Short ribs/oksebryst
26. november 2022
Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) - - - til 4 personer 1,2 kg short ribs/oksebryst 2 stilker stangselleri 2 store gullerøtter 1 stor løk 2 sjalottløk 5…
Clotilde Davenne Bourgogne Rouge 2013
11. februar 2016
Clotilde Davenne leverer viner av ypperste klasse, bare så det er klart! Hun har 15 år bak seg som vinmaker for Jean-Marc Brocard, for eksempel. Men nå lager hun eksepsjonelt gode viner på egen gård. På Bourgogne-smakingen nylig fikk jeg bekreftet tidligere gode viner fra Clotilde og smakt noen…
Naked on Roller Skates 2014
6. februar 2016
Det drar seg mot mot varmere tider, kanskje til og med naken på rulleskøyter! Eller kanskje ikke, men i alle fall med en flaske Naked on Roller Skates innen rekkevidde. Vinene til Some Young Punks har en morsom profil, men viktigst av alt er det gode viner som kommer fra den kanten. Adelina Wines…
Frityrstekte torskeboller
3. februar 2016
Jeg har laget disse fiskebollene til flere anledninger nå og selv om ikke tilbehøret har vært like bra er disse bollene en vinner både hos store og små. Får du ikke foret minstemann med nok fisk i løpet av uken, vil han eller henne garantert sluke disse! til 6 personer 700 g lettsaltet torsk/eller…
Terra Montosa Riesling 2013
28. januar 2016
Jeg har ikke vært i Rüdesheim siden jeg som 17 åring var på turnè der med Skjold Skoles musikkorps. En minneverdig tur med karrierens første smaking på en vingård, Asbach. Lite visste jeg om vingårder som Leitz, Balthasar Ress eller Georg Breuer den gangen, men håpet er at neste vintur vil…
Gaia Agiorgitiko 2013
23. januar 2016
Gaia Estate har mange gode viner på Vinmonopolet, en av dem som jeg har omtalt tidligere er den flotte Assyrtiko Wild Ferment som har gledet ganen til mange, ofte. Agiorgitiko er en av nyhetene på Vinmonopolet nå, er absolutt også en diggbar vin. Agiorgitiko er den mest plantede røde druen i…
La Staffa
20. januar 2016
Jeg hadde ikke hørt om Riccardo Baldi eller gården hans, La Staffa, før jeg ble bedt på tur til vindistriktet Marche av Ancona Chamber of Commerce. Men på bussen sammen med en liten gjeng vinentusiaster, like før vi ankom gården hans, fikk vi vite at vi skulle møte en 25 år gammel vinmaker som…
Scarzello Diferènt 2013
13. januar 2016
Rosèvin vinterstid? Ja, hvorfor ikke. Denne vinen er for god til å la gå fra seg usmakt, og nå er den på sitt beste. Jeg smakte den igjen i begynnelsen av desember i fjor, i godt selskap med produsenten, Federico Scarzello. Vinen har utviklet seg til det bedre og fremstår som en knallgod…
Sjokoladefondant
9. januar 2016
Helt siden jeg fant oppskriften på denne sjokoladefondanten på andymat.no for noen år tilbake, har den vært et kjærkomment tilskudd på dessertfronten. Det er en mektig fondant som smelter i munnen og sammen med Ben Rye dessertvinen gir deg en reise i sødme og litt friskhet som du kommer til å…
Perfekt risotto med entrecot fra reinsdyr
6. januar 2016
Jeg har laget risotto på mange forskjellige måter, men har ikke fått et like godt resultat som når jeg laget den etter Damiano Albertis metode. Ikke bruk kraft, kun lettsaltet vann og en stekepanne med teflon. Enkelt, men genialt. Med langstekt entrecot av reinsdyr, som smelter på tungen, fersk…
Årets mest minneverdige viner
30. desember 2015
Når jeg ser tilbake på året som har gått og minnes viner som jeg smakt, er det noen som har satt spesielt gode spor etter seg. Egentlig er alle vinene som jeg har nevnt i løpet av året vært spesielt gode, men hvis jeg skulle ha plukket ut en håndfull må det være de som jeg nevner under. …
Årets mest minneverdige måltider
26. desember 2015
Mens julefreden har senket seg og mange har spist pinnekjøtt, ribbe, torsk og lignende julemat i tråd med tradisjonene, har jeg gjort et dypdykk i årets oppskrifter her på Matogvinnett. Det har vært mange gode måltider gjennom året og mange som minnes med stor glede. Det var ikke lett å kun plukke…
Iskake med multer
20. desember 2015
Jeg fikk servert denne friske og mektige iskaken til Jul hos min søster, Janne, for et par å siden. Kaken ga mersmak og har blitt laget flere ganger i mitt eget kjøkken. Etter etter en tur i Marka på sensommeren i år, fant min kone og jeg masse modne multer som ble frosset ned og tatt frem igjen i…