Giacometto Bruno Canavese Nebbiolo 2013
26. mars 2022
Det er ikke ofte du finner en pent modnet vin som i tillegg til å være pent priset også er svært god! Denne koster kun 263.- kr, så du får mye for pengene. 3000 flasker er laget hvorav omtrent 1200 er kommet til Norge. - - - I kjelleren på huset sitt, i hjertet av byen Caluso en halvannen times kjøretur rett vest for Milano, ved foten av Dolomittene i Nord Italia, lager Bruno Giacometto et…
Pai med bacon og spinat
4. mai 2013
Denne paien er det kona som skal ha æren for å ha laget, en fantastisk sunn og god pai. Den ble fortært sist helg på en dag som ga lovnader om en snarlig sommer. bunn 150 g meierismør 3 dl hvetemel 2 ss vann Bland romtemperert smør, hvetemel og vann sammen og elt med hendene til en fast og fin…
Carres Olivastro Bobal 2009
1. mai 2013
Aldri hørt om druen Bobal før? Ikke jeg heller, før jeg kom over denne vinen. Når jeg googlet druen så jeg at det er Spanias 3. mest plantede druetype, bare overgått av Tempranillo og Airén, og burde vel derfor ha hørt om den før. Men så har jeg ikke hørt om Airèn før heller, selv om det er…
Mat i New York
27. april 2013
Da er tiden kommet for å dele materfaringene min kone, våre to tenåringsgutter og jeg, gjorde oss på vår påsketur til New York. Med et stramt budsjett var det ikke rom for å spise på de dyreste stedene, men vi fant frem til noen hyggelige steder med god mat og hyggelig betjening. The Bowery Diner…
Vinosus smaking 22/4
23. april 2013
Om ikke forrige ukes vinanbefalinger skulle være nok, er det igjen et knippe viner dere bør være oppmerksomme på. Kühn Oestrich Lenchen Kabinett 2012 (160.- kr) nyhet i juni Kühn dyrker flotte viner på 15 hektar vinmarker i Rheingau, Tyskland. Jeg har tidligere smakt den gode vinen Kühn Quarzit…
Kaffe i New York
20. april 2013
Endelig fant jeg en sjappe i New York med ordentlig god kaffe, og nei det er ikke Starbucks! Nolita Mart og Espresso Bar ligger sør på Manhattan, like ved Little Italy og Chinatown. Kaffebaren fant jeg ved en tilfeldighet på mine mange turer rundt i New York på leting etter, blant annet, god…
Sommerens viner på Vinmonopolet
18. april 2013
Jeg har plukket et lite utvalg fra gårsdagens smaking hos Moestue Grape Selections, Blend Wines, Podium Wines og Record Vinimport sine nyheter som slippes på Vinmonopolet i mai. På gullrekka over var det ikke lett å kun trekke ut èn representant, alle måtte med! Ord blir fattige og pompøse i…
Produttori del Barbaresco 2008
16. april 2013
Barbaresco Produttori del Barbaresco 2008 Her kommer et kjapt utvalg av de beste vinene fra gårsdagens smaking av kooperativet Produttori del Barbaresco sin 2008 årgang. Det ble smakt 9 enkeltmarksviner fra vinmarkene Asili, Muncagota, Montefico, Montestefano, Ovello, Pajé, Pora, Rabajà og Rio…
Monsanto Vinsanto 1995
13. april 2013
Denne dessertvinen er nesten en dessert i seg selv. Den er ganske enkelt enestående av sitt slag. Maemo serverer for eksempel en liter av disse edle dråpene hver kveld til deres dessert, "Smøris". Castello di Monsantos er en av de mest klassiske og kjente eiendommene i hele Chiantiområdet. Gårdens…
Sjokoladekake med hasselnøtter
10. april 2013
En mektig sjokoladekake med en noe uvanlig kryddersammensetning. Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bok, Sverres Sjokolade. 150 og 100 g sjokolade (70% kakao) 150 g hasselnøtter 200 g sukker 250 g smør 7 egg 120 g hvetemel 10 g malt kanel 10 g malt ingefær 3 g malt anis 15 g kakaopulver Kle…
Vinutsalg i New York
6. april 2013
Det er ca 895 vinbutikker i New York fordelt på ca 8 millioner innbyggere. Da jeg var i byen med familien i påsken fikk jeg besøkt et bittelite utvalg. Etter besøkene slo den meg mest hvor varmt det var i de fleste lokalene, ikke det beste for oppbevaring av vin og i alle fall ikke for noen av de…
Oksehale med fersk pasta
3. april 2013
Oksehalen ble kjøpt fersk hos Grønland Basar før påske og frosset ned. Vel hjemme fra påskeferie var det bare å ta den ut og la den tine over natten og gjøre den klar for 6 timer i gryten mens vi kunne sitte ute i vår lille byhage og nyte solen. Oppskriften er inspirert fra Heia Mat og Lise von…
Lammecarré med sprø potetskiver, mynte og ruccola
27. mars 2013
Dette er en nydelig og lett liten rett med friske og syrlige smaker til det møre kjøttet. 1 side lammecarré solsikkeolje salt og nykvernet pepper Del lammecarréen mellom ribbene og krydre kjøttet med salt og pepper. Stek det på høy varme i solsikkeolje på begge sider til den får en god og litt…