Tenuta Sette Ponti Crognolo 2016

Crognolo er en av de rimeligere vinene fra Tenuta Sette Ponti i Toscana som også lager supertoscanerne Oreno og Orma. Crognolo er en blend av Sangiovese og Merlot som passer utmerket til påskelammet! -  -  - Arkitekten Alberto Moretti kjøpte de første 55 hektarene fra prinsessene Margherita og Maria Cristina av Savoy d'Aosta, døtre til den berømte hertugen Amedeo av Savoy av Aosta i 1957 for å…

Les mer


Grillet indrefilet av svin

Magasinet NORD er et fint blad hvor jeg finner mye gode matlagingstips. I siste nummer fant jeg oppskriften til potet og tomatsalaten. Med grillet inderefilet og hvitløk, ble det hele en velsmakende lørdagsmiddag. 800 g indrefilet av svin 1 hel hvitløk 1 lime rapsolje soyasaus ferskvernet pepper…

Les mer


Ananas og mangocarpaccio

Dette var superdigge og friske smaker av saftige og leskende carpacciobiter av ananas og mango. De løvtynne bitene smeltet på tungen! Fin sødme i frukten og med god friskhet fra koriander, mynte, lime og ingefær. til 4 personer 1 stor ananas 1 stor mango 20 g frisk ingefær 2,5 dl vann 80 g sukker…

Les mer


Espresso Brúlèe

Denne gode desserten har jeg laget mange ganger etter jeg fant oppskriften i boken ”Kaffe”. Oppskriften var en av de første jeg la ut på bloggen min i 2009, men jeg syntes den fortjener å bli nevnt på nytt. Så jeg laget den igjen og her kommer den med nye bilder, justert oppskrift og med…

Les mer


Tenuta Montanello Crocetta Barbera 2010

Tenuta Montanello med La Morra i bakgrunnen. Tenuta Montanello ble grunnlagt i 1864 av Bartolomeo Racca, og ble det første kooperativet i Langhe I Piemonte. På 1960 tallet leide Alberto Raccas far ut gården til Fratelli Monchiero, og tok med seg familien til Torino. Men da leieavtalen på eiendommen…

Les mer


Rabarbra financier

Denne desserten fikk jeg servert på Solstrand Hotel for en tid tilbake. Den smakte kjempegodt og selv om jeg ikke fikk vridd oppskriften ut av kokken, har jeg endelig funnet frem til en fullgod erstatningsoppskrift som gir ca 10 stk financierer. Det ferdige produktet her gir ikke kred til den…

Les mer


Boeckel Riesling 2011

Jeg har lenge vært, og er fremdeles (og kommer til å være det lenge) en stor fan av Tyske Riesling viner. Men jeg har for alvor fått øynene opp for Rieslinger fra Alsace gjennom Zind Humbrecht, Rolly Gassman, Domaine Weinbach og nå også Boeckel. Familiebedriften, Boeckel, drives i dag av brødrene…

Les mer


"Naturligvis" vinmesse

På gårsdagens vinmesse "Naturligvis" var det mange utstillere med enda flere gode naturviner. Det var ikke mulig å få smakt gjennom alle vinene på den tilmålte tiden, derfor er dette et sterkt redigert utvalg av viner som jeg synes fortjener å bli nevnt. Som denne Baroloen (se over) fra…

Les mer


«Naturligvis» vinmesse

På gårsdagens vinmesse "Naturligvis" var det mange utstillere med enda flere gode naturviner. Det var ikke mulig å få smakt gjennom alle vinene på den tilmålte tiden, derfor er dette et sterkt redigert utvalg av viner som jeg synes fortjener å bli nevnt. Som denne Baroloen (se over) fra…

Les mer


Ovnstekt Stangekylling med sopprisotto

Jeg har tidligere laget en meget god rett, Indisk kyllingsuppe, innsendt av Marius Søbye. Denne gangen er det hans oppskrift på ovnstekt kylling med risotto som gleder smaksløkene. 1 hel Stangekylling (ca. 1,7 kg) 2 kvister fersk rosmarin 1 ts paprikapulver 1 ts chilipulver 200 g godt smør 4 fedd…

Les mer


"The Others" – Spätburgunder og Silvaner

Her kommer noen gode bekjenskaper etter tirsdagens smaking med "The Others" i regi av Tysk Vininformasjon, på Onda Bar og Grill. På formiddagen ble det holdt et foredrag og smaking av Spätburgunder og Silvaner, av Tysklands dyktigste sommelierer og Master og Wine student, Romana Echensperger.…

Les mer


«The Others» – Spätburgunder og Silvaner

Her kommer noen gode bekjenskaper etter tirsdagens smaking med "The Others" i regi av Tysk Vininformasjon, på Onda Bar og Grill. På formiddagen ble det holdt et foredrag og smaking av Spätburgunder og Silvaner, av Tysklands dyktigste sommelierer og Master og Wine student, Romana Echensperger.…

Les mer


Tors Hammer Barleywine

Med sine 13,5% alkohol er dette er et helt spesielt og godt sterkøl. Det rare er at alkoholen ikke skjemmer bort ølopplevelsen, i stedet er den godt integrert og balansert. Den har en seigere konsistens enn annet øl jeg har smakt, med en mørk, søt og fylde av malt og modne epler og en fin…

Les mer