Tinnacher Morillon Beerenauslese 2009

Det er ikke lenge siden jeg kom over vinene til Katharina Tinnacher, men de satte straks spor i smaksløkene mine. Denne flotte, modne Beerenauslesen spesielt. -  -  - Lackner Tinnacher har vært i familiens eie helt siden 1770, men i dag er det Katharina Tinnacher som driver gården videre etter sine foreldre. Hun tok over gården i 2013 og er i dag en av de mer ettertraktede vinmakerne i…

Les mer


Douro, Portugal

Før jeg reiser hjem fra en pressetur til Douro, i regi av Wines of Portugal, deler jeg inntil videre noen bilder fra turen. Innhøstningen er over her nå og fargene i markene er slående vakre. Vinranker hos Ramos Pinto Marker hos Murcas, sør langs Douro elven Jorge Serôdio Borges, Wine & Soul…

Les mer


Stuet kalvekjøtt med tagliatelle

Dette begynte som et toretters måltid med mye grisling på kjøkkenet. Den andre retten skulle bli rekesuppe. Innkokt på rekeskall, reker, vin etc. Det duftet godt og smakte bra underveis, men når den var ferdig var den beisk og uspiselig! Da ble heldigvis denne kalvekjøttretten redningen, med gode…

Les mer


Carl Loewen Riesling Alte Reben 2014

Snakk om å få valuta for pengene! Dette er en flott vin som byr på mange gode smaker og til 175.- kr er den et røverkjøp! Det er bare å laste opp! Weingut Carl Loewen er et familieforetag som har laget vin siden 1803 i byen Leiwen ved Moselelven, ca. 30 minutters kjøretur nordøst for Trier. Per i…

Les mer


Schug Carneros Heritage Reserve Pinot Noir 2011

Når jeg først er i gang med anbefalinger av vinene til Schug, er denne Pinot Noiren ikke til å komme forbi. Også den er Heritage Reserve, av spesielt utvalgte druer, lengre modnet og spesielt god. Schug Winery ligger i Sonoma, bare en times biltur nord for San Francisco. Gården er familiedrevet og…

Les mer


Sjømatrisotto

Ideen til dagens rett kom fra en oppskrift på hjemmesiden til Schug, jeg har kun lagt til en egen versjon av tilberedningen av rekene. Resultatet ble en lett tung og saftig, litt spizy rett som kan fungere like godt som forrett som hovedrett. Når du først har begynt å spise blir det vanskelig å…

Les mer


Porcone 'Butchers' Reserve IGT Veneto 2010

Det er ikke første gang jeg drar frem viner fra Zio Porco, og garantert ikke siste gang heller. Marco Giovanni Zanetti er en kul fyr som lager mange gode viner. Marco er oppvokst i Tyskland, men familien er fra Veneto. Den unge vinmakeren er tidligere butler, vinkelner i noen av Europas beste…

Les mer


Porcone ‘Butchers’ Reserve IGT Veneto 2010

Det er ikke første gang jeg drar frem viner fra Zio Porco, og garantert ikke siste gang heller. Marco Giovanni Zanetti er en kul fyr som lager mange gode viner. Marco er oppvokst i Tyskland, men familien er fra Veneto. Den unge vinmakeren er tidligere butler, vinkelner i noen av Europas beste…

Les mer


121 b.C. Time flows Bianco 2012

Oransjevin har vært vanskelig for meg å like, bare ved et par anledninger har de falt i smak. Den første var Terra Harmoge 2012 fra Walter Batte, den andre er denne, 100% Vespaioloen, fra Soarda. Vinhuset Vignaioli Contrà Soarda eies og drives av ekteparet Gloria og Mirco Gottardi. Slekten hadde…

Les mer


Bava Piano Alto Barbera d'Asti 2000

Av og til er det ålreit å dra frem en av de ekstra gode vinene. Den koster litt mer, men å sitte igjen med følelsen av å ha smakt en vin av ekstra storhet, er verdt pengene. Det er ikke hverdagskost å kunne handle en 15 år gammel vin på Vinmonopolet, ferdig modnet, klar for akkurat din gane.…

Les mer


Busch Riesling Marienburg G.G. Rothenpfad 2007

For 6 år siden smakte jeg denne Rieslingen som fremdeles er å få på Vinmonopolet. Den har utviklet seg videre og viser seg nå fra sin beste side. Den er i tillegg satt ned i pris siden produsenten har fått ny importør og selger ut varelageret. Weingut Clemens Busch ligger i Mittelmosel ved den…

Les mer


Caiarossa Pergolaia IGT 2010

Den 3. september ble det lansert hele 188 italienske viner i de 7 spesialbutikkene på Vinmonopolet. En av nyhetene er denne fine og biodynamiske vinen fra Toscana. Flere fra slippet vil fortløpende bli nevnt her. Caiarossa ligger i hjertet av Val di Cecina, på den toskanske vestkysten, ca. 1,5…

Les mer


No soup for you!

Vi var 5 til middag og selv om det ble gjort gode innhogg i gryteretten, ble det nok restemat til 2 personer. Nam, nam og atter nam! Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International som var inspirasjonen til…

Les mer