Manincor Réserve della Contessa 2021

Reserve della Contessa er en ny vin på radaren fra nord-Italia som er verd å legge merke til. En strålende vin egentlig, gi den en god omgang i dekanteren og nyt! -  -  - De første bygningene på eiendommen ble oppført i 1608 av Hieronymus Manincor ved innsjøen Lake Kaltern i Alto Adige, Südtirol i Nord-Italia. Familien har alltid produsert vin, men helt frem til 1991 solgte de druene til det…

Les mer


Weingut Siener

Bilder fra et besøk hos Weingut Siener i Tyskland, august 2013. Weingut Siener. Birkweiler, Pfalz. Peter Siena i Kastanienbusch. Rotliegend jordsmonn. Kastanienbusch. 11 år gamle marker, med Rotliegend jordsmonn. Utsikt fra Taschberg mot Birkweiler. Nyplanting i…

Les mer


Bosco Agostino Barolo Neirane 2008

Jeg har vært så heldig å ha smakt Boscos Neirane 2008 ved flere anledninger. Første gang var på gården hans, da var den nettopp tappet på flaske, men jeg noterte allerede den gang at det var en meget lovende vin!  Nå, snart to år senere, er den fremdeles ung, men har utviklet seg til å bli en…

Les mer


Pasta med trøffelsaus

Forrige helgs herremiddag startet med denne forretten. Etter at alle hadde slikket tallerkene rene, var det vanskelig å se for seg hvordan neste rett kunne bli like god eller bedre! Men både torskeloinen, andebrystet og sitronpannacottaen gjorde middagen til en fest for smaksløkene. til 6……

Les mer


La Montesa, Cantena Alta og Felton Road Pinot.

Palacios Remondo La Montesa Crianza 2010 Hvis det er noen som virkelig er en representant for og beviser sjelen og grunnlaget for ”Det nye Spania”, er det Alvaro Palacios. Han mener selv at  det er hans druesammensetning, spesielt Garnacha, som gjør hans viner til noe spesielt. Druene er…

Les mer


Boffa Carlo Barbera d'Alba Buschet 2011

Dagens Barbera heter Buschet. Det er bare å merke seg navnet, og vinen med det samme. 2009 årgangen av denne var fyldig og god, 2010 litt mer syrefrisk og slank, men 2011 årgangen er bare strålende! I hjertet av Barbaresco, kun 15 minutters kjøretur norvest for byen Alba i Piemonte, finner du…

Les mer


Boffa Carlo Barbera d’Alba Buschet 2011

Dagens Barbera heter Buschet. Det er bare å merke seg navnet, og vinen med det samme. 2009 årgangen av denne var fyldig og god, 2010 litt mer syrefrisk og slank, men 2011 årgangen er bare strålende! I hjertet av Barbaresco, kun 15 minutters kjøretur norvest for byen Alba i Piemonte, finner du…

Les mer


Torskeloin med blomkålpurè

Denne enkle og sunne forretten tar ikke lange tiden å lage. Gode råvarer og 1 1/2 times tid på kjøkkenet er alt som skal til. Å tilberede fisken og grønnsakene tar kortest tid, så begynn gjerne med sausen. 400 g torskeloin grønne erter brekkbønner 1 neve sukkererter Tørk av torskeloinen med et…

Les mer


Andebryst med pærer og neper

Det nærmer seg tid for guttegjengen å møtes for middag og vin. 5 retter, enda flere viner, god stemning. Denne anden ble testet i forkant av den store kvelden, og den skuffet ikke. Super mørt kjøtt som smelter på tungen, saftige biter med pærer, aromasopp, blomkålpurrè og en himmelsk rødvinssaus…

Les mer


Rødvinssaus

Oppskriften på denne sausen kom jeg over på Husrems Kjøkken, og for en saus! Det må være en av de beste sausene jeg har laget. I hovedtrekk holdt jeg meg til oppskriften, men i stedet for å bruke fiskekraft, brukte jeg kraften fra dampede blåskjell og hadde også i litt Fungi. Jeg hadde sausen til…

Les mer


Gulrotkake

Min venn, Eivind, har snekret sammen denne supre oppskriften på gulrotkake. Det er en mektig og saftig kake med fin sødme og syrlighet fra sitron og appelsinen. Sammen med dessertvinen er dette en herlig avslutning på et måltid, eller server kaken (med vinen), når som helst på dagen. Mektig godt!…

Les mer


Nye franske vinbekjenskaper

  Der jeg spradet mot den Franske Ambassaden følte jeg meg ganske heldig, som blir invitert på disse smakingene hvor jeg får muligheten til å bli kjent med viner, som jeg ellers kanskje ikke ville ha kommet over. Denne dagen var det samlet et titalls produsenter hvor mange var på søken etter norske…

Les mer


Entrecot de beuf

For en tid tilbake var jeg på et kurs hos Kulinarisk Akademi i regi av Aperitif. Der lærte jeg blant annet denne supre metoden for å lage entrecote, en av de absolutt bedre oppskriftene på entrecote er jeg har kommet over. Jeg har stekt/bakt entrecoten på denne måten mange ganger etter kurset og…

Les mer