Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:) -  -  - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering fikk han praksisplass hos Au Bon Climat i 2004 hvor opplæringen ble gitt av den ikke ukjente Jim…

Les mer


Logan Pinot Noir

Her kommer det to unge friske, rimelige og lettdrikkelige sommerviner fra Australia. Begge er laget på 100% Pinot Noir og drikkes best lett avkjølt alene eller til maten anbefalt under. Du finner Logan Winery i Orange distriktet, 3,5 timer nordøst for Sydney i Australia. Den ble startet av Peter…

Les mer


Grillet lammelår med grillet papaya, mango og ananas til

Denne saftige og gode salsaen har jeg med stort hell laget noen ganger. Den har smakt fortreffelig til både hjemmelagde pølser, helgrillet lam og grillet lammelår, men den går superfint til hvit fisk også. til 4 personer 2 kg lammelår 2 hvitløksbunter 2 store ss ramsløkpuré 2 store ss salt…

Les mer


Hvordan handle på bestillingsutvalget.

Det forundrer meg egentlig at trenden er nedadgående for bestilling av viner på Bestillingsutvalget (BU). Det er enkelt å bestille, det er ofte mer spennende viner der og man kan hente vinene kjapt og enkelt på polet eller til og med få de sendt rett hjem. Du finner for eksempel ca. 1 500 varer på…

Les mer


Vincent Pinard Charlouise Sancerre Pinot Noir 2012

Mitt generelle syn på viner fra Sancerre var stort sett at det var lette og slanke, syrlige, hvite viner som skulle drikkes unge en sommersdag. Men etter nylig å ha romstert rundt dernede på en 12-13 vingårder og smakt noen hundre viner på 4 dager, er oppfatningen, gledeligvis, en annen. Det vil…

Les mer


Robert Weil Kiedricher Gräfenberg Riesling Erstes Gäwechs 2007

2008 årgangen av denne ble smakt i 2010 og var den gang en imponerende vin. 2007 årgangen er regnet som et enda bedre år for denne Rieslingen og etter 8 års hviletid fremstår denne som en helt nydelig og velutviklet vin. En perle i min bok. Weingut Robert Weil ble grunnlagt i 1875, i byen Kiedrich…

Les mer


Sjokosjokk

Sjokoladekake uten sukker? Joda, og supergod er den også! Her får du en dessertoppskrift du ikke må la stå uprøvd! Med vinvalget til ble det en perfekt match. sjokoladekake 240 g smør 360 g sjokolade (70% kakao) 5 store egg bringebær Fyll et ildfast fat halvfullt med vann og sett inn i ovnen på…

Les mer


Et møte med Sancerre

I påvente fra en mer utfyllende rapport fra min nylige vin tur til Sancerre, serverer jeg noen bilder å hvile øynene på så lenge. Sancerre i det fjerne Det spirer og gror hos Domaine Pabiot Flaskehals Silex markene like utenfor hovedhuset til Dagueneau Jean Laurent Vacheron Vinkjeller hos Domaine…

Les mer


Ettore Germano Hérzu Langhe Riesling 2013

Dette er en av nyhetene på Vinmonopolets mai slipp. Den er verd å legge merke til for selv om jeg har smakt veldig mange gode Riesling viner, legger denne seg lett inn i rekken av de mer minneverdige. Familiebedriften Azienda Ettore Germano holder til i Serralunga d`Alba i Piemonte, et kvarters…

Les mer


Rall White 2014

Det er en gryende oppblomstring av unge vinmakere i Sør Afrika for tiden. De siste 10 årene har de funnet en rimelig vei inn på markedet ved å kjøpe druer fra vinbønder som før leverte druer til kooperativene. De eldre vinmakerne får da bedre betalt for druene og slipper å replante de gamle…

Les mer


Pepperkrabbe med tagliatelle og blomkål

Det får ikke hjelpe at bildet denne gang er tatt med en Iphone 5S! Maten og vinfølget var helt konge. Det går en stund mellom hver gang jeg oppnår en såpass solid match, både på mat og vin! Ørjan Johannessens oppskrift på kongekrabben, lett komplementert med hva jeg hadde i kjøleskapet, var intet…

Les mer


Clotilde Davenne Chablis Grand Cru Bougros 2012

Jeg har smakt endel Chablis før uten å bli helt frelst, ikke før denne fra Clotilde. Den var intet mindre enn supergod. Det er fremdeles en litt ung vin, men lar du den ligge noen år får du full valuta for pengene. Du finner gården, Les Temps Perdus, i byen Prehy ca. 10 minutters kjøretør sørvest…

Les mer


Grillet indrefilet av svin med plommekompott

Dagens enkle, men dog så gode rett, er hentet fra siste utgave av Maison Mat & Vin. Det var lørdag og jeg trengte noe passende mat til nabofestens 17. mai bord. Det tok ikke lang tid å bestemme seg for å lage retten, og som tenkt ble det en flott rett med en innertier av en øl til. til 4…

Les mer