WillemsWillems Herrenberg Riesling 2016

Riesling er en populær drikk her i landet, men når det finnes hele 1586 forskjellige av sorten på Vinmonopolet skal det litt til å finne frem til den eller de som passer din gane! Da er det spesielt moro å finne en kvalitetsvin som denne pent modne Rieslingen fra WillemsWillems. -  -  - Carolin Hofmann (født Willems) studerte vinproduksjon i Geisenheim og tok over gården WillemsWillems i Saar…

Les mer


Indisk kyllingsuppe

Oppskriften til denne retten har jeg fått av en god venn og trofast leser, Marius Søbye. Kun små endringer er gjort. En herlig rett som sammen med vinvalget gav en ultimat mat og vin-opplevelsen. 1 hel kylling 15 økologiske rå, scampi 10 hele pepper 2 l vann salt Tørk av kyllingen og del den i 4-6…

Les mer


Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2011

Weingut Robert Weils viner i Reinghau ligger i det øvertse kvalitets-sjiktet av Tysklands viner. Spesielt hans søte viner (Beerenauslese) er av aller ypperste kvalitet, og av de dyreste. Denne Rieslingen fra Turmberg er en av hans noe mindre dyre viner som jeg hadde gleden av å smake til en enkel…

Les mer


Sprøstekt fjellørret med appelsinkokt fennikkel og riskake

til 4 personer 2 hele fjellørret 40 g usaltet smør 4 ss rømme salt og pepper Klaret smør Varm opp en panne med 250g usaltet smør på svak varme. Etter 15-20 minutter, heller du forsiktig det klare smøret gjennom et kaffefilter over i et glass. Melkeproteinet på bunnen skal ikke være med (se en fin…

Les mer


Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2007

Jeg har tidligere skrevet om Fratellis Barbera Bussia som jeg kjøper ofte og har som hverdagsvin. Denne Baroloen er ikke en høydare men den er absolutt også en god vin, til en meget god pris for å være en Barolo. Jeg ble kjent med Fratellis viner på en smaking av alle hans viner for 3 år siden og…

Les mer


Aliara 2008

Denne vinen gleder fra topp til bunn med sine myke, mørke, krefter. Det er ingen overraskelse at 2008 årgangen er den beste på 10 år. Robert Parker har for eksempel gitt den 92P. Fra 1980 har bergenseren og skipsrederen Dan Odfjell bygd opp et vinimperium på 115 hektar egne vinmarker i tillegg til…

Les mer


Kjøttboller i rødvinssaus

til 4 personer 600 g kjøttdeig av lam 50 g spekeskinke 4 skiver loff 2 dl rødvin 1 dl melk 1 ss kapers 1 løk 1 gulrot 10 g salt 2 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 1 ss fennikkelfrø 1 stilk stangselleri 2 ss nyrevet parmesan 1 bunt basilikum 10 salvieblader 1 boks hele tomater uten skinn Skjær bort…

Les mer


Nyheter fra Moestue, mars 2013

Etter å ha "slitt" meg gjennom 40 viner på nyhetssmaking hos Moestue nylig, har jeg her plukket ut et lite knippe viner som jeg spesielt likte. Fellesnevneren for alle vinene er at de er av høy kvalitet, men med varierende priser. De rimeligste vinene er listet først. Nervi Gattinara 2005 Moestue…

Les mer


Pasta med laks og asparges

Ferdig middag på 40 minutter. til 4 personer. 600 g laksefilet 500 g fersk tagliatelle 1 bunt asparges 16 små tomater 3-4 ss soyasaus 2-3 ss taggiasche olivenolje 1/2 sitron salt og pepper Tørk av laksen og legg den på en ildfast form enten med bakepapir under eller smurt godt med smør i bunnen.…

Les mer


Jean Paul Brun

Jeg fikk gleden av å møte Jean Paul Brun under hans første besøk til Norge nylig. Det skulle bli et hyggelig møte med den joviale vinmakeren og hans matvennlige viner. -  -  - Jean Paul holder til i Charnay, en landsby i den sørlige Beaujolais like nord for Lyon, i et vakkert område kjent som…

Les mer


Vianvang 2006

En av grunnene til at jeg i det hele tatt begynte denne bloggen var inspirasjoner jeg fikk under filming av, blant andre, matprogrammene med Arne Brimi og Lars Lian. Opptakene ble gjort på Vianvang våren 2006 sammen med Per Yngvar Holm og Dag Vidar Hopøy fra Parkas Productions. Nylig fant jeg frem…

Les mer


Parmesanchips med syltede tomater og parmaskinke

Dette er deilig fingermat som er superlett å lage. 250 g parmesan 300 g pomamore 200 g parmaskinke rapsolje Finrasp parmesanen og bruk en liten rund form til å plassere parmesanen i et tynt lag på et stekebrett med et lett oljet stekepapir. Dytt parmesanen litt ned med en skje slik at den får en…

Les mer


Taggiasche – kanskje verdens beste olivenolje

Jeg har smakt mange gode olivenoljer men etter jeg fikk denne flasken til jul kommer det neppe andre, bedre, på mitt bord. Den har en fyldig og fruktig, men ikke for dominerende smak av oliven som bare varer og varer. Etter kort tid øker kraften og smaken av krydder noe uten at det blir for sterkt.…

Les mer