Høyrygg av storfe
29. januar 2022
Høyrygg er billig i innkjøp men med denne fremgangsmåten får du et supermørt og saftig stykke kjøtt. Bare gi den 4 timer i ovnen og kjøttet vil bli så mørt at det nesten faller fra hverandre. Med potet og selleri-stappen og en himmelsk god saus, og ikke minst en perfekt vin til var det et måltid jeg sent vil glemme. - - - til 4 personer gryte 1 kg høyrygg av storfe 1 boks hakkede tomater 5 dl…
Cigliuti Barbera d'Alba Serraboella 2009
4. juli 2012
Azienda Agricola Cigliuti holder til i Serraboella, et lite tettsted rett i nærheten av Neive i Barbaresco. Her har Cigliuti-familien tappet vin under egen etikett og drevet andre former for landbruk siden 1964, blant annet dyrking av hasselnøtter, som tradisjonelt har vært en viktig…
Cigliuti Barbera d’Alba Serraboella 2009
4. juli 2012
Azienda Agricola Cigliuti holder til i Serraboella, et lite tettsted rett i nærheten av Neive i Barbaresco. Her har Cigliuti-familien tappet vin under egen etikett og drevet andre former for landbruk siden 1964, blant annet dyrking av hasselnøtter, som tradisjonelt har vært en viktig…
Benanti Rosso di Verzella 2008
29. juni 2012
Jeg kom over denne friske og gode vinen fra Sicilia, en vin som jeg kommer til å se og smake mye til fremover. Benanti ligger i 450m høyde ved byen Verzella på nordsiden av Etna, på øyen Sicilia. Vinrankene her er fra 40 til 110 år gamle og står i alt fra 1100m til 450m høyde i vulkansk sand, rik…
Lam i appelsinsaus
25. juni 2012
700 g ytrefilet av lam 4 fedd hvitløk 1 ss rosmarin 1 ss timian 1 ss merian salt & pepper appelsinsaus 3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Bland sammen krydderne i litt olje og gni det godt inn i steken. Ha en en blanding av rapsolje, smør og pepper i bunnen av…
Salma Chef 2012
20. juni 2012
MatogVinnett skal velge ut de tre beste bidragene til SALMA Chef konkurransen for Østlandet! Foto: SALMA I perioden 23. mai til 29. juli oppfordres alle til å sende inn sine beste SALMA oppskrifter. De kan være rå, bakt i ovnen, stekt, grillet eller dampet/posjert – velg dine favoritter!…
Dönnhoff Riesling 2011
18. juni 2012
Weingut Hermann Dönnhoff er regnet for å være en av de ypperste vinmakerne i Tyskland. Vingården ligger i Mittleren Nahe-regionen, en landlig og ekstremt sjarmerende dal mellom Bad Kreuznach og Schloßböckelheim. Hermann Dönnhoff har de siste 15 årene bygd ut vingården fra 12 til 26 hektar, samt…
Appelsinsaus
15. juni 2012
3 appelsiner 1 dl sukker 4 ss balsamicoeddik 2 ss smør pepper salt Fordel sukkeret utover stekepannen og sett platen på medium varme. Når sukkeret begynner å smelte kan du forsiktig helle i balsamicoeddiken. La det koke inn til sirup. Spe på med ferskpresset appelsin. La det koke opp, hold varm i…
Künstler Riesling trocken 2011
11. juni 2012
Dette er et av de beste kjøpene i denne prisklassen (nedsatt fra 136.- til 110.- kr) på vinmonopolet nå. Men vær rask ute det er ikke mange flaskene igjen. Gunter Künstler (45) overtok vingården etter sin far i 1992 og har gradvis utvidet vinmarksarealet til dagens 37 hektar. Hele 76 prosent av…
Maximin Grünhaüser Riesling Qba Feinherb 2010
6. juni 2012
Weingut Maximin Grünhaüsers er eid og drevet av Dr. Carl von Schuberts familie siden 1882. Byen ligger ved foten av en lang, bratt sørvendt skråning på venstre bredd av Ruwer elva, om lag to kilometer oppstrøms fra der den møter Mosel. Den er delt inn i tre separate, men sammenhengende…
Grillet indrefilet, okse
1. juni 2012
til 4 personer 1 kg indrefilet okse salt og pepper Tørk av kjøttet, gni inn nykvernet pepper og salt. Legg kjøttet på grillen, på svak varme, med lokk over i ca. 20 minutter. La den hvile i ca 15 min. uten å dekke den til før du skjærer den opp. Mens jeg ventet på at kjøttet skulle bli ferdig ble…
Robinot Fêtembulles 2010
28. mai 2012
Jean-Pierre Robinot holder til i Chahaignes i Loire. Her kultiverer kultiverer han 6,5 ha vinmark etter biodynamiske prinsipper. Alle hans viner er naturviner, han bruker ikke svovel og kun naturlig gjæring. Denne vinen tappes på flaske uten filtrering når det er ca 20g restsukker igjen, vinen…
Kylling med sataysaus og nudlesalat
24. mai 2012
5 kyllingbryst flytende honning frisk koriander 1 frisk rød chili 1/2 hvitløksfedd 3 ss grov peanøttsmør soyasaus ingefær 1 lime Ha koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, ingefær, soyasaus, revet limeskall og saften fra 1 lime, litt vann i en bolle og kjør med en stavmikser. Smak til med salt og…