Crystallum Peter Max Pinot Noir 2022
18. november 2023
2022 av Peter Max er farlig god i denne årgangen. Den drikker superfint nå men har også et langt liv foran seg til den som klarer å vente ;) - - - Peter-Allan og hans bror Andreas Finlayson startet Crystallum Wines i 2007 i Hermanus, omtrent 1 1/2 time sørvest for Cape Town. De er tredje generasjons vinmakere og overtar tradisjonen etter sin far, Peter, som er selve pioneren for Pinot Noir i…
Ruster Ausbruch Flügel der Morgenröte 2020
21. januar 2023
Ruster Ausbruch med sin helt spesielt flotte sødme/syrlighets-balanse har alltid vært en favoritt hos meg. 2015 årgangen fikk hele 100 poeng av Wine Enthusiast mens 2014 og spesielt 2017 årgangen har også vist spesielt flotte takter. Det ble ikke laget en 2019 årgang av denne men nå er den kommet…
Toskansk laks
12. januar 2023
Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. * * * til 2 personer 4 skinnfrie…
Graziano St. Gregory Brut Scandaleous 2012
17. desember 2022
Det er tid for bobler og denne fra USA har raskt blitt en ny favoritt her i huset. Med 10 år på baken har den fått et fint modnet preg med rik frukt men også god friskhet med pirrende bobler som alt i alt gjør at den drikker godt alene men også passer til julemat og nyttårsfesten. - - -…
Stekt torsk med røkt paprikapulver
10. desember 2022
Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! - - - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…
La Sorga Maître Splinter 2020
3. desember 2022
Den franske vinmakeren Antony Tortul treffer svært godt på de kule etikettene sine godt fulgt opp av gode viner. Jeg ikke er så fan av oransjevin egentlig men denne traff meg svært godt. - - - Anthony studerte egentlig kjemi i Toulouse før hans reise inn i vinens verden tok form fra 2003 med…
Short ribs/oksebryst
26. november 2022
Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) - - - til 4……
Helstekt entrecòte
19. november 2022
Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4…
Tinnacher Morillon Beerenauslese 2009
15. oktober 2022
Det er ikke lenge siden jeg kom over vinene til Katharina Tinnacher, men de satte straks spor i smaksløkene mine. Denne flotte, modne Beerenauslesen spesielt. - - - Lackner Tinnacher har vært i familiens eie helt siden 1770, men i dag er det Katharina Tinnacher som driver gården videre etter…
Russell Joyce Gamay Noir 2021
8. oktober 2022
Russel Joyce sine viner har fått et godt fotfeste her i Norge og det med rette. Vinene hans er av det bedre slaget både under "Joyce" etiketten men nå også under "Russel Joyce". - - - Russel Joyce vokste opp på en liten gård med 2 hektar vinmarker som faren hadde plantet og hvor de laget en…
Chanin Los Alamos Chardonnay 2020
1. oktober 2022
Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:) - - - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering…
Clendenen Bricco Buon Natale Nebbiolo 2017
24. september 2022
Noe overraskende og i alle fall utypisk å finne en Nebbiolo utenfor Piemonte, og ikke mindre overraskende at den faktisk er svært god og mer tilgjengelig enn mange andre av sorten fra Italiens land. Jim Clendenen var virkelig inne på noe stort med sine viner, en foregangs-personlighet som…
Cote de beauf (Entrecote)
17. september 2022
En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! - - - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…