Molitor Zeltinger Sonnenuhr Auslese*** 2019

Denne Auslesen fra Markus Molitor er bare ellevilt god! Både på duft og smak, den må oppleves! Altfor søt sier du? Sukkernivået er riktignok på 131 g/l, og det er jo ikke lite men allikevel mindre enn det som er vanlig for en Auslese (191–260 g/l ) og i tillegg oppleves sødmen i Molitors sine viner som usedvanlig pent integrert og fremstår mindre søt enn sukkernivået skulle tilsi. -  -  - Markus…

Les mer


Nyheter fra Autentico og Unico Real Wines

Yamada Pecorino 2012 Cantina Zaccagnini er godt representert på Vinmonopolet med ca 17 viner. Jeg har langt fra smakt alle, men Montepulciano d´Abruzzo Riservaen deres har jeg nylig skrevet om. På nyhetssmakingen til importøren for ikke lenge siden ble jeg gledelig overrasket over denne friske og…

Les mer


Novembernyheter fra Gaia Wine & Spirits

Det lanseres cirka 700 nyheter på dagens novemberslipp på Vinmonopolet. Vin, brennevin og hele 83 juleøl fra inn- og utland. Jeg har smakt endel av vinene hos forskjellige importører som vil bli lagt ut på bloggen fortløpende. Vinarius sin California satsning og OMAs vin er allerede lagt ut.…

Les mer


OMA Barbera D`Alba 2012

Det har etterhvert blitt endel kjente personer her til lands som har fått produsert sin egen vin, men av de jeg har smakt tidligere er det bare Hellstrøm og Wongraven sine viner som har vært verd å nevne. Inntil nå. Jeg fikk nemlig smake Ole Martin Alfsen (OMA) sin vin nylig, den er det verd å ta…

Les mer


Ovnsbakt Piggvar

Jeg ville ha fisk til middag og gikk med åpent sinn til Fiskeriet hvor en piggvar lå og stirret på meg. Det var lenge siden jeg hadde laget smørstekt flyndre, som smakte supergodt den gangen, og bestemte meg derfor å prøve piggvaren. Jeg ble anbefalt å saltbake den, om enn på en litt annen måte…

Les mer


Bogle Vinyards

Alt er stort i USA, også vingårder. Med sine 600 hektar er Bogle en av de større vingårder i California, men den skal ikke avskrives for å lage kommersiell og enkel vin. Tvert imot er rennomeet deres at de lager kvalitetsvin, og etter at jeg fikk smake meg gjennom vinene til 12 produsenter på…

Les mer


Weingut Herbert Messmer

Gregor og Martin Messmer På spørsmålet om hvorfor i all verden de lager hele 78 (!) forskjellige viner, svarte Martin Messmer at hver gang de prøvde å slutte og lage en vin ble det så stort oppstuss blant kundene at de bare måtte fortsette produksjonen av den. Jeg smakte 21 av de og ble overrasket…

Les mer


Helstekt lammelår

Jeg kom over et lammelår på 4 kilo på Bunnpris for 79.- kr kiloet. Akkurat ja, Bunnpris. Låret så ikke så verst ut og prisen var uslåelig, så det ble med meg hjem. Etter å ha blitt behandlet etter oppskriften under, ble det et fantastisk mørt og godt kjøtt. Planen var egentlig å grave låret ned i…

Les mer


Weingut Braun

For en måneds tid siden fikk jeg, i regi av Tysk Vininformasjon, besøkt en rekke vinprodusenter i Tyskland. I byen Meckenheim (20 minutters kjøretur fra Bonn), i Pfalz, fikk jeg gleden av å stifte bekjenskap med Martin og Michael Brown, to brødre som nå driver familiebedriften Weingut Braun. Braun…

Les mer


Sitronpannacotta med pasjonsfrukt og hippenkjeks

Jeg innrømmer med en gang at jeg leser Heia Mat bloggen jevnlig. Når jeg skulle lage bursdagsmiddag til kona sist helg, fant jeg oppskriften til hippenkjeks hos han Espen. Noen endringer på fremgangsmåten ble det som dere kan se når dere vipper innom siden hans og sammenligner. Jeg brukte for…

Les mer


Torskefilet med jomfrusaus

Det er alltid hyggelig når vi får besøk av våre gode venn Geir fra "Far min sitt kjøkken". Sist onsdag hadde han med noen fine torskefileter som vi sammen tilberedte etter beste evne. Resultatet får du her. til 4 personer 800 g torskefilet 2 ss olivenolje 1 ts salt pepper Skrap skinnsiden av…

Les mer


Zaccagnini Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2010

Det hender jeg får noen smaksflasker fra importører, og dette er en av dem. Det er også den første på en stund som jeg føler jeg kan anbefale med god samvittighet. Vinen er gjæret og lagret i 30 måneder i en spesiallaget 5000 liters tine (stort, stående fat) av fransk eik. Etter tapping har vinen…

Les mer


Domaine Marc Kreydenweiss

Jeg ble anbefalt vinene til denne produsenten og handlet inn 3 av de 7 som er tilgjengelige på Vinmonopolet. De ble smakt sammen med en god venn og vi var begge klar på at dette var et hyggelig nytt bekjentskap som åpnet opp for nye smaker og ekstra fine opplevelser. Alle er i tillegg meget…

Les mer