Sitron-risotto med erter, asparges og reker

Jeg har laget risotto i mange variasjoner men aldri uten parmesan, dette er i tillegg første gang jeg har laget med mascarpone, men supergodt godt var det. Fulltreff med vinvalget var det også, Mayacamas Chardonnay fra California. Nam! Oppskrift inspirert fra Food52. -  -  - til 4 personer reker 20 kongereker 3 ss olivenolje 3 ss Pernod/Sambocca 3 fedd hvitløk 3 ss sitronsaft 2 ts……

Les mer


Urtetrekt indrefilet i rosmarinsjy

Trekt (kokt) indrefilet? Jeg var litt usikker på denne fremgansmåten til Brimi, men siden det nettopp var han som foreslo det, lot jeg det stå til. Resultatet ble en super saftig og mør stek. Med rosmarinsjy og Occhipintis Nero D`Avola til ble det et godt og harmonisk måltid. til 4 personer 800 g…

Les mer


Boffa

Det er alltid interessant å smake flere av en vinmakers viner, og/eller flere årganger av samme vin, på en gang. Smakingen med Boffas viner var meget interessant fordi samtlige viner holdt en meget høy kvalitet. Vinhuset Boffa ble startet på 60-tallet av Pietro Boffa og drives i dag av sønnen Carlo…

Les mer


Sainte Epine 2009

Domaine Romaneaux er en liten familiedrevet gård med totalt 8 hektar vinmark, hvor kun 1 hektar blir til rødvinen Sainte Epine. Gården ligger på høyre bredd av Rhône-dalen, midt imot Hermitage Hills. Jorden her har alltid vært anerkjent som en av de beste områdene for vinproduksjon, og med 100 år…

Les mer


Tom Ka Gai (Thailandsk kyllingsuppe)

4 stk kyllingfileter 2 bokser kokosmelk 1 stk lime, saft og skall 6 stk vårløk 3 fedd hvitløk 1 rød chili 1 gulrot 6 sjampinjonger 1 stang sitrongress 3 cm galangal 3 ss olje til steking 2 dl vann 1 hønsebuljongterning 3 ss soyasaus frisk koriander Skjær kyllingfiletene i tynne strimler, bland i…

Les mer


Italiensk landbrød

gir 3 brød 7 dl vann 1 kg hvetemel 200 g durumhvete 100 g sammalt rug 40 g havsalt 20 g fersk gjær rugmel til strø Varm vannet til 30, smuldre gjæret i og rør til alt er løst opp. Bland alle ingrediensene og spe på med vesken mens du elter godt. Kjør deigen i 3 min., øk hastigheten og elt videre i…

Les mer


Viña Tondonia Reserva 1992

Hvitvinene fra López de Heredia regnes som en av verdens beste hvitviner. Ikke så rart at jeg helst skulle se at denne flasken aldri ble tom. Hos Vina Tondonia har de dyrket vin i 135 år og har nå 170 hektar med vinmarker. Vinen lagres 6 år på 225 liters Franske eikefat før den lagres 10år på…

Les mer


Nøttekake med sjokolade og krem

bunn 5 mellomstore egg 4 dl melis 2 ts bakepulver 5 dl hasselnøtter Kjør nøttene uten skall (blansjerte) i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Bland sammen nøtter, bakepulver og 1 dl melis. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en…

Les mer


Keller Westhofen Kirchspiel Riesling Spätlese 2009

Kun 60 flasker av denne vinen fant veien til spesialpolet på Vika for et år siden. Jeg var heldig og fikk tak i en av dem like før jul. Westhofen er en landsby i Rheinhessen, Tyskland, som ligger mellom Worms og Alzey i Bereich Wonnegau. Selv med en befolkning på bare 3200 mennesker er Westhofen…

Les mer


Andebryst med olivensaus

til 4 personer 2 andebryst (à 150g) 2 ts korianderfrø 2 ts svart pepperkorn 2 ts maldonsalt 2 hvitløksfedd salt Gni andebrystene inn med en blanding av knust pepper, korianderfrø og salt. Ta skallet av og knus hvitløken med flatsiden på en kniv. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør,…

Les mer


Chateau Musar 2003

Denne rødvinen skuffer sjeldent. Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 og regnes som Libanons ledende vingård. På 180 hektar mark i 1000m høyde, nord for Beirut i Bekadalen, har druene perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost. Dette sammen med en…

Les mer


Semifreddo

oppskrift: Eivind Landsvik til 10 porsjoner 125 g rosiner 50 g mørk sjokolade 75 g sukker 250 g mascarpone 2 egg 2,5 dl fløte 2 dl Amaretto Hell rosinene i en bolle og hell over amaretto til det dekker. La det marinere i 1-2 døgn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend…

Les mer


Lucky Jack

Lucky Jack er det første ølet fra Lervigs nye bryggerimester Mike Murphy. En Pale Ale som ble lansert under Gladmaten 2010. Amerikaneren beskrives av ølkjennere som en kunstner, en som lager ufattelig bra øl. I perioder har etterspørselen vært så stor etter den amerikanske Pal Ale’n, at ølfatene i…

Les mer