Bergdolt Reiterpfad Achtmorgen GG 2019

Ikke la denne spennende produsenten gå upåaktet hen. Vinene til Carolin Bergdolt, den første kvinnelige vinmakeren av de 19 generasjonene som har drevet gården, lager noen absolutt flotte viner. Ikke minst denne Reiterpfad Archtmorgen Rieslingen i en spesielt god 2019 årgang. -  -  - Weingut Bergdolt har vært familieeid i nærmere 250 år. Vingården Bergdolt-Sankt Lamprecht begynte for mer enn 700…

Les mer


Ovnsbakt Kveite med potetstuing

til 4 personer 800 g kveite 1/2 kg mandelpoteter 3 fedd hvitløk 1 flaske Wit øl 2 dl vann 2 dl matfløte Vask og tørk kveiten, og del i passe tynne fileter. Smør en ildfast form med smør, ha i litt olje og salt i bunnen. Legg i filetene og sett til side. Skrell potetene og del de opp i terninger…

Les mer


Rolly Gassmann Sylvaner Réserve Millésimé 2010

Rolly Gassmann holder til i Rorschwir, Alsace, nordøst i Frankrike. Her har de vært uavhengige vinmakere siden 1611. I dag er det Marie-Thérèse Rolly og Louis Gassmann og deres sønn, Pierre Gassmann, som driver vingården. Her produserer de 40 forskjellige viner hvert år på 12 appellasjoner hvor…

Les mer


Falesco Montiano 2009

Falesco er en stor familiedrevet vingård som ligger midt på grensen av Lazio og Umbria, ca 80 km nord for Roma. I dag styres gården av Riccardo Cotarella, hans bror Renzo og hans datter Dominga. Flaskeproduksjonen er nå på ca 55 000 flasker av Montiano, mens den totalte produksjonen er på ca 3…

Les mer


Enoteca Grandi Vini, Alba by, Piemonte.

Enrico Maccario Under vinturen jeg hadde til Piemonte med noen venner i august var vi også innom Enoteca Grandi Vini i Alba by. Enotecaen ligger i enden av gaten Via Vittorio, like før en kommer til Piazza Risorgimento. Her startet Enrico og hans far butikken for mer enn 25 år siden. I de 10 første…

Les mer


Gryterøkt elg med rotgrønnsaker

til 4 personer 1 kg ytrefilet av elg 2 ts grovmalt pepper 2 ts frisk rosmarin 5 ts salt aluminiumsfolie Pepre kjøttet og sett i ovnen i et ovnfast fat i 5 timer på 55 grader.  Når kjøttet har en kjernetemperatur på 58° kan den tas ut av ovnen. Sett den til side og la den hvile. Ta en svær…

Les mer


Ampeleia 2009

I 2002 ble vingården Ampeleia i Maremma til etter at tre venner, Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann, fikk realisert ideen om å lage en vin som skulle være elegant, balansert, strukturert og gjenspeile terroir. De tre brukte lang tid på å kartlegge jordsmonnet og kom tilslutt…

Les mer


Sviskekompott med mascarpone

til 10 porsjoner sviskekompott 5 plater gelatin 5 dl vann 4 ss sukker 250 g steinfrie svisker 3 ss Bukkuram (eller portvin) 1 ss potetmel Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann. Kok opp 5 dl vann og sukker. Ha sviskene i sukkervannet og kok til de er møre. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og ha det…

Les mer


Zind Humbrecht Rangen de Thann Clos Saint Urbain Riesling 2010

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle smake en så god "ikke tysk" Riesling som denne. Men så ligger ikke Zind-Humbrechts gård i Alsace så langt fra elven Rhinen og Tyskland heller. Den ble først smakt under en “Asiatisk mat og viner fra Alsace” tilstelning med en super sjøkreps og mangosalat til, men nå…

Les mer


Blomkålsuppe med sjøkreps

til 4 personer 2 blomkålhoder 8 sjøkreps 1 L fiskekraft 2 ss olivenolje 3 dl fløte salt pepper Skyll blomkålhodene i kaldt vann og del opp i små buketter. Legg alt i en stor gryte sammen med fiskekraften og kok opp. Når kraften koker tar du ut 1/3 del av blomkålen, legg den på en tallerken så…

Les mer


Travaglini Il Sogno 2006

Travaglini er den største produsenten i Gattinara med 50 hektar vinmarker. Her har de produsert vin siden 1920, men det var ikke før i 1958 at den særegne flasken ble introdusert og som sammen med innholdet, gjorde vinhuset velrennomert.  Il Sogno (drømmen) var Giancarlo Travaglinis drøm om å lage…

Les mer


Ytrefilet av hjort

Til 4 personer 700 g ytrefilet av hjort olje smør 1 kvist frisk timian 2 gulerøtter 1 sjalottløk 1 ss smør grovmalt pepper salt Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Varm olje i en stekepanne, tilsett 2 ss smør og stek fileten rundt på alle…

Les mer


Tiramisu

til 8 personer Start med sukkerbunnen, når den avkjøles kan du lage espressoblandingen før du går løs på mascarponekremen. sukkerbunn 2 eggeplommer 125g melis 3 eggehviter 2 ss sukker 100g hvetemel Pisk eggeplommene med 3ss av melisen til en luftig eggedosis. Pisk eggehvitene til skum. Ha sukkeret…

Les mer