Casa de Saima Garrafeira 2017

Casa de Saima holder til i den lille landsbyen Saima i hjertet av Bairrada-regionen en times kjøretur sør for Porto. Her har familien eid gården i 3 generasjoner. I dag er det Diogo Silva hans søster Raquel som styrer gården, men det var hans bestefar som startet det hele. Han var født og oppvokst på gården og var den som startet med å produsere vin til eget forbruk men etter noen år begynte de…

Les mer


Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese 2007

Koehler-Ruprecht er en av topp- produsentene i Pfalz. I byen Kallstadt, 30 minutters kjøretur vest for Mannheim har Ruprecht 10,5 hektar vinmarker og produserer cirka 80 000 flasker hvert år. Vinrankene er fra 15-18 år gamle, hvor hoveddelen består av Riesling (56%), Spätburgunder (19%),…

Les mer


Grillet Salma med pepperrotkrem

Denne retten, innsendt av Stian Nilsen, er den tredje og siste av mine uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer!   1 hel Salma filet 2 stk sitron 1 pk fersk dill 1 liten pepperot 1 beger seterømme Grill Salma fileten raskt på en side for å få grillmønster. Legg den…

Les mer


Salma tartar

Denne retten, innsendt av Jana Mayorova, er den andre av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! 70 g Salma laks per person 1/2 agurk 3 ss finhakket frisk oregano 1 ss finhakket frisk chili 1 stor finhakket sjalottløk 1 ss sesamfrø 5 ss kikkoman soya 5 ss…

Les mer


Entrecot i soppsaus

I går kveld kom en kompis, Kåre, innom med noen flotte entrecot steker. På en time snekret vi sammen dette måltidet med det jeg hadde tilgjengelig på kjøkkenet. Det beste valget av de to vinene vi smakte til var helt klart Villa Cafaggio Chianti Classico 2009. til 2 personer 2  entrecotfileter 12…

Les mer


Vårlaks med Norsk asparges

Denne retten, innsendt av Oddgeir Sørensen, er et av mine tre uttak til delfinalen til Salma Chef konkurransen 2012. Gratulerer! til 4 personer 180 g SALMA 6 stk Norske grønn-asparges 6-8 villasparges 8 stk mandelpoteter 200 g blåskjell 120 g Smør 0,6 dl fløte 1 ss sennep 1 sitron litt salt litt…

Les mer


Villa Cafaggio Chianti Classico 2009

Villa Cafaggio holder til like ved byen Panzano i Conca d'Oro, sør for Firenze. Her eier de 70 hektar hvorav 40 hektar er vinmarker, 22 hektar skog og 8 hektar oliventrær. 85% av vinmarkene er beplantet med Sangiovese og 15% Cabernet Sauvignon. Druene til denne vinen høstes for hånd tidlig i…

Les mer


Sopprisotto med Barolo

Under et besøk hos Guiseppe Rinaldi nå i august ble jeg tipset av hans datter, Marta, om å ha et glass barolo i risottoen. Det ble et dyrt måltid siden jeg like godt brukte Rinaldis Barolo Ravera 2007. Men det smakte utmerket og risottoen gikk meget godt til Baroloen også. til 4 personer 300 g…

Les mer


Ovnstekt sei

til 4 personer 800 g seiefilet 0,5 dl rapsolje 1 stk rødløk 1 stk rød paprika 3 fedd hvitløk 2 vårløk 6 stk tomater 1 stk sitron 3 ss frisk ruccola 3 ss frisk persille 3 ss frisk oregano salt og pepper Sett stekeovnen på 200 grader. Tørk av fisken med kjøkkenpapir, dryss salt og pepper over den…

Les mer


Cressonnière Cuvè Mataro 2004

Jeg klarte bare å holde meg 1,5 år til før den siste flasken av Mataro 2004 endte sine dager. Min gode venn og nabo, Arild, kom på besøk med noen franske viner. Mitt bidrag denne kvelden ble den siste flasken av Mataro 2004. Det ble kveldens største høydepunkt! Duften var helt fantasisk med…

Les mer


Schätzel Niersteiner Kabinett Riesling 2011

Weingut Schätzel ligger ved elven Rhinen i Nierstein i Rheinhessen. Vingården ble etablert i 1850 av Jakob Schlamp, men eies og drives i dag av Kai Schätzel. Kai begynte å jobbe tidlig på vingård - i 1996, selv før han fikk sin "Abitur" (videregående skole grad) i 1998. Han overtok Weingut Schätzel…

Les mer


Cornelius på holmen

Jeg hadde nylig stor glede av å spise middag ute på sjømatrestauranten, Cornelius på holmen. Et unikt sted med en fin gjeng dedikerte personer med lidenskap for service, mat og vin. Vi ble hentet på kaien i Bergen sentrum med egen båt, som tok oss ut til holmen ved Bjorøy hvor restauranten ligger.…

Les mer


Castello dei Rampolla Sammarco 2007

En djevelsk god vin som Wine Spectator gir 97p! Selv om den koster noe mer enn en hverdagsvin, er den relativt pent priset for en vin av så høy kvalitet. Vel verd pengene. Castello dei Rampolla drives av Maurizia og hennes bror Luca di Napoli i hjertet av Chianti Classico. Gården har 42 hektar…

Les mer