Stekt torsk med røkt paprikapulver

Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! -  -  - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1 bunt asparges 3 fedd hvitløk 2 ts løkpulver 1/2 fennikel 1 ts soyasaus salt&pepper klaret smør Kutt…

Les mer


Thorne and Daughters Rocking Horse Cape White 2014

Det er en bølge av nye, flotte, viner fra Sør Afrika som finner veien til Norge for tiden. Mange unge og flinke vinmakere derfra har de siste 10 årene sakte men sikkert begynt å lage viner som ikke står tilbake for det beste som produseres. John Seccombe er en av de. I Sør Afrika har…

Les mer


Wagyu (Kobe) Entrecot

Jeg var innom den lokale slakteren, Strøm Larsen, her om dagen hvor det med store bokstaver ble annonsert at de hadde fått inn dette spesielle kjøttet fra Kobe i Japan. Etter å ha overveid frem og tilbake om jeg skulle ta meg råd til et stykke, tok nysgjerrigheten overhånd. Med 2200 kroner per…

Les mer


Crystallum Peter Max Pinot Noir 2015

Crystallum lager svært gode viner, av de 3 som har funnet veien til det norske markedet er det spesielt Peter Max Pinot Noir 2015 som vinner min gane. Det er glede i hver dråpe og en vin jeg er glad for å ha blitt oppmerksom på. Kun 260 flasker tilgjengelig. Peter-Allan og hans bror Andreas…

Les mer


Momento Chenin Blanc Verdelho 2014

Det kommer mer og oftere gode viner fra Sør Afrika for tiden og det er vanskelig å ikke la seg begeistre av de. Spesielt denne supre blandingen av Chenin Blanc og Verdelho. Vinmaker Marelise Niemann sin drøm var å starte sin egen vingård, noe som også skjedde i 2014. Da hadde hun allerede laget…

Les mer


Kyllingpai

Jeg reposter like godt denne superdigge pai/pizza retten som fungerer like godt som hovedrett, forrett eller dessert. Den er lett og fyldig på samme tid med mange spennende smaker, og kommer her med nytt vinforslag til. Takk til Katharina Korinek for oppskriften:) kakebunn 200g usaltet smør 300g…

Les mer


Clos du Moulin aux Moines

To nye Chardonnay seiler frekt og freidig inn i det norske markedet, og de blir lagt merke til for å si det mildt! Av mange gode viner på siste Skanlog smaking stod disse to godsaker fra Burgund frem som noen av de bedre. Det gjør ikke noe at de er å få til en overkommelig pris heller! Grunnlagt i…

Les mer


Biecher & Schaal

At ikke denne produsenten ikke har importør i Norge er vanskelig å skjønne, jeg har smakt hele rekken av vinene hans ved flere anledninger og har sjeldent smakt så imponerende viner. Vingården Biecher & Schaal ble startet så sent som i 2011 av Olivier Biecher og Julien Schaal. De holder til i…

Les mer


Perticaia Umbria Rosso 2014

Viner fra Umbria har kanskje ligget litt i skyggen av naboen i nord, Toscana, men denne viner fra Perticaia er et overraskende flott eksemplar fra området, og kan raskt bli en ny hverdagsvin her i huset. At Montefalco Sagrantino fikk den ettertraktede DOCG-statusen i 1992, har nok også bidratt til…

Les mer


Fernand & Laurent Pillot Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2014

For øyeblikket har jeg hengt meg litt opp i Chardonnay viner. De banker på døren min, ber om innpass og får det. Jeg er ikke vanskelig å be spesielt ikke siden så mange av vinene har en delikat fylde og frisk eleganse som ikke mange andre viner har. Saint Aubin fra Pillot er et spesielt flott…

Les mer


Red Car Sonoma Coast Chardonnay 2014

Red Car ligger ved Sebastopol, en drøy times kjøretur nord for San Francisco, i den vestlige delen av Sonoma County i California. Her startet Carroll Kemp, Mark Estrin og Richard Crowell sin første årgang i år 2000, med 50 kasser vin basert på innkjøpte druer. I dag råder Red Car over totalt 25…

Les mer


Pichler-Krutzler Frauengärten Grüner Veltliner 2013

Fra Østerrike kommer det et flott eksemplar av en Gruner Veltliner, og en matvin deluxe. Vinmakeren selv, Erich Krutzler, sier at 2013 årgangen er den beste han har laget så langt! Weingut Pichler-Krutzler holder til i Dürnstein, Wachau, omtrent en times kjøretur vest for Wien, Østerrike.…

Les mer


Skrei med ertepurè

Oppskriften til denne retten er fra Øyvind Hjelle. Han har opprinnelig brukt rørosrømme, mens jeg endte opp med lettrømme, noe som gjorde blandingen noe mer flytende, men det funket helt utmerket for meg. Dette er en rett jeg garantert kommer til å lage igjen! til 4 personer 800g plomme av skrei…

Les mer