Clendenen Bricco Buon Natale Nebbiolo 2017

Noe overraskende og i alle fall utypisk å finne en Nebbiolo utenfor Piemonte, og ikke mindre overraskende at den faktisk er svært god og mer tilgjengelig enn mange andre av sorten fra Italiens land. Jim Clendenen var virkelig inne på noe stort med sine viner, en foregangs-personlighet som dessverre gikk altfor tidlig en dag i mai 2021, bare 68 år gammel. -  -  - Som ung gutt studerte Jim…

Les mer


Delas Freres

Det hender jeg får vareprøver fra importører, noen viner blir skrevet om, langitfra alle. Av 4 viner smakt fra Delas overrasket 3 av de med å være av høy kvalitet, og i tillegg er de rimelige/fornuftig priset. Med andre ord får du her mye god vin for pengene. Vingården Delas Freres ble grunnlagt i…

Les mer


Grillet tunfisk med gnocchi

Oppskriften hadde vært klar lenge, nå fant jeg endelig noen stykker tunfisk som var så innbydende at jeg ikke kunne la de ligge urørt. Prøv gulrotpurè til ropte fiskehandleren etter meg. Det hele ble et festmåltid som garantert vil bli laget igjen! til 4 personer 900 g tunfisk 300 g gnocchi 10 små…

Les mer


Von Buhl Forster Musenhang Riesling Trocken 2013

Jeg har smakt hele rekken av Von Buhls viner og plukket ut nyheten Forster Musenhang 2013 som den som imponerte meg mest. Den ble lansert på Vinmonopolet i går, og hele 3000 flasker (43% av den totale produksjonen) har funnet veien til Norge. Reichsrat von Buhl ligger i byen Deidesheim en liten…

Les mer


Indrefilet av okse

Indrefeilet og ytrefeilet stod det på lappen hos den nye lokale kjøttbutikken. Hehe, men det var ikke mye feil med kjøttet, svært mørt og fint var det. Prisen var det ikke noe å si på, heller. Jeg kjøpte et helt ferskt lammelår derfra forrige uke som etter å langsomt ha grillet det på indirekte…

Les mer


Ytrefilet av svin med risotto

Ikke så mye smak i selve kjøttet sa kona, men veeldig god saus, risotto og purre da:) Må ha glemt å krydre kjøttet før det ble lagt i vannbad! Sjøl helte jeg godt med saus over og digget smakene det hele ga i harmoni, og når vinen spilte på lag som her var det greit å være fornøyd med resultatet.…

Les mer


Torsk med appelsinsaus

Det høres kanskje litt shady ut med appelsinsaus til torsk, men prøv det. Det var beint ut en smakfull rett med fin fylde fra smøret, salt fra soyasausen og syrlighet fra appelsinene. Jeg har prøvd appelsinsaus til forskjellige retter før og spesielt sjøkrepshaler i appelsinsaus med en godsak fra…

Les mer


d'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2010

Denne ble anbefalt av en god vinvenn, takk for tipset Morten:) Det skulle vise seg å være en ordentlig godbit som jeg nøt til siste dråpe. Joseph Osborn kjøpte 25 hektar marker i 1912 i Maclaren Vale, en ca. 45 minutters kjøretur sør for Adelaide i Australia. Det var begynnelsen på et ikke så lite…

Les mer


d’Arenberg The Dead Arm Shiraz 2010

Denne ble anbefalt av en god vinvenn, takk for tipset Morten:) Det skulle vise seg å være en ordentlig godbit som jeg nøt til siste dråpe. Joseph Osborn kjøpte 25 hektar marker i 1912 i Maclaren Vale, en ca. 45 minutters kjøretur sør for Adelaide i Australia. Det var begynnelsen på et ikke så lite…

Les mer


Kloster Eberbach

Jeg har sett flaskene til Eberbach på hyllene før, men det var ikke før en smaking med vinene deres i begynnelsen av mars i år at jeg fikk øynene ordentlig opp for de. I all hovedsak fikk vi smake viner fra 2009 til 2013 årgangene, men også noen godbiter som Ausmannshäuser Höllenberg Spätburgunder…

Les mer


Ch. Cambon 2013

Samme årgang av denne ble egentlig fort utsolgt i fjor, men så fikk importøren tak i 600 flasker til. Det er gode nyheter for de som liker en saftig og god rødvin til skarve 160.- kr! Gården til Marcel Lapierre, Chateau Cambon, ligger i byen Villiè-Morgon, ca. 45 minutters kjøretur nord for Lyon.…

Les mer


Pascal Clement Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Gravains 2012

Pascal Clement har ikke holdt på lengre enn siden 2012, men lager allerede viner som er verd å legge merke til. Jeg har riktignok kun smakt hans topp cuve, 1er Cru Aux Gravains, som også er hans første årgang, men når det allerede smaker som dette er potensialet enormt. Vinen er det bare å handle…

Les mer


Torsk med søtpotetpurè

Tidlig en lørdag morgen romsterte jeg gjennom mitt realtivt store utvalg av kokebøker og endte opp med en rett fra "Den beste Mat og Vinboken vi kunne lage. I stedet for gresskar ble det søtpotet, men ellers har jeg fulgt oppskriften på side 38. til 4 personer 600 g torskefilet 200 g rosenkål…

Les mer