Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2010

Denne vinen vender jeg stadig tilbake til. Det er en deilig og rimelig barbera med flott frukt, lett eiket og friske tanniner som passer godt til fredagspizzaen. Her får du mye vin for pengene. En av de beste årgangene av denne er 2007. Kommer du over noen er det bare å kjøpe det du får tak i!…

Les mer


Kalvegryte

1 kg mørt kalvekjøtt 3 ss olivenolje 3 ss rødvinseddik 1 dl rødvin 2 ss tomatpurè 3 laurbærblader 1 kvast rosmarin 1 kanelstang 9 dl vann 8 stk småløk 2 ss brunt sukker nykvernet pepper salt Skjær kjøttet i store terninger. Ha olivenoljen i en jerngryte og brun kjøttet. Ta det ut og la det hvile…

Les mer


Massolino Barbera d’Alba Gisep 2008

Av Barbera d`Alba viner er dette en av de aller beste. Denne vinen har masser av kropp, sjel og frukt. Deilig myk og mørk inngang, lett saftig, sort pepper, kirsebær, moreller, undertoner av lakris, vanilje. Selv om det er mye eik, balanseres den fint. Bløte tanniner, sitter veldig lenge.…

Les mer


Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese *** 2010

En mer elegant sødmefylt Riesling enn dette skal man lete lenge etter. Denne årgangen er utsolgt hos leverandør, og den lages kun i gode år, men de som leser dette innlegget kan like godt merke seg denne vinen, og produsenten. Neste gang den kommer på markedet er det bare å kjøpe det man kommer…

Les mer


Sitronterte

til 8 personer 2 dl malte mandler 5 dl hvetemel 2 ss sukker 2 ts revet sitronskall 150 g smør 1 eggeplomme Bland malte mandler, hvetemel, sukker og sitronskall i en bolle. Smuldre inn smøret med hendene til en kornet blanding. Elt inn eggeplommen i deigen og tilsett litt vann hvis deigen blir litt…

Les mer


Corino Barolo Vecchie Vigne 2004

Corino er et legendarisk lite vinhus fra 1952 i Annunziata nedenfor La Morra, som i dag drives av sønnen Giuliano og produserer ca 40 000 flasker på 8 hektar vinmark. Fra midten av 80- tallet fulgte de familiens nære venn Elio Altare’s mere moderne metoder med kortere maserasjon, «green harvest»…

Les mer


Nyheter våren 2012

Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue for en uke siden. hvitviner: Eric Rodez Cuvée des Grands Vintages 2004 Ikke så mange bobler i denne flotte Champagnen som har en fyldig smak av pære, fersken og aprikos. Frisk mineralitet og med litt…

Les mer


Fontodi Vigna del Sorbo 2007

Fontodi lager noen av de beste vinene jeg har smakt. La ikke prisen skremme deg, du vil få en smaksopplevelse du sent vil glemme. Gården ligger midt i hjertet av Chianti Classico, rett syd for landsbyen Panzano, i “Conca d’Oro” (det gylne skjell). Fontodi har vært eid av familien Manetti siden…

Les mer


Occhipinti Siccagno Nero d’Avola 2008

Jeg faller stadig tilbake til Ariannas viner. Vinene hennes er så elegante og full av sjel at det er vanskelig å ikke like de. Occhipinti er lokalisert i Vittoria, sørvest på øyen Sicilia. Ariannas omdømme som vinmaker vokser med hver årgang. Hennes første årgang var i 2004, men det var ikke før i…

Les mer


Sjokoladeterte

oppskrift: Eivind Landsvik bunn 220 g mel 200 g mykt smør 100 g mandler 100 g melis 20 g kakao Mal mandlene, tilsett alt det tørre og til slutt smøret. Elt deigen for hånd til den har en fast konsistens. La den så hvile i kjøleskapet i 30 min. Bak ut deigen og trykk den ut i en terteform. Stek…

Les mer


Weiser Küenstler

Jeg ble for 3 år siden kjent med produsenten, Weiser Künstler, gjennom den fantastiske vinen Enkircher Ellergrub. En bedre vin til blåskimmelost skal letes lenge etter. For kort tid siden var jeg så heldig å få tilsendt vinene under til en smaking. Smakingen bekreftet hvor stort savn det er å ikke…

Les mer


«Perfekte kombinasjoner» – Jeanni Cho Lee

Fredag 3/2 var jeg på en vinkveld i regi av Tysk Vininformasjon på restaurant Hanami på Tjuvholmen. Jeanni Cho Lee, Kinas eneste Master of Wine, ledet oss gjennom kvelden med stor innsikt i hvordan man kan velge den beste vinen til nydelig asiatisk mat. Fra venstre: Manuela Liebchen - Tysk…

Les mer