Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016

Giovanni Rosso lager noen flotte viner i Piemonte og denne Baroloen fra Serralunga som også hans billigste på Vinmonopolet, drikker i tillegg svært godt allerede. Her får du mye kvalitet for pengene! – – – Giovanni Rosso ble grunnlagt i 1930 av Tommaso Canale og hans kone Esterina i Baudana noen kilometer nord for Serralunga d`Alba, en 20 minutters kjøretur sør for byen Alba i Piemonte. Her…

Les mer


Kongekrabbe med Rigatoni

Fra å egentlig å være litt uinspirert på hva jeg skulle lage til middag sist lørdag til jeg kom over kongekrabbe på tilbud og en god porsjon rigatoni, var det kort vei til at denne egenkomponerte retten havnet på middagsbordet. Sammen med en nydelig vin fra Zind Humbrecht ble det en skikkelig…

Les mer


Flick Morstein Riesling Trocken 2009

Familien Flick har drevet med vinproduksjon siden 1600-tallet, men det er med den unge garde, Alexander Flick (29) og hans søster Katharina bak roret at vinene er blitt mer tilgjengelige. Siden Alexander tok over driften i 2008 har Flick sine viner blitt bedre, friskere og syrligere enn de som ble…

Les mer


Fiskesuppe fra Austrheim

Denne blåskjellsuppen ble kreert i sommerferien etter en lang dag på sjøen med selvplukket blåskjell, selvfisket pale, torsk og lyr. Det ble det en sen middag, ca klokken 9 på kvelden, men resultatet var såpass at jeg måtte laget den igjen denne helgen. Jeg fikk ikke tak i pale og torsk, så det…

Les mer


Blåskjell i tomatsaus

til 4 personer 1 kg blåskjell 2 bokser grovhakkede tomater 1 bunt vårløk 1 stor løk 3 glass hvitvin 2 gullerøtter 2 ss rapsolje 1 selleristang 2 fedd hvitløk 1 neve rosmarin 1 neve persille Skyll og rens blåskjellene. Ha oljen i en bra stor jerngryte på medium varme. Finhakk løk og hvitløk og ha i…

Les mer


Indrefilet med hasselbackpoteter

til 4 personer 800 g indrefilet av okse salt og pepper Tørk av kjøttet og skjær vekk eventuelle trevler. Legg i ovnen på 90° C i ca 2,5 time til kjøttet har en kjernetemperatur på 64° C. Ta ut av ovnen og la hvile. saus 70 gr sukker 1 dl epleeddik 5 dl oksekraft 3 dl xx rødvin 8 stk sjalottløk 3…

Les mer


Løksuppe

Helt utenfor sesongen vil noen si, men jeg kan lett spise denne tradisjonsrike franske suppen når som helst! Den er så rimelig og lett å lage, og smaker så godt. Når den settes sammen med en god vin, som den jeg hadde til her, blir det fest for smaksløkene! til 8 personer 5 store løk 4 store…

Les mer


Bakt Lysing

Lysingkjøttet blir så fast og saftig når det tilberedes på denne måten. I tillegg er den super enkel å lage og supergod på smak. Siden fisken tar så kort tid i ovnen anbefaler jeg at du starter med å lage kraften, så begynne tilberedingen av fisken. Mens erteblandingen godgjør seg i pannen kan du…

Les mer


Gode sommerviner

Etter denne ukes 3 pressesmakinger har jeg plukket ut noen spesielt gode viner som garantert vil være gode følgesvenner inn i sommervarmen. Hirschhof Kirchspiel Riesling Spätlese Trocken 2012 Produsenten Hirschhof er et nytt og hyggelig vinbekjennskap for meg. De holder til i Westhofen,…

Les mer


Lakrispannacotta

Er du forsiktig med mengden av rålakris i blandingen får du en pannacotta med en mild smak av lakris. Rålakrisen jeg brukte her fant jeg tilslutt hos "Gutta på Haugen". til 8 porsjoner 6 dl fløte 100 g sukker 1 1/2 ts rålakris 2 stk vaniljestenger 4 stk gelantinblader Bløtlegg gelantinen i kaldt…

Les mer


Roagna metoden

Castiglione Falletto.  foto © Helge Hansen Roagna’s vinmarker er alltid lett gjenkjennelige. De ser ut som en upleiet skog full av ville gressorter, urter og bønner som nesten ser ut til å overmanne vinstokkene. Resultatet er viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.…

Les mer


Lun chevre og fiken med sherrysirup

til 4 personer 150 g chevre 4 ferske fiken Skjær chevren i 2 cm tykke skiver og stek på medium varme i en tørr panne til de er lett karamelisert på den ene siden. Ta pannen av varmen og la de kjøle seg ned i pannen. Skyll fiknene i kaldt vann og skjær de i skiver. Legg de på et stekebrett og varm…

Les mer


Mango og kyllingsalat

Her får du oppskriften til en kjempefrisk sommerrett. Jeg klarte ikke å stoppe å spise denne saftige og gode retten før tallerkenen var skrapet. til 4 personer 2 stk kyllingfileter 2 stk mango 1 vårløk 1 lime 1/2 fersk chili 1 neve fersk spinat 1 liten hjertesalat 1 neve koriander 2 dråper…

Les mer