Helstekt entrecòte

Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4 fedd hvitløk 1/2 sitron Denne gang kjøpte jeg et helt stykke entrecòte på 1kg fra slakteren som ble…

Les mer


Stella di Campalto Brunello di Montalcino 2008

Hvert kvartal holdes det større pressesmakinger i regi av Skanlog, en av Norges største distributører for vinimportørene. Sist jeg var på denne smakingen, blant de 100 vinene jeg rakk å smake på, var det Stella di Campalto sine to viner som overrasket og gledet meg mest. Spesielt denne Brunelloen,…

Les mer


Glimt fra Marche, Italia

I skrivende stund er jeg i byen Ancona i vindistriktet Marche i Italia. Kanskje ikke det mest kjente område for mange der hjemme, men visste du at organisk vinproduksjon har tredoblet seg her bare de siste tre årene, til 40%? De siste tre dagene har jeg smakt meg gjennom et hundretalls viner og…

Les mer


Earl Grey sjokoladedessert

Eh, Earl Grey!? Jadda. Vaniljeekstrakt og Earl Grey te i sjokoladen. Uvant kombinasjon kanskje, og kan kanskje høres ut som noe en ikke har lyst å lage, men da går du glipp av noe som faktisk smaker supergodt! til 4 porsjoner 250 g Valrhona Guanaja 1,5 dl Earl Grey te 1 ss pistasjenøtter 2 ss…

Les mer


Sato Pinot Noir 2013

Det lages ikke mange av vinene til Sato, kun ca 400 kasser totalt årlig, en liten produksjon av gyldne dråper. Jeg digger ganske enkelt vinene til Yoshiaki og Kyoko Sato. Den første vinen til Sato Wines var nettopp denne Pinot Noiren. 190 kasser ble produsert i sin første årgang i 2009. I dag…

Les mer


Il Poggione Brunello di Montalcino 2010

Denne Brunelloen har nok falt under radaren til de fleste siden den fremdeles er å finne på Vinmonopolet. Vinen er valgt av Wine Spectator til å være den fjerde beste vinen, av 100, i 2015! Markedsprisen i USA er ca. 700.- kroner, her i Norge koster den 299.- kr! Hvis det ikke er nok gir…

Les mer


Hexamer Schlossböckelheimer Königsfels Riesling Trocken 2014

Er du lei av Riesling sier du? Jeg kommer nok aldri til å bli lei vinene på denne druen, spesielt ikke når det lages så fine eksemplarer som denne! Weingut Hexamer ble grunnlagt av Helmut og Elisabeth Hexamer i 1960. Gården ligger fint til mellom vindistriktene Rheingau, Rheinhessen og Mosel, i…

Les mer


Knasende god kylling med tikka masala

Komponert i en fei med tilgjengelig råvarer. Det høres lett og greit ut, men det ligger jo ørlite mer planlegging bak. 2 økologiske kyllinglår fra Holte Gård ble plukket opp på Meny for noen dager siden (gode råvarer tiltaler alltid), resten er laget av ting som mer eller mindre alltid finnes på…

Les mer


Chateau Laroque 2011

Etter noen år i skyggen av endel andre viner, kom denne flotte vinen under radaren igjen. En gave, et funn, en glede! Det er ikke første gang jeg smaker den og ikke første gang jeg skriver om den, og garantert ikke siste gang heller. Med sine gode smaker gleder den en vinøs mann. Chateau Laroque…

Les mer


Karamelliserte epler i pannekake

Jeg fikk denne variasjonen servert til dessert i Portugal nylig, og den var bare så god at jeg bare måtte gjenskape den hjemme på eget kjøkken. Den ble servert med vaniljeis i Portugal, som jeg også laget ved første forsøk, men andre gang prøvde jeg meg med mangosorbet. Jeg skulle holdt meg til…

Les mer


Kanonkop Pinotage 2013

Jeg er frelst, blitt Pinotage fan over natten. Jeg må kanskje endre navnet på katten vår til Pinotage, etter å ha smakt denne smekre vinen. Hm, hva sier du Gunnar? Du finner Kanonkop Estate i skråningene ved Simonsberg fjellet i regionen Stellenbosch, en halvtimes kjøretur øst for Cape Town i…

Les mer


Dom. Weinbach Cuvée Théo Riesling 2013

For et år siden hadde jeg gleden av å besøke Alsace og ble bedre kjent med vinene til Domaine Weinbach og den energiske og hyggelige Catherine Faller. Hele rekken av deres viner ble den gang smakt på Millesimes Alsace og jeg har siden også satt pris på vinene hennes mang en gang.  Domaine Weinbach…

Les mer


Portugal kaller

Innhøstningen var for det meste avsluttet da vi ankom Portugal i forrige uke, høsten hadde satt inn og strødde rundt seg med sin ødsel av farger. Vi var fire norske skribenter som satte foten på Portugisisk jord, invitert av Wines of Portugal for å oppleve noe av det beste vindistriktene i landet…

Les mer