Cosse Maisonneuve Les Beraudies 2014

Les Beraudies er en moden  og fin blandingsvin (Merlot og Malbeck) fra en av de fremste produsentene i Cahors i sør-Frankrike. En rimelig og matvennlig vin som vil passe meget godt til et saftig stykke kjøtt. -  -  - Domaine Cosse-Maisonneuve drives av Mathieu Cosse og Catherine Maisonneuve som begge er utdannede ønologer. Matthieu er utdannet ved Institute of Enology i Bordeaux, og Catherine…

Les mer


Whiskey Sour

4 cl Four Roses - Whiskey 1-2 cl Monin gommesirup 3-4 dråper angostura bitter 2 cl sitronjuice 1 ss eggehvite Sett drinkeglassene inn i fryseren. Tas ut når drinken er klar. Ha whiskey, ferskpresset sitronjuice (siles godt, det skal ikke være fruktkjøtt i drinken), gommesirup, angostura bitter og…

Les mer


Von Winning Ruppertsberger Reiterpfad Riesling 2010

Vingården Von Winning ble etablert i 1849 av Leopold Von Winning i hjertet av byen Deidesheim i Pfalz, ca en halvtimes kjøretur fra Mannheim. I 2007 fikk gården ny eier og fra 2008 årgangen ble det innført forsiktig bruk av ny eik i vinifikasjonen. Siden da er alle vinmarkene dyrket økologisk og…

Les mer


Indrefilet med rødvinsglasert løk

til 4 personer 800 g indrefilet okse 20 hele pepperkorn rapsolje 20 stk stjerneløk 5 ss sukker 2 ss balsamico eddik 5 ss rødvinseddik 1 dl rød matvin 2 ss usalted smør 1/2 l oksekraft 20 stk knekkbønner Skrell og kok løkene i lettsaltet vann i noen minutter til de begynner å mørne. Avkjøl i kaldt…

Les mer


Østers naturell med Sjelefred fra Kinn

  Sjelefred fra Kinn er intet mindre enn en supergod match til Østers naturell. Den lette bitterheten og runde fylden på ølet skyller østersen ned og pakker den pent inn samtidig som smaken av østersen kommer frem. Høres det ikke fristende ut? Jeg har servert dette som forrett ved flere…

Les mer


Feudi di San Gregorio

Foto: Feudi de San Gregorio Det er ikke mange viner produsert på Aglianico druen tilgjengelig på vinmonopolet, men det er en drue jeg har begynt å sette stor pris på. Den har en kraft og fruktighet samt en behagelig syrlig balanse som også er en flott følgesvenn til mat. Feudi di San Gregorio ble…

Les mer


Espresso Martini

3 cl hvit creme de cacao 3 cl kald espresso 4 cl vodka 4,5 cl kahlua 1/2 cl vaniljesirup 1,5 cl helmelk Bland det hele sammen, ha is i en shaker og shake dyktig i vei. En frisk drink som godt kan serveres som aperitif, mellomdrikk (hovedrett og desserter) eller som en "etter maten" drikk. Espresso…

Les mer


Ølbiff med søtpotet og fennikel

til 4 personer 800 g ytrefilet av okse 1 flaske Aass bayer øl 1/2 ts salt 2 ss smør 10 hele pepper Legg biffene i en zipplockpose med øl, salt og pepper. Sug ut luften med et sugerør og la den marinere i kjøleskapet over natten. Tørk av biffene, krydre de med pepper og stek de i olje og smør i en…

Les mer


Scarzello Barolo Vigna Merenda 2006

Vigna Merenda er Federico Scarzellos monopol CRU vin som bare produseres i de beste årgangene. Han mener selv at denne årgangen er en av de 10 beste som er laget. 2005 årgangen fikk 94 poeng hos Wine Spectator, personlig synes jeg 2006 årgangen er hakket bedre. Federico ble uteksaminert som Ønolog…

Les mer


Syltede sitrusskall

1 appelsin 1 sitron 1 lime 600 g sukker 3 dl vann 125 g mørk sjokolade Del appelsinen, sitronen og limen i åtte båter og skjær vekk fruktkjøttet. Gå så over en gang til, legg kniven flat på skallet og skjær forsiktig mer av den den hvite "hinnen" bort. Legg skallet i en gryte med kokende vann i 30…

Les mer


Poderi Sinaglio Barbera d'Alba Vigna Erta 2009

Poderi Sinagli er endelig tilbake i utvalget på Vinmonopolet med Vigna Erta. I 2007 ble Vigna Ertas 2004 årgang valgt som best i test på Aperitif, men har siden ikke vært tilgjengelig i Norge. Før nå:) Poderi Sinaglio er en liten gård 15 minutters kjøretur fra Alba by. Gården ble etablert i 1995 og…

Les mer


Scarpa Barbera d'Asti La Bogliona 2007

Dette må være den ultimate Barberaen! Den er ganske enkelt fantastisk! Ønologen Antonio Scarpa, opprinnelig fra Veneto, grunnla huset Scarpa som nå er en av Piemontes eldste produsenter (1854) i byen Nizza Monferrato. Familien Scarpa er ikke lenger en del av vinhuset, fra 2004 har Martina Piera…

Les mer


Ytrefilet av hjort

til 4 personer 800 g ytrefilet, hjort 10 stk hele pepper, sort 10 stk hele pepper, rød 5 stk hele einebær 2 ss sitron-olje 1 kvist frisk timian salt Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 1/2 time før det skal stekes. Støt pepper og einebær i en morter og bland inn finkuttet timian, salt og olje.…

Les mer