Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese*** 2019
14. mai 2022
Denne Auslesen fra Markus Molitor er bare ellevilt god! Både på duft og smak, den må oppleves! Altfor søt sier du? Sukkernivået er riktignok på 131 g/l, og det er jo ikke lite men allikevel mindre enn det som er vanlig for en Auslese (191–260 g/l ) og i tillegg oppleves sødmen i Molitors sine viner som usedvanlig pent integrert og fremstår mindre søt enn sukkernivået skulle tilsi. - - - Markus…
Nyheter fra Autentico og Unico Real Wines
5. november 2013
Yamada Pecorino 2012 Cantina Zaccagnini er godt representert på Vinmonopolet med ca 17 viner. Jeg har langt fra smakt alle, men Montepulciano d´Abruzzo Riservaen deres har jeg nylig skrevet om. På nyhetssmakingen til importøren for ikke lenge siden ble jeg gledelig overrasket over denne friske og…
Novembernyheter fra Gaia Wine & Spirits
1. november 2013
Det lanseres cirka 700 nyheter på dagens novemberslipp på Vinmonopolet. Vin, brennevin og hele 83 juleøl fra inn- og utland. Jeg har smakt endel av vinene hos forskjellige importører som vil bli lagt ut på bloggen fortløpende. Vinarius sin California satsning og OMAs vin er allerede lagt ut.…
OMA Barbera D`Alba 2012
29. oktober 2013
Det har etterhvert blitt endel kjente personer her til lands som har fått produsert sin egen vin, men av de jeg har smakt tidligere er det bare Hellstrøm og Wongraven sine viner som har vært verd å nevne. Inntil nå. Jeg fikk nemlig smake Ole Martin Alfsen (OMA) sin vin nylig, den er det verd å ta…
Ovnsbakt Piggvar
25. oktober 2013
Jeg ville ha fisk til middag og gikk med åpent sinn til Fiskeriet hvor en piggvar lå og stirret på meg. Det var lenge siden jeg hadde laget smørstekt flyndre, som smakte supergodt den gangen, og bestemte meg derfor å prøve piggvaren. Jeg ble anbefalt å saltbake den, om enn på en litt annen måte…
Bogle Vinyards
23. oktober 2013
Alt er stort i USA, også vingårder. Med sine 600 hektar er Bogle en av de større vingårder i California, men den skal ikke avskrives for å lage kommersiell og enkel vin. Tvert imot er rennomeet deres at de lager kvalitetsvin, og etter at jeg fikk smake meg gjennom vinene til 12 produsenter på…
Weingut Herbert Messmer
19. oktober 2013
Gregor og Martin Messmer På spørsmålet om hvorfor i all verden de lager hele 78 (!) forskjellige viner, svarte Martin Messmer at hver gang de prøvde å slutte og lage en vin ble det så stort oppstuss blant kundene at de bare måtte fortsette produksjonen av den. Jeg smakte 21 av de og ble overrasket…
Helstekt lammelår
16. oktober 2013
Jeg kom over et lammelår på 4 kilo på Bunnpris for 79.- kr kiloet. Akkurat ja, Bunnpris. Låret så ikke så verst ut og prisen var uslåelig, så det ble med meg hjem. Etter å ha blitt behandlet etter oppskriften under, ble det et fantastisk mørt og godt kjøtt. Planen var egentlig å grave låret ned i…
Weingut Braun
13. oktober 2013
For en måneds tid siden fikk jeg, i regi av Tysk Vininformasjon, besøkt en rekke vinprodusenter i Tyskland. I byen Meckenheim (20 minutters kjøretur fra Bonn), i Pfalz, fikk jeg gleden av å stifte bekjenskap med Martin og Michael Brown, to brødre som nå driver familiebedriften Weingut Braun. Braun…
Sitronpannacotta med pasjonsfrukt og hippenkjeks
10. oktober 2013
Jeg innrømmer med en gang at jeg leser Heia Mat bloggen jevnlig. Når jeg skulle lage bursdagsmiddag til kona sist helg, fant jeg oppskriften til hippenkjeks hos han Espen. Noen endringer på fremgangsmåten ble det som dere kan se når dere vipper innom siden hans og sammenligner. Jeg brukte for…
Torskefilet med jomfrusaus
5. oktober 2013
Det er alltid hyggelig når vi får besøk av våre gode venn Geir fra "Far min sitt kjøkken". Sist onsdag hadde han med noen fine torskefileter som vi sammen tilberedte etter beste evne. Resultatet får du her. til 4 personer 800 g torskefilet 2 ss olivenolje 1 ts salt pepper Skrap skinnsiden av…
Zaccagnini Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2010
2. oktober 2013
Det hender jeg får noen smaksflasker fra importører, og dette er en av dem. Det er også den første på en stund som jeg føler jeg kan anbefale med god samvittighet. Vinen er gjæret og lagret i 30 måneder i en spesiallaget 5000 liters tine (stort, stående fat) av fransk eik. Etter tapping har vinen…
Domaine Marc Kreydenweiss
28. september 2013
Jeg ble anbefalt vinene til denne produsenten og handlet inn 3 av de 7 som er tilgjengelige på Vinmonopolet. De ble smakt sammen med en god venn og vi var begge klar på at dette var et hyggelig nytt bekjentskap som åpnet opp for nye smaker og ekstra fine opplevelser. Alle er i tillegg meget…