Lammekjøttboller med ricotta og rødbeter
22. januar 2022
Stadig på jakt etter nye smakskombinasjoner kom jeg over denne artige vrien til kjøttboller. Kokte rødbeter i Chardonnay og hønsekraft og kjøttboller med ricotta! Overraskende godt var det, moro å lage, godt og spise. Ikke minst med vinen fra Bernhard Hubert til, superdigg! - - - til 4 personer rødbeteblanding 4 hele rødbeter 1 dl olivenolje 2 dl hvitvin (Chardonnay) 3 dl hønsekraft 1 stor…
Nyheter mai 2012
19. mai 2012
Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue. hvitviner: 3 Winzer Riesling Trocken 2011 Denne Rieslingen er et resultat av et sammarbeid med tre barndomsvenner, Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stephan Wintner. Frisk og god vin med fin fylde, smak av…
Lammeskank med stekte rotgrønnsaker
16. mai 2012
En rimelig og velsmakende rett som er lett å lage. for 4 personer 800g lammeskank 400g rotgrønnsaker (søtpotet, gullerot, kassava) 1 aubergin 2 dl hvitvin 4 dl lammekraft 3 ss smør salt og pepper olje til steking Skjær av kjøttet fra benet. Bruk gjerne benet til å lage kraft av til neste middag.…
Blanc Manger Coco
11. mai 2012
oppskrift: Eivind Landsvik Dette er en ekstremt enkel, veldig frisk og supergod dessert. 500 g kokosmelk 250 g fløte 250 g melk 200 g sukker 10 flak gelatin 1 stjerneanis 1 vaniljestang 1 halv kanelstang 1 halv ananas Legg gelatinen i vann. Kutt ananas i små terninger mens du koker opp resten av…
Scarzello Erpacrife Nebbiolo Metodo Classico 2008
5. mai 2012
Unik musserende vin for varme sommerdager. Erpacrife har et sprudlende fruktig anslag, etterfulgt av en lett syrlig smak av grønne epler med en spesiell og smakfull anelse av nebbiolo druen. Fra midtpartiet og ut har den en fin tørrhet og et lett tanninsk bitt pent innpakket av en florlett…
Fruktterte
2. mai 2012
oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…
Anselmann Riesling Eiswein 2009
28. april 2012
Weingut Anselmann lager hele 11 sorter Eiswein. Denne, som er laget på Riesling, har en nydelig sitrussødme, lett og tung på en gang, med en frisk smak av aprikos, grapefrukt og appelsin, smaker som sitter lenge og som er vanskelig å glemme. Anselmann familien har dyrket vin i flere generasjoner,…
Oliventrekt skrei
23. april 2012
til 4 personer oppskrift: Stig Juelsen 800 g skreifilet 3 dl olivenolje 1 dl hvitvin Salt fisken godt og la den ligge i ca 5 min. Tørk av saltet, kok opp hvitvinen og ha i oljen. Legg fisken forsiktig i oljen og la den trekke i ca 5-7 min eller til den er ferdig. Ta ut fisken og legg den i…
Tysklands andre vinsorter
18. april 2012
Tyskland produserer noen av de beste vinene i verden. Den mest kjente druen er Riesling (22%), men det finnes også andre spennende vinsorter. Fra gårsdagens smaking kan jeg spesielt anbefale; Koehler-Ruprecht Philippi Pinot Gris 2000 og Schloss Proschwitz Grauburgunder 2010 (Schloss Proschwitz).…
Villsvinstek med hasselbackpoteter
15. april 2012
til 6 personer 1,2 kg villsvin NB! På grunn av faren for trikiner må kjøttet fryses (-20° i 2 uker) og/eller gjennomstekes ved at det får en kjernetemperatur på mer enn 68°. Krydre steken med ferskvernet pepper og sett den i stekeovnen på 80° i 10 timer til steken har en kjernetemperatur på 70°.…
Bouvier Bourgogne Aligoté Vieilles Vignes 2009
11. april 2012
Jeg har tidligere smakt meg frem på Marsannays Pinot Noir viner fra forskjellige produsenter og fant at Bouvier er en av de mest spennende. Denne hvitvinen, laget på druen Aligotè, er intet unntak. Domain Renè Bouvier ble etablert av Henri Bouvier i 1910 og har vært i familien i tre generasjoner.…
Naboens ostekake
9. april 2012
oppskrift: Kåre Sponberg 1 beger lettrømme 1/3 liter kremfløte 500 g snøfrisk 1 pk sitrongele (freia) 1 pk Bixit havrekjeks 200 g smør 3 egg Sett smøret til smelting, og knus kjeksene med hendene i mellomtiden. Bland inn smøret og jevn blandingen inn i en kakeform. Kok opp halvparten av vannet…
Elgbiff med bacon
4. april 2012
til 4 personer 700 g elgbiff bacon pepper & salt Skjær stykker av indre eller ytrefileten i omtrent samme tykkelse som baconstrimlen. Trekk baconstrimlen rundt biffen og fest med en tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten fluor. Ha på pepper og salt på biffene og brun de på en panne med litt…