Cote de beauf (Entrecote)
17. september 2022
En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! - - - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss frisk koriander 4 hvitløksfedd 10 poteter 2 ss rødvinseddik 1 ss sitronsaft 1 ss 2 dl olivenolje…
Indrefilet av storfe
14. mars 2015
Metoden med å trekke kjøttet i kraft har jeg prøvd med hell før. Den gangen var det Brimis urtetrekte indrefilet, nå var det Gordon Ramsays forslag med å trekke kjøttet etter det var først brunet, i kyllingkraft. Resultatet ble også denne gang et saftig og velsmakende stykke kjøtt. Et digg måltid…
Alberto Oggero Roero 2011
11. mars 2015
Dagens anbefaling er soleklar! Selv etter å ha stått åpen 2 dager i kjøleskapet byr den på fyldige og friske smaker. Jeg kan ikke annet enn å digge den mørke frukten og den fine syrligheten og tanninene som biter lett fra seg. En ting er sikkert, jeg skal bunkre opp med denne vinen. I byen Canale…
Chassagne Montrachet 1 er Cru Les Macherelles 2011
6. mars 2015
Ikke akkurat en billig vin, og kanskje en av de dyreste jeg har anbefalt her på siden, men kommer ikke unna en klar anbefaling på den. Roux Père & Fils ble etablert i 1885 og er blant Burgunds 10 største vinmarkseiere med ca 70 hektar vinmarker fordelt på 56 ha i Côte de Beaune, 5,50 ha…
Kje / lammegryte
4. mars 2015
For noen uker siden hadde jeg et et lite bloggertreff på mitt kjøkken med Geir fra "Far min sitt kjøkken", noe som blant annet resulterte i et saftig og godt grytemåltid. til 4 personer 1 kg bog fra kje eller lam 2 ss olivenolje 3 fedd hvitløk 1 grønn paprika 1 gul paprika 1 rød paprika 1 stor……
Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2013
28. februar 2015
Jeg hadde det ikke helt klart for meg hvilken vin jeg skulle smake helt frem til jeg fant denne liggende i vinskapet for noen dager siden. En liten søtsak sånn midt i uken! Det var ikke å forakte. Frisk og god viste den seg å være og hjalp også godt på humøret mitt mot slutten av en lang uke. En…
Bibringe med rotfrukt og polenta
25. februar 2015
Bibringe kommer fra brystbenet fra storfe og brukes vanligvis til suppekjøtt eller til å koke kraft på. Men langsteker du det, som her, får du et saftig og velsmakende kjøtt. Kjøp litt mer kjøtt enn du pleier siden kjøttet har en del bein og fett. 1,7 kilo kostet omtrent 175.- kr, ikke dyrt for et…
Muhr – Van der Niepoort
21. februar 2015
Sammen med sin tidligere ektemann, den ikke ukjente Dirk van der Niepoort, lager Dorli Muhr noen supre viner i Carnuntum distriktet i Østerrike. Dorli arvet et par hektar vinmarker fra sin mor beplantet med druen Blaufränkisch i Spitzerberg, like sør for Donau, nær den ungarske grensen. Etter…
Sadie Skurfberg 2013
14. februar 2015
Sør Afrika har vært litt upløyet mark for meg, men da jeg nylig kom over vinene fra Sadie var det umulig å ikke komme med en soleklar anbefaling på de. Spesielt Skurfberg 2013 falt i smak, men også Sadie `T Voetpad 2013 var suveren. Eden Sadie, eier av Sadie Family Wines er en av Sør Afrikas mest…
Hirschhof Morstein Riesling Kabinett 2013
12. februar 2015
Det fine med vinsmakinger er at jeg ofte kommer over nye og spennende produsenter men også nye årganger av allerede kjente produsenter. En for meg ukjent produsent som jeg kom over på en smaking for ikke lenge siden, er Hirschhof. Et hyggelig møte med viner som umiddelbart falt i smak. Rimelige er…
Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2011
4. februar 2015
Gi meg Bric Balin fra Moccagatta og jeg har det jeg trenger. Livet blir litt bedre for en stund med et glass eller to av denne. Jeg sier ikke nei til deres Basarin eller en Cole for den del, men får jeg velge holder jeg helst Bric Balin i begge hender. Vingården Moccagatta holder til i hjertet av…
Ceviche
28. januar 2015
Jeg trengte en lett og frisk forrett til en 6 retters middag med gode naboer sist helg, og på nrk.no/mat fant jeg en oppskrift på Ceviche. Ganske enkelt rå fisk som er «kokt» i sitrussaft og blandet med løk, tomater og koriander. Ganske enkelt, ganske godt. Friskt og godt! til 4-5 personer 450 g…
Graziano Chenin Blanc 2012
24. januar 2015
En billig og veldig god hvitvin fra USA laget på druen Chenin Blanc, er det ikke ofte jeg kommer over. Men for en liten stund tilbake fikk jeg smake denne friske saken fra Mendocino, California, og ble hektet. Vingården Graziano holder til i Hopland, California, ca 1,5 timers kjøretur nord for San…