Cervaro della Sala 2019

Jeg har lenge gledet meg over vinene til Antinori og nå i det siste smakt flere årganger av Cervaro, Pinot Nero og Bramito, alle superfine viner og førstnevnte er allerede en favoritt hos meg. Nå er det den spesielt gode 2020 årgangen av Cervaro som er på vei inn på hyllene, men det finnes fremdeles 2019 tilgjengelig og noen få av 2018 som også er flotte årganger. - - - Antinori-familien har…

Les mer


Lofotlam

Bildet er av gårsdagens middag noen minutter før det ble fortært. Saftig og godt lam fra Lofoten med en kraftig rødvinssaus, fløtegratinerte poeter, rødbetepurè, kantareller, ovnsbakte hvitløk, blansjerte aspargesbønner og gulrot. til 4 personer 1 kg lofotlam 3 fedd hvitløk 2-3 never rosmarin 10…

Les mer


Fiorenzo Nada

Fiorenzo Nada lager flotte og pent balanserte, syrefriske, viner, som lenge har vært ettertraktet i USA, men som nå begynner å finne sin innpass i norske hjem. Det synes jeg er gledelig, spesielt siden det er svært gode og matvennlige viner. I de siste par årene har vinene herfra også fått en noe…

Les mer


Thaisuppe

til 4 personer 4 dl (1 boks) kokosmelk 2 ss solsikkeolje 2 dl kyllingkraft 1 stor løk 1/2 rød chili 2 fedd hvitløk 1 ss sitrongress 20 g fersk ingefær 1 ss mild karripasta 1 neve fersk koriander 1 neve aspargesbønner 1 rød paprika 2 gulrøtter 1 vårløk 12-15 scampi salt og nykvernet pepper Rens og…

Les mer


Auberginboller

Ja, du leste riktig! Auberginerboller, kjempedigg og sunt. Oppskriften er fra boken "To Grådige Italienere", hvor jeg har funnet flere gode oppskrifter. Denne kan være en fin forrett, som her, eller du kan servere den til middag med fersk pasta. til 4 personer 2 auberginer 60 g tørt brød 3 ss…

Les mer


Ökonomierat Rebholz

Hansjørg Rebholz Jeg kom ut fra besøktet hos Rebholz med en stor respekt for hans håndverk og gjennomgående flotte viner. Det er ikke alle forunt å kunne vise så stor kontroll over sine viner, både i markene og i kjelleren. Han er i en egen klasse i så måte! Ökonomierat Rebholz holder til, som så…

Les mer


Hjemmelaget tomatsuppe

Under produsentbesøk i Tyskland i forrige uke fikk vi servert denne fantastisk gode tomatsuppen på restauranten hos Kruger Rumpf. Kokken var grei nok å dele hovedingrediensene med oss, og etter endel testing fant jeg frem et godt blandingsforhold. til 4 personer 1 dl sukker 1 appelsin 1 neve…

Les mer


Høstnyheter hos Moestue

Etter å ha smakt meg gjennom ca 45 viner på nyhetssmakingen hos Moestue i går, ble jeg sittende igjen med et firkløver som fanget min interesse. Med unntak av Bourgogne Rouge har jeg smakt alle tidligere og kun hatt gode opplevelser med de. Jeg søkte ikke etter de bevisst, men plukket ut alle på…

Les mer


Weingut Kruger-Rumpf 2013

Georg Rumpf I regi av Tysk Vininformasjon er jeg er tilbake hos Kruger-Rump. Det er 2 år siden sist jeg var her men det er lite som har endret seg. Georg Rumpf er fremdeles den perfekte vert, energisk og raus. Denne gang, som sist får vi også en meget god lunch i familierestauranten som ligger i…

Les mer


Scarpa Barbera d'Asti I Bricchi 2006

Jeg har tidligere skrevet om Scarpas Bogliona som i min bok er Scarpas beste vin, men I Bricchi følger like bak. I forhold til hva du får for en vin i denne prisklassen (242.-) er I Bricchi en av de aller beste. Begge vinene finnes uansett i flere eksemplarer godt stuet bort i kjelleren min, hvor…

Les mer


Eplekake med blåbær og vaniljekrem

Jeg følger opp eplekakebakingen med en skikkelig godbit av en kake etter oppskrift av Eivind Landsvik. Den er mektig, den er god og ikke vanskelig å lage. 250 g smør 250 g sukker 250 g mel 5 egg 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 6 store epler 150 g skogsblåbær Pisk smør og sukker hvitt og porøst.…

Les mer


Eplepai

  Det blir mye eplebaking nå når hagen flyter over av epler! Denne gode rustikke eplekaken er en av to som kommer på siden min denne uken. deig 125 g smør 100 g melis 250 g hvetemel 2 egg salt Smelt smøret og ha i melis. Visp til du får en luftig krem. Ha i eggene og visp litt til. Ha i hvetemelet…

Les mer


Le Boncie Chianti Classico Le Trame 2010

  Av og til kommer jeg over en vin som overrasker og gleder stort. Denne Chianti Classicoen ga umiddelbart gjenklang i smaksløkene. Giovanna Morganti har på kort tid blitt anerkjent som en av de mest spennende og kanskje beste av den nye generasjonen av vinbønder fra Toscana. På 5.2 hektar…

Les mer