Lammeskank med bakt hvitløk og tomater

Jeg har laget lammeskank på flere måter men denne oppskriften med bakt hvitløk var særdeles velsmakende. Langtidsbaker du hele hvitløk til de nesten er sorte utenpå men myke inni blir de gode og sødmefulle, iblandet i gryten gir den en spesielt god fylde. Oppskriften fant jeg i den fine boken "Persiana" forfattet av Sabrina Ghayour -  -  - til 3-4 personer 3 lammeskanker 2 store løk 6……

Les mer


Urtemarinert Salma

til 4 personer 1 hel Salma filet 1 ss gressløk 1 ss kapers 1 ss chili 1 ss fersk ingefær 1 ss fersk timian 1 ss sitronsaft 1 ss olivenolje 1 ts salt 1 ts nykvernet pepper Del salmaen i 4 porsjonsstykker på ca 150g. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt,…

Les mer


Guiseppe Rinaldi

Guiseppe (Beppe) Rinaldi har to døtre, Marta og Carlotta, som begge tar del i vinproduksjonen på gården. Marta jobber nå side om side med sin far, Guiseppe, og er med i administrative og produksjonsmessige beslutninger, mens Carlotta hjelper til ute i markene. Etter Marta begynte å ta mer del i…

Les mer


Molino Real 2007

Dette er en topp dessertvin som går kjempegodt til søte fruktdesserter. Den har en flott sødme med sydlandske smaker som søt ananas, aprikos, appelsin, og et lett preg av fat. Den har en fin mineralitet av skifer og balanserer flott mellom en meget frisk syre og en mild sødme som sitter lenge i og…

Les mer


Belgiske vafler med bærkrem og lønnesirup

25 g gjær 175 g smør 5 dl melk 1 dl vann 1/2 ts salt 2 ss vaniljesukker 1,5 dl perlesukker 2 store egg 500 g hvetemel til steking formfett perlesukker Smelt smøret og bland inn melk og vann. Varm opp til 37°C, og smuldre gjæren og ha i blandingen. Ha i salt, vaniljesukker, perlesukker og lett…

Les mer


Crostini med krabbe og paprikarøre

til 8 personer 8 stk krabbeklør 1 baguett (til crostinis) persilleblader paprikarøre 5 pimientos (syltet paprika) 2 ss majones 1 klype kajennepepper 1 ts sitronsaft 2 ss olivenolje Rens krabbeklørne og ha de i en bolle (pass på at du ikke får med biter av krabbeskjellet). Tørk paprikaen med papir…

Les mer


Bosco Agostino Barbera d'Alba Volupta 2009

Dette er den første vinen fra Bosco Agostino på det norske markedet, men forhåpentligvis ikke den siste. Vinene hans er altfor gode til at vi ikke skal få oppleve de. Bosco Agostino er en familiedrevet gård som holder til i LaMorra. Frem til 1970 ble druene herfra kun solgt som frukt, men med…

Les mer


Ingefærtriffle med pasjonsfrukt

Dette er en superenkel dessertkake som smaker helt utmerket og den tar ikke lang tid å lage. 500 g sukkerbrød 8 pasjonsfrukter 1,5 dl ingefærøl 1,5 dl sherry 6 dl kremfløte 4 ts melis vanilje-essens Bryt sukkerbrødet i biter og legg halvparten på et fat med lav kant. Hell halvparten av ølet og…

Les mer


Giacomo Conterno

Giacomo Conterno, på vestsiden av Monforte Vi er heldige som har fått audiens hos Roberto Conterno, en av Piemontes fremste vinmakere. Stephanie Flou, Robertos personlige assistent og oversetter, tar godt imot oss og etter en stund kommer Roberto inn. Vår ærefrykt er på bristepunktet, men vi finner…

Les mer


Frank Bruarøy ble vinner av Salma Chef finalen 2012

Av fire flinke finalister var det til slutt Frank Bruarøy fra Bergen som gikk av med seieren i Salma Chef finalen i går. Juryen mente at Franks rett skåret aller høyest på smak og hadde samtidig en meget bra presentasjon. Frank kan glede seg over premien som er en reise, med opphold for 2 personer,…

Les mer


Hilberg-Pasquero Nebbiolo d'Alba 2008

Denne godbiten, og en av nyhetene på Vinmonopolet i høst, er raskt blitt en av mine favoritter. Det er en nydelig vin som tar godt tak i smaksløkene og gir ikke slipp på lenge. Den har en insmigrende duft av kaprifoler, lær, eik og moreller. På smak er den kraftfull og leskende, med en anelse av…

Les mer


Hilberg-Pasquero Nebbiolo d’Alba 2008

Denne godbiten, og en av nyhetene på Vinmonopolet i høst, er raskt blitt en av mine favoritter. Det er en nydelig vin som tar godt tak i smaksløkene og gir ikke slipp på lenge. Den har en insmigrende duft av kaprifoler, lær, eik og moreller. På smak er den kraftfull og leskende, med en anelse av…

Les mer


Rabarbragrøt med krokan og vaniljeis

Hvert år vokser det opp en stor bunt rabarbra ute i byhagen vår, og hvert år prøver jeg å finne frem til en ny oppskrift. Denne har andre gjort før meg, men den er svært god. 1 kg rabarbra 125 g sukker 5 dl vann 1,5 vaniljestang 1 bit kanelstang bringebær Skyll stilkene godt og kutt opp i tynne…

Les mer