La Sorga Maître Splinter 2020
3. desember 2022
Den franske vinmakeren Antony Tortul treffer svært godt på de kule etikettene sine godt fulgt opp av gode viner. Jeg ikke er så fan av oransjevin egentlig men denne traff meg svært godt. - - - Anthony studerte egentlig kjemi i Toulouse før hans reise inn i vinens verden tok form fra 2003 med besøk i Corbières og deretter Bergerac, Chateauneuf du Pape. Antony Tortul startet for alvor vingården…
Pascal Clement
2. april 2016
Fra jeg smakte Pascals viner for et år siden til jeg nylig fikk smake alle vinene hans igjen, har det skjedd mye positivt. Jevnt over holder alle vinene hans høy kvalitet, mens toppvinene hans er eksepsjonelt gode. De koster også noe mer, helt på smertegrensen min egentlig, men jeg ville ikke vært…
Videointervju med Olek Bondonio
30. mars 2016
foto © Jørn G. Broll Jeg var en tur til Piemonte nå i påsken og besøkte blant annet Olek Bondonio som holder til i Barbaresco. Det er ennå en måned til full blomstring i vinmarkene, men vi kunne allerede nå se knoppene røre på seg. Ved siden av å glede seg over begynnelsen til en ny blomstring i…
Marokkansk fisk
23. mars 2016
Forrige lørdag var det igjen duket for middag for og av 14 godt voksne menn. Temaet var Nord-Afrika og Mellomøsten og et av mine bidrag var skrei på Marokkansk vis. En annerledes måte å tilberede fisken på og resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. til 4…
Viña Ardanza Reserva 2007
19. mars 2016
Av og til dukker det opp en godbit fra uventet hold. Denne rimelige (240.- kr) Reservaen fra Rioja som har fått 94 poeng av Robert Parker, gledet også mine smaksløker og anbefales å ta med seg inn i påskekosen. La Rioja Alta ble etablert av fem lokale vinbønder allerede i 1890 som et av de første…
Patrick Sullivan Jumpin Juice Half Full
16. mars 2016
Dette er en litt uvanlig vin med blant annet Moscato og Sauvignon Blanc i seg. Hvitvinsdruer blandet inn i en rødvin? Joda, og det har blitt en vellykket og morsom vin ut av det også. Patrick Sullivan og hans kone Megan bor og lager vin i Strezleki Ranges i Gippsland, Victoria, 1 1/2 times…
Lammecarrè med jordskokkpurè
12. mars 2016
Jeg blir aldri lei av lammercarè. Stekt riktig er det så mørt og godt som noe kan bli, dagens middag var intet unntak! til 4 personer potettårn poteter 1 rødløk 2 ss smør 1 fedd hvitløk, finhakket frisk timian salt og pepper Vi begynner like godt med potetene. Vask de godt og skjær de i tynne…
Novaia Amarone della Valpolicella Classico Corte Vaona 2009
9. mars 2016
Jeg er vanligvis ikke så stor fan av Amarone siden de ofte er veldig tunge og sødmefulle, men Corte Vaona fra Novaia er et gledelig unntak som overrasker med ekstremt nennsom frukt og lett saftig fylde. Gården Novaia holder til i Veneto, omtrent 30 minutters kjøretur nord for Verona, Italia, og…
Baklava
5. mars 2016
Første gang jeg ble introdusert til denne Tyrkiske desserten var da jeg jobbet i et fotostudio i Ballard, Seattle, back in the days (1989). Den var så søt og god at det var vanskelig å ikke like den. Jeg har spist det ved flere anledninger opp gjennom årene, men det var da jeg nylig var på…
Kyllinggryte med urter
3. mars 2016
Jeg har laget denne kyllingryten flere ganger i det siste inspirert av oppskriften til Anders Viestad, og det er ikke annet enn å si at det er en enkel og supergod rett. Spesielt sausen, tallerknene slikkes rene hver gang! til 4 personer 4 kyllinglår 2 ss hvetemel 6 ss klaret smør 1 løk 4 hvitløk…
Montecillo Gran Reserva Selección Especial 1994
27. februar 2016
Jeg hadde denne liggende i vinskapet klar for en passende anledning, og hva var vel bedre anledning enn når Gunnar på Husets vin dro frem 1981 årgangen? Godbiten fra 1981 (75cl) ble utsolgt kort tid etter Gunnars anbefaling, men 1994 årgangen, som jeg personlig foretrekker, finnes det heldigvis…
Periquita 2010
24. februar 2016
La det være klart at dette er en masseprodusert vin, hele 1,2 millioner liter av den lages hvert år på en gård som er 650 hektar stor, og som totalt produserer omtrent 6 millioner liter vin i året. Men når det er sagt er det en overraskende god vin, til en meget god pris. 264.- kr for en magnum!…
Langtidsbakt oksenakke
17. februar 2016
Etter å ha vært en sving innom den lokale slakteren hvor jeg fant et ferskt og fint stykke oksenakke, kom inspirasjonen til dagens middag etter å ha bladd gjennom Klikk.no. Oppskriften er Bent Stiansen sin, mens jeg har gjort noen små endringer ettersom hva jeg hadde i skuffer og skap. Resultatet?…