Gobelsburg Tradition 3 og 10 år
19. februar 2022
I fjor (2021) feiret Schloss Gobelsburg sin 850 års dag for oppstarten av vinproduksjonen i Langenlois i Østerrike. De feiret blant annet med å slippe en 50 år gammel vin, Tradition Heritage, som inneholder viner fra de siste 50 årgangene fra slottet, inkludert rariteter fra så langt tilbake som 1970-tallet. Vinen ble raskt utsolgt men nå i mars kommer det nå to nye viner av samme serie som er 3…
Bonterra
19. november 2012
Amerikansk vin er etter min erfarin ofte overeiket og med en i overkant høy alkoholprosent. Derfor er det godt å finne en vinmaker fra "over dammen", som beviser det motsatte. Det relativt unge vinhuset, Bonterra, ble startet i 1987 og den første årgangen kom i 1990. Bonterra har siden blitt USAs…
Spicy høstsuppe
16. november 2012
1 kg blåskjell 1/2 liter hvitvin 3 sjalottløk 3 stk vårløk olje Rens blåskjellene og finkutt løkene. Varm opp en panne med litt olje, ha i løk, hvitvin og blåskjell. Ha lokk på og la det hele koke i 3-4 minutter. Sil av blåskjellene og ta vare på kraften. 600 g reker 1 boks kokosmelk 1 liten rød…
Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2007
13. november 2012
Jeg skrev om Tenuta Il Sognos Due Brenton 2008 for en uke siden, men Bricco Soria 2007 fortjener også å bli fremhvet. Eli Anne Langen og Frode Refstad slo seg ned i Piemonte på vingården Tenuta il Sogno i 2002. Her jobber de i pakt med jorden, alt er biodynamisk drevet og de gjør alt for hånd.…
Tenuta il Sogno Barbera d’Asti Superiore Bricco Soria 2007
13. november 2012
Jeg skrev om Tenuta Il Sognos Due Brenton 2008 for en uke siden, men Bricco Soria 2007 fortjener også å bli fremhvet. Eli Anne Langen og Frode Refstad slo seg ned i Piemonte på vingården Tenuta il Sogno i 2002. Her jobber de i pakt med jorden, alt er biodynamisk drevet og de gjør alt for hånd.…
Hjemmelagde fiskekaker
10. november 2012
Det er ikke mye som overgår hjemmestekte fiskekaker laget på selvfisket fisk. Rett fra havet, tilberedt samme dag, servert med nypoteter! <ahref="https://www.matogvinnett.no/wpcontent/uploads/2012/10/Fiskekaker_.jpg">til 4 personer 500 g filet av hyse, torsk, pale eller sei 2 ts salt 3-4 dl…
Tenuta il Sogno Due Brenton 2008
6. november 2012
I 2002 overtok det norske paret Eli Anne Langen og Frode Refstad vingården Tenuta il Sogno som ligger ved landsbyen San Marzano Oliveto, i Asti-Provinsen i Piemonte. De startet opp som økologiske vinprodusenter, men gikk over til å arbeide biodynamisk i 2005. Eli Anne og Frode gjør all jobben på…
Oslo Buco
2. november 2012
Dette er en knallgod Oslo-versjon av Osso Buco, med lam i stedet for kalveskank. til 4 personer 1 kg lammebog 1 løk 5 ss mel 4 tomater 1 dl olivenolje 5 hvitløksfedd 3 dl god rødvin 200 g sellerirot 4 gullerøtter 1 appelsin 4 ss sukker 3 bokser plommetomater fersk bladpersille fersk oregano Gjør…
Unn deg en magnum
30. oktober 2012
Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (75cl), Voerzio Sarmassa Barolo 2008 (150cl)og Alsace Trimbach 2002 (150cl) Hvorfor i all verden skal du kjøpe en Magnum eller en dobbelt-Magnum for den del? Ganske enkelt fordi vinene i større flasker utvikler seg og modnes langsommere og bedre på en stor…
Ovnstekt Lammecarè
27. oktober 2012
Til 4 personer 800 g lammecaré 1/2 rødløk 1 gul squash 1 stk purre 10 dadler 20 g mandler marinade 5 fedd hvitløk 1 banansjalottløk 2 ts black pepper 2 ss olivenolje 2 ss fersk salvie 1 ss tørket appelsinskall Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen…
Bakt torskeplomme på ruccola
24. oktober 2012
til 4 personer 250 g torskeplomme 1/2 granateple Ruccola extra fine olivenolje 100 g usaltet smør 4 ss soyasaus 3 cm ingefær 2 stk sjalottløk 1 stk lime gressløk Torskeplomme er torskens indrefilet. Får du tak i hele fisken sitter den øverst i ryggen. Skyll og tørk torskeplommen, skjær i passende,…
Kamskjell i fløtesaus
21. oktober 2012
Her er det bare å ha gjestene klare ved bordet, for denne forretten er ferdig på 3 minutter, og den skal serveres straks. til 4 personer 8 kamskjell (m/rognpose) 2 dl fløte 2 ts safran 1 ss smør 1 sjalottløk 1 dl hvitvin 2 ss solsikkeolje Salt og pepper Bruk gjerne ferske skjell selv om de er…
Domaine Huet Le Haut-Lieu Demi-Sec 2007
17. oktober 2012
Domaine Huet er et av de ledende vingårdene i Vouvray. Gården, som ble grunnlagt i 1928, ligger i utkanten (øst) av byen Tours, ved elven Loir i nord-vest Frankrike. Den har 35 hektar vinmarker fordelt på tre hoved-appelasjoner: Le Haut-Lieu (9 hektar), Le Mont (8 hektar) og Le Clos du Bourg (6…