Grillet kylling med kokosris og lime-saus

Super saftige lime-marinerte kyllinglår med limesaus og kokosris er en enkel men svært god rett akkompagnert av en nyoppdaget riesling som gikk som hånd i hanske med kokossmaken i retten. -  -  - til 2 personer 2 store kyllinglår 3 små hvite løk 1/2 sitron 1 dl rødvinseddik 5 store hvitløksfedd 2,5 dl kokosmelk 2 små tomater 2 ss finhakket rød chili 2 ts fersk limejuice 1/2 ts sukker 4 dl…

Les mer


Lag din egen energibar!

Lørdag er den store dagen for Styrkeprøven, Trondheim-Oslo. Siden jeg ble bitt av sykkeldillen i fjor sommer har det store målet vært dette løpet. Jeg er ikke akkurat en ungfole lenger og må kaste meg over utfordringene før kroppen ikke vil mer:) For å ha krefter til å holde ut distansen er det…

Les mer


Pasta Bolognese

Etter en lærerik og fin tur til Alsace med mye god mat og vin er det godt å komme tilbake til eget kjøkken og få prøvd nye oppskrifter. Denne fant jeg i bladet "Delicious" hvor de hadde hatt en konkurranse om den beste bolognesen. Rosie Ramsden vant og her kommer oppskriften med mitt eget vinvalg…

Les mer


Despagne-Rapin Les Piliers Maison Blanche Montagne-Saint-Emilion 2010

Straks før jeg reiser en tur til Frankrike og gjør et dypdykk i viner fra Alsace, tar jeg med denne rimelige (187.-kr) godbiten av en vin fra Bordeaux. Vingården Despagne Rapin har vært familieeid siden 1812, og ligger i den sørøstlige delen av Saint Emilion. Her har de 32 hektar med vinmarker…

Les mer


Grillet indrefilet av svin

For en måneds tid siden marinerte jeg denne indrefileten og la det i frysen for å ha den til en passende grilldag. Og en bedre dag enn i forgårs (mandag) skal man vente lenge på. Etter en treningstur på racersykkelen til Moss og hjem (133km) på søndagen, var det helt greit med nok en fridag og god…

Les mer


Nittardi Chianti Classico 2011 og Chianti Classico Riserva 2009

Jeg hadde den glede av å møte grunnleggeren av Nittardi, Peter Femfert, under et lunchbesøk i Oslo for en måneds tid siden. Et hyggelig møte med en hyggelig mann, som lager flotte viner! -  -  - Nittardis vinmarker er unikt plassert i åsryggene og skogene mellom Castellina in Chianti og Panzano i…

Les mer


Grillet Kveite på en seng av grønnsaker

Noen kveiterester ble frosset ned etter siste blogginlegg og tatt frem igjen i går. Restemiddag laget på frihånd ga et supert og sunt måltid, en mandags ettermiddag. Kjapt og greit (45 minutter) og med veldig gode smaker. Og sunt! Ikke å forakte det heller. til 2 personer 400 g kveitefilet 1 bunt…

Les mer


Kveitefilet i kremet spinat

Opprinnelig skulle det ha vært Slettvar til denne oppskriften, men flyndren var ikke å oppdrive nå sist lørdag, så da ble det noen fine Kveitefileer fra Flyvesfisken i stedet. Ikke et dårlig valg akkurat. Resultatet ble en smakfull og lett hoved- eller forrett. Som siderett hadde vi ganske enkelt…

Les mer


Audoin Marsannay Clos du Roy 2011

Denne fine Pinot Noir vinen kommer fra en produsent som jeg har fulgt i noen år. En vin det er verd å stifte nærmere bekjentskap med hvis du ikke kjenner til de fra før. Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som ligger i landsbyen Marsannay helt nord i Côte de Nuits,…

Les mer


Fiskecurry med sitronris

Det er veldig gøy å lage nye retter som gjør middagsopplevelsen til noe ekstra! Nigela Lawsons oppskrift ble halt ut av boken hennes "Smak av sommer", og disket opp på en travel hverdag i går! Alt jeg trengte å gjøre var å planlegge bittelitegrann dagen i forveien, handle inn på veien hjem og…

Les mer


Masi Osar 2006

Jeg kommer stadig over nye gode viner på pressesmakinger rundt om hos de forskjellige importørene. Nå sist, under en gjennomgang av 65 viner, stoppet jeg blant annet ved Osar 2006. En vin som jeg også senere smakte en flaske av i ro og mak hjemme, og som ga gjenklang i smaksløkene. Den er ikke…

Les mer


Dom. de Majas Rouge 2012

  Rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes finner du vingården Domaine de Majas. Siden 1992 har ekteparet Alain og Agnes Carrère drevet vinproduksjon her. I mange år kultiverte de vinmarkene etter "lutte raisonné" prinsippet (mindre bruk av…

Les mer


Fiskesuppe med Uer og Rouille

Midt i hektiske konfirmajonsforberedelser til vår yngste sønn, Ludvig, fant jeg oppskriften til denne suppen som Ole Martin Alfsen har snekret sammen. Maten tok en halvannen time å lage og resultatet ble noen mette og fornøyde familiemedlemmer rundt bordet. Ole Martin har også laget en god rød og…

Les mer