Saurwein NOM Pinot Noir 2021
4. juni 2022
Jeg har fulgt utviklingen av flinke vinbønder fra Sør-Afrika de siste 10-12 årene og det gleder å stadig finne flere spennende produsenter derfra. Jessica Saurwein sine viner har jeg smakt over et par år nå og det slår meg at de har en nerve, eleganse og fruktighet som det er vanskelig å ikke like. - - - Familien til Jessica Saurwein har en lang historie som vinmakere, faktisk helt siden…
Røkt Hyse med stekte poteter og spinat
1. februar 2014
Her om dagen hadde jeg nok et hyggelig besøk av Geir fra "Far min sitt kjøkken". Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Oppskriften er like enkel, som den er god. Selve røkeprosessen kan snart leses om på bloggen til Geir. - - - til 4 personer saus 80…
Torre Muga Reserva 2009
29. januar 2014
Denne spanske godbiten er nå kommet i ny årgang og jeg har rukket å smake den et par ganger allerede, senest til rådyrsmedaljong ala Brimi. Jeg smakte også to andre viner til den, men det var Muga som var den perfekte matchen. Selv uten mat var den en super følgesvenn. Torre er Bodegas Mugas…
Tenuta Cantagallo Millarium Vin Santo Riserva 2008
25. januar 2014
Denne sødmefulle godsaken av en dessertvin fra Cantagallo er noe av det mer friske jeg har smakt av dessertviner på en stund. Flere eksemplarer av denne har allerede blitt et kjærkomment tilskudd i vinskapet mitt. Tenuta Cantagallo er en familiedrevet gård som holder til i Montalbano, mellom…
Sjokolade og karamellterte
22. januar 2014
Ideen om å lage denne kaken kom under en nyhetssmaking hos vinimportøren Autentico, men oppskriften denne terten er basert på fant jeg hos Kitchenkaos. Resultatet ble en mektig god dessert, som ikke ble stående i kjøleskapet for lenge! Den er ikke vanskelig å lage, og selv om den totalt skal stå 8…
Kyllingconfit med risotto
19. januar 2014
Gårsdagens lørdagsmiddag ble tilberedt på under 2 timer, til glede for et par sultne personer. Vinvalget gjorde nok en gang retten komplett. til 2 personer 2 kyllinglår 2 ss salt 1/2 kg andefett 5 fedd hvitløk 1 kvist rosmarin Confiterer du kyllinglårene selv må du nesten starte dagen før.…
Travaglini Gattinara Tre Vigne 2008
15. januar 2014
Jeg har tidligere smakt og skrevet om Travaglini Il Sogno og Gattinara fra denne produsenten. Tre Vigne er en ny bekjentskap som i dag kommer i ny årgang. Ikke bare er den en superflott vin, den er også nedsatt fra 369.- kr til 299.- kr og er et av de bedre kjøpene på Vinmonopolet akkurat nå.…
Scampi med Prosciutto og grillsaus.
11. januar 2014
På nyttårsaften møttes noen naboer i lystig spleiselag hvor alle tok med noen enkle retter. Mine bidrag var denne smakfulle fingermaten og ribberester. Gode smaker, lett å lage. grillsaus 1 ss extra virgin olivenolje 1 middels stor løk, halvert og finsnittet 1 ts hakket rosmarin blader 1 ts hakket…
Poderi Sinaglio Langhe Rosso Sinaij 2010
7. januar 2014
Det er nå 2 år siden jeg besøkte Poderi Sinaglio og fikk smake alle deres viner. Den gangen var produksjonen av viner på halv maskin da økonomien i Italia var dårlig og gården hadde lite eksport. I dag er trenden heldigvis snudd, og vi har igjen fått muligheten til å smake deres viner i Norge.…
Kyllingsuppe
5. januar 2014
Eivind Ell har nok en gang bidratt med en super oppskrift, denne gang på kyllingsuppe, som han har laget på frihånd. Det er bare å følge oppskriften, så får du en deilig, medium sterk, suppe å kose deg med en regntung dag for eksempel. til 4 personer 4 kyllingbryst 2 bokser kokosmelk 1 chilli 1…
Helstekt kalkun
2. januar 2014
Tin kalkunen i kjøleskap, eller så kjølig som mulig. Tiner du den kaldt nok vil det ta 2-3 døgn å tine en middels stor kalkun på 5-6 kg. Fuglen kan bindes opp og stekes hel, eller stek lår og bryst hver for seg. Steker du fuglen hel, kan du ta utgangspunkt i ca. 30 minutter pr kg ved 160 grader.…
3 gode spanske viner; Tres Uves, Los Frutales og Ariyanas.
30. desember 2013
Barranco Oscuro Tres Uves 2010 Denne naturvinen kommer fra Cerro Las Monjas, to mindre parseller som er på total 1,5 hektar. Vinrankene her er plantet mellom 1985 og 1990 på 1340 og 1360 meter høyde, i jord av skifer. På etiketten er det avbildet de tre druetypene som er brukt i denne vinen. Fra…
Kveite med gressløkssmør
20. desember 2013
Oppskriften til denne deilige fiskeforretten er hentet fra Eyvind Hellstrøms bok, "Bagateller for Livsnytere". En inspirerende bok med mange fine retter og gode vinforslag. Kveiten kan serveres som forrett eller hovedrett. Som hovedrett ville jeg ha doblet størrelsen på fiskestykkene og servert…