Nittardi La Doghessa 2019 & Nectar Dei 2018

Det er en stund siden jeg har smakt vinene til Nittardi så det var på høy tid å få smakt de igjen. La Doghessa og Nectar Dei er to viner fra to forskjellige områder, Maremma og Castellina, med litt forskjellige uttrykk, men begge verd å få med seg! -  -  - Det var Peter Femferd og hans italienske kone, Stefania Canali, som fikk fart på gården etter de overtok den i 1981. Bygningene var den gang…

Les mer


Mascarponeterte

Denne friske og deilige terten fikk jeg første gang servert da jeg filmet en serie matprogrammer for TV2 på Vianvang med Arne Brimi og konditor Lars Lian i 2007. Terten har blitt laget mange ganger siden den gang og deles herved med dere. Oppskriften til terten er det Lars Lian som har stått for,…

Les mer


Søtpotetsuppe

Dæggern, dette var en god suppe. Sødmefull, lett spicy, frisk, fyldig og mettende! En stor mat- og vinopplevelse. Suppen ble servert til middag i går, tirsdag, som vi ble sittende i 3 timer og nyte. til 4 personer 1 kg søtpoteter 1 ss peanøttolje 1 stor rød chili 2 ts spisskummin 2 ss fersk…

Les mer


Massolino Barbera d’Alba Gisep 2011

Det finnes noen viner jeg gjerne betaler litt mer for for å få en ekstra god smaksopplevelse. Massolinos Barbera d`Alba Gisep 2011 er akkurat en slik vin og årgang. Unn deg det lille ekstra og opplev en spesiell vin! Giuseppe Massolino etablerte Azienda Agricola Vigna Rionda di Massolino Giuseppe…

Les mer


Svinesautè

Har du alle ingrediensene klare tar det bare en times tid å lage denne fine og lett spicy retten. Dette er en enkel, smaksrik og rask hverdagsrett. Skeier du ut med litt vin til, for eksempel en Riesling Kabinett, får du et fullendt måltid. til 4 personer 800 g indre- eller ytrefilet av svin 8 dl…

Les mer


Lakseconfit i soppolje

Jeg tok sjansen på å lage denne retten fra Eivind Hellstrøms bok, Verdens Beste. Règis Marcon hadde laget en lakserett som så overkommelig  ut til å gjenskape. Med noen justeringer ble jeg noenlunde fornøyd med utseende og veldig fornøyd med smaken. Jeg hadde "tilfeldigvis" noen viner til test som…

Les mer


Noen gode og rimelige viner

Sommeren nærmer seg og det er snart på tide med en god rosèvin, for ikke å snakke om lette og gode hvitviner! Jeg har på nytt smakt meg gjennom en god del viner på diverse smakinger hos de norske importørene og har plukket ut noen viner som ikke står tilbake kvalitetsmessig, selv om de er ganske…

Les mer


Malvirà San Guglielmo Langhe 2004

Jeg ble hektet på Malviras viner etter å ha smakt Roero Superiore 1999 for ikke lenge siden. Den vinen er ikke å få tak i lenger, men jeg fant nylig denne flotte, 10 år gamle San Guglielmo Langhe vinen. Den er det verd å stikke innom Skøyen VP for å plukke opp et par av de, eller eventuelt…

Les mer


Iskake med multer

Denne iskaken fikk jeg servert hos min søster Janne i fjor jul, en kake som ga mersmak. Selv om det ikke er multesesong nå (brukte frosne bær), var det på tide å få laget min egen versjon av den. Resultatet ble at jeg ikke klarte å beherske meg og forspiste meg grundig! nøttebunn 250 g mandler 200…

Les mer


Brocard Chablis Boissonneuse 2011

Jean-Marc Brocard laget sin første vin så sent som i 1974. I dag har vinhuset hans ikke mindre enn ca. 120 hektar vinmarker. 35 hektar av disse dyrkes i dag biodynamisk, og andelen vil bare øke i de kommende årene. Totalt sett produserer Brocard 1,8 millioner flasker vin i året, hvorav 800 000…

Les mer


Brownies med bringebær og hvit sjokolade

Eivind Ell har igjen pønsket ut en eminent oppskrift! Mange har laget brownies før og noen har vært bedre enn andre, men ingen har vært så god som denne! 8 egg 125 g mel 250 g smør 800 g sukker 500 g mørk sjokolade (Valhrona Manjari 64%) 100 g hvit sjokolade (Valhrona Ivoire 35%) 1 kurv frosne…

Les mer


Weingut Holger Koch Pinot Noir *** 2012

Denne produsenten er fra mars i år tilgjengelig på Vinmonopolet. Jeg smakte tre av hans viner på en nyhetssmaking for en tid tilbake og likte spesielt denne Pinot Noir *** 2012, som nå er å finne på bestillingsutvalget. De andre to av hans viner, Grauburgunder *** 2012 og Pinot Noir * 2012 blir å…

Les mer


Grasso Barbaresco 2007

Jeg kom over denne Barbarescoen på en nyhetssmaking for en tid tilbake, og den satte såpass dype spor at den måtte smakes på nytt. Som sagt så gjort, og den skuffet absolutt ikke! Gode viner, som denne, fortjener å bli fremhevet! Fratelli Grasso holder til i landsbyen Treiso i Lange distriktet,…

Les mer