigliuti Barbera d’alba Serraboella 2006
Trivento Eolo Malbec 2007
Jeg laget denne retten igjen 29/9-12, og hadde en
Radici Taurasi Riserva 1999 til. Det var en perfekt match.
Denne ble nok en gang laget til 15 personer i et 40års lag, 11/1-14 – med den supre Hilberg-Pasquero Nebbiolo d’Alba 2008 i glasset.
18 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Nå skal oppskriften prøves ut, handlet inn alle ingridienser og gleder meg til å fylle stua med varme lukter som bekrefter at nå er høsten kommet. Skal melde ifra om hvordan resultatet ble, har alldri tilbredt lammeskank..så dette blir spennende 🙂 Wish me luck
Så bra:) Håper resultatet står til forventningene. Hvilken vin skal du ha til? La gjerne skankene stå å i gryten og trekke lengre enn oppskriften sier. Da holder den varmen helt frem til servering. Jeg fikk faktisk, i går, et ønske om å lage denne retten til voksenbursdag neste helg, 12 voksne. Gleder meg
Hei igjen!
Bare å fortelle om hvordan det gikk: Utrolig! Desidert den beste lammeskank oppskriften jeg har smakt. Middags gjestene ble helt satt ut, og jeg ble herved utnevnt til en slags mester kokk av venne gjengen 😉
Men en god person holder ikke godene for seg selv- så printet oppskriften din ut til dem og anbefalte bloggen din på det varmeste.
Fantastisk god mat, skankene mine sto nok i ovnen ca 4 timer, hvor varmen ble gradvis satt ned noe. Så dette skal gjentas om ikke lenge.
Vinen du anbefalte fikk jeg ikke tak i (Tønsberg) men hadde erstatninger som var ok, kunne vært bedre. Skulle tatt litt mer tid til utvalg av dette, og ikke gått får det første som ble anbefalt av dem.
Uansett, en vinner- med, eller uten fantastisk vin x
Takk 🙂
Takk for fin tilbakemelding. At du og andre får oppleve og glede seg over mine selverfarte kulinariske gleder og vinopplevelser, gir skribleriene mine mening.
Fant denne oppskriften som jeg skal prøve til helgen. Hva slags tilbehør bruker du til?
Hei Hege.
Klassisk rett som jeg lager flere ganger om året og da alltid med en mektig potetmos til (med mye smør i!:). Vil anbefale Boffa Carlo Barbaresco Ovello 2013 nå, en vin som alltid har imponert meg, men spesielt denne årgangen er god!
Heisann! Det var kjapt svar. Potetmos med mye smør skal bli. Når det gjelder vin, har jeg akkurat bestilt den du nevnte oppi her
Radici Taurasi Riserva (årgang 2007 og ikke 1999 som du skrev). Skal jeg droppe den og heller gå for din nye anbefaling?
He Hege.
Taurasi er absolutt et godt valg, ta den:) Men ha Boffa sin i bakhodet til en annen anledning:)
Takk. Det skal jeg gjøre. Gleder meg til å servere! Det høres supergodt ut og helt riktig nå som høsten er kommet.
Jeg lagde denne retten i helgen, og det er noe av det beste jeg har smakt! Denne oppskriften skal jeg bruke flere ganger! Hadde mandelpotetmos ved siden av. Med både fløte og smør i 🙂
Denne oppskriften skal jeg bruke flere ganger!
Så bra Anne Marit. Gleder meg å høre 🙂
Min ble også fantastisk god. Gjester og vertskap var begeistret! Tusen takk!
Så bra, takk for hyggelig tilbakemelding 😉
Hei, skal lage dette til lørdag. Noen gode vinanbefalinger fra Italia rundt 200-250,- flaske?
Hei Klaus.
I den prisklassen vil jeg anbefale;
Juice Asylum Il Terzo Grado 2017 og
Col d’Ôrcia Rosso di Montalcino 2015
Lykke til:)
Hei, supert.
Hvordan smaker disse ift. en god Barbera?
Hei, ser disse var vanskelig å få tak i i området Lier-Drammen-Valdres
Hei, Skal lage disse supergode lammeskankene igjen. Har du noen ideer til forrett og dessert slik at det blir en hel middag?