Russell Joyce Gamay Noir 2021
8. oktober 2022
Russel Joyce sine viner har fått et godt fotfeste her i Norge og det med rette. Vinene hans er av det bedre slaget både under "Joyce" etiketten men nå også under "Russel Joyce". - - - Russel Joyce vokste opp på en liten gård med 2 hektar vinmarker som faren hadde plantet og hvor de laget en aldri så liten produksjon vin på låven. Russel har hele tiden jobbet konsentrert med de midlene han har…
Sakte Ørret
5. september 2015
Sakte og sakte fru Blom, er ikke sikker på om 30 minutter i ovnen kvalifiserer til sakte stekt, men det klinger i det minste bra og så smakte fisken bedre enn noensinne også! Fordelen med å lage "sakte fisk" er at det er lettere å lage den perfekt stekte fisken, og så blir den så utrolig fint og…
St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Feinherb Riesling 2014
3. september 2015
Vinregionen Mosel er kjent for å ha noe mer restsødme i Rieslingvinene sine enn de andre regionene i Tyskland. Men når sødmen er så nennsom som i denne Feinherben fra Nik Weis, er det bare en glede å drikke. Spesielt til kremete sauser eller til milde asiatiske retter. St. Urbans-Hof har vært i…
Laksetartar med mango og avokadosalsa
26. august 2015
Øyvind Hjelle har skrevet en bra kokebok, "Gourmet for nybegynnere", som jeg har hentet endel oppskrifter fra tidligere. Denne laksetartaren kan fint bli en hoved eller forrett som jeg kommer til å lage ofte fremover. til 4 personer 300 g laksefilet 2 ss gressløk 1/2 ts salt 2 ss olivenolje Skyll…
Viberti Giovanni Barolo Buon Padre 2011
22. august 2015
Det er ikke ofte du finner en Barolo til skarve 300.- kr som faktisk er av god kvalitet, men denne fra Viberti er ikke ueffen! Den har sine begrensninger, men her er mange gode smaker en kan glede seg over. Azienda Viberti Giovanni holder til like ovenfor Barolo by bare et stenkast unna G.D.Vajra.…
Hjemmelaget likør
20. august 2015
Til venstre: Bacardi og modne kirsebær, til høyre vodka med ripsbær og jordbær Den våte og kjølige sommeren etterfulgt av mye sol og varme har gitt optimale vekstvilkår for frukt og bær rundt omkring i landet. I byhagen vår bugner det av plommer, rips, epler, kirsebær og etter en tur i marka ble…
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2014
12. august 2015
Etter å ha feriert i Hellas i fjor sommer uten å finne en vin jeg likte var det gledelig å smake Assyrtiko hos importøren i januar. Nå, etter den har fått nesten et år på baken, synes jeg den drikker enda bedre. Bare de siste par ukene har det gått med endel flasker, og flere skal det bli! Gaia…
Olek Bondonio Barbaresco 2012
8. august 2015
Oleks viner har på kort tid rukket å bli lagt merke til og godt likt i Norge. Mange har fått øynene opp for hans supre viner, og det er ikke uten grunn. Når jeg drar frem hans nye Barbarescoen er det fordi det er en liten juvel som ble sluppet nå i juli mens de fleste var på ferie. Det er nok…
Sitronbakt Piggvar
5. august 2015
Jeg har laget Piggvar før, det har vært godt, men denne gangen smakte flyndren helt perfekt. Den var fast og fin i kjøttet, selv med tilbehøret kom den gode fiskesmaken frem. Morsomt også med godt selskap som gjorde det mulig å smake flere viner til maten. til 4 personer 2,4 kg hel piggvar tomater…
Hvitløksstekte scampi med tomatvinagrette
1. august 2015
En lett og fin fingerrett nå når, forhåpentligvis, solen og varmen kommer. Rieslingen som er anbefalt til her er en skikkelig godbit. 500g scampi 2 dl olivenolje 6 fedd hvitløk 1 fersk chili salt og pepper 2 ss limesaft 1 salathode koriander 1 ts cayennepepper noen klyper salt Det beste er om du…
Sjokoladekake med appelsin
25. juli 2015
En god og saftig sjokoladekake med appelsinsmak. Det funker alltid i min bok! Med anbefalt dessertvin til er det en verdig avslutning til etthvert måltid. 50g smør 2 egg 150g sukker 150g hvetemel 1-2 appelsiner 2ss bakekakao 2ts bakepulver fyll 150g smør 200g melis 2ts vaniljesukker 2ss bakekakao…
Viner fra Loire, del 2. Domaine Vacheron
22. juli 2015
Jean-Laurent Vacheron Vi er litt forsinket til møtet hos Domaine Vacheron, telefonen ringer og sjåføren kjører det han er god for gjennom de smale gatene i sentrum av Sancerre. Vi tar inn en blindvei, må snu og tar til høyre i stedenfor venstre, det bannes, så er vi der plutselig. Det er hektisk i…
Viner fra Loire, del 1. Didier Dagueneau
18. juli 2015
Etter mitt besøk i begynnelsen av juni i år til 12 produsenter i Sancerre og en gjennomgang av områdets viner hos "Les Vins de Centre Loire", er det spesielt 2 produsenter som, etter min mening, står frem som de beste. Didier Dagueneau og Domaine Vacheron. Midt i smørøyet av Frankrike i Loire…