Russell Joyce Gamay Noir 2021

Russel Joyce sine viner har fått et godt fotfeste her i Norge og det med rette. Vinene hans er av det bedre slaget både under "Joyce" etiketten men nå også under "Russel Joyce". -  -  - Russel Joyce vokste opp på en liten gård med 2 hektar vinmarker som faren hadde plantet og hvor de laget en aldri så liten produksjon vin på låven. Russel har hele tiden jobbet konsentrert med de midlene han har…

Les mer


Sakte Ørret

Sakte og sakte fru Blom, er ikke sikker på om 30 minutter i ovnen kvalifiserer til sakte stekt, men det klinger i det minste bra og så smakte fisken bedre enn noensinne også! Fordelen med å lage "sakte fisk" er at det er lettere å lage den perfekt stekte fisken, og så blir den så utrolig fint og…

Les mer


St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Feinherb Riesling 2014

Vinregionen Mosel er kjent for å ha noe mer restsødme i Rieslingvinene sine enn de andre regionene i Tyskland. Men når sødmen er så nennsom som i denne Feinherben fra Nik Weis, er det bare en glede å drikke. Spesielt til kremete sauser eller til milde asiatiske retter. St. Urbans-Hof  har vært i…

Les mer


Laksetartar med mango og avokadosalsa

Øyvind Hjelle har skrevet en bra kokebok, "Gourmet for nybegynnere", som jeg har hentet endel oppskrifter fra tidligere. Denne laksetartaren kan fint bli en hoved eller forrett som jeg kommer til å lage ofte fremover. til 4 personer 300 g laksefilet 2 ss gressløk 1/2 ts salt 2 ss olivenolje Skyll…

Les mer


Viberti Giovanni Barolo Buon Padre 2011

Det er ikke ofte du finner en Barolo til skarve 300.- kr som faktisk er av god kvalitet, men denne fra Viberti er ikke ueffen! Den har sine begrensninger, men her er mange gode smaker en kan glede seg over. Azienda Viberti Giovanni holder til like ovenfor Barolo by bare et stenkast unna G.D.Vajra.…

Les mer


Hjemmelaget likør

Til venstre: Bacardi og modne kirsebær, til høyre vodka med ripsbær og jordbær Den våte og kjølige sommeren etterfulgt av mye sol og varme har gitt optimale vekstvilkår for frukt og bær rundt omkring i landet. I byhagen vår bugner det av plommer, rips, epler, kirsebær og etter en tur i marka ble…

Les mer


Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2014

Etter å ha feriert i Hellas i fjor sommer uten å finne en vin jeg likte var det gledelig å smake Assyrtiko hos importøren i januar. Nå, etter den har fått nesten et år på baken, synes jeg den drikker enda bedre. Bare de siste par ukene har det gått med endel flasker, og flere skal det bli! Gaia…

Les mer


Olek Bondonio Barbaresco 2012

Oleks viner har på kort tid rukket å bli lagt merke til og godt likt i Norge. Mange har fått øynene opp for hans supre viner, og det er ikke uten grunn. Når jeg drar frem hans nye Barbarescoen er det fordi det er en liten juvel som ble sluppet nå i juli mens de fleste var på ferie. Det er nok…

Les mer


Sitronbakt Piggvar

Jeg har laget Piggvar før, det har vært godt, men denne gangen smakte flyndren helt perfekt. Den var fast og fin i kjøttet, selv med tilbehøret kom den gode fiskesmaken frem. Morsomt også med godt selskap som gjorde det mulig å smake flere viner til maten. til 4 personer 2,4 kg hel piggvar tomater…

Les mer


Hvitløksstekte scampi med tomatvinagrette

En lett og fin fingerrett nå når, forhåpentligvis, solen og varmen kommer. Rieslingen som er anbefalt til her er en skikkelig godbit. 500g scampi 2 dl olivenolje 6 fedd hvitløk 1 fersk chili salt og pepper 2 ss limesaft 1 salathode koriander 1 ts cayennepepper noen klyper salt Det beste er om du…

Les mer


Viner fra Loire, del 2. Domaine Vacheron

Jean-Laurent Vacheron Vi er litt forsinket til møtet hos Domaine Vacheron, telefonen ringer og sjåføren kjører det han er god for gjennom de smale gatene i sentrum av Sancerre. Vi tar inn en blindvei, må snu og tar til høyre i stedenfor venstre, det bannes, så er vi der plutselig. Det er hektisk i…

Les mer


Viner fra Loire, del 1. Didier Dagueneau

Etter mitt besøk i begynnelsen av juni i år til 12 produsenter i Sancerre og en gjennomgang av områdets viner hos "Les Vins de Centre Loire", er det spesielt 2 produsenter som, etter min mening, står frem som de beste. Didier Dagueneau og Domaine Vacheron. Midt i smørøyet av Frankrike i Loire…

Les mer