Gylden kylling med salsa verde

Denne nye kyllingretten som jeg fant oppskriften på hos Food&Wine var vanvittig god i kombinasjon med rødvinen fra Stella di Campalto. Vinen er ikke billig men den gikk som hånd i hanske til denne kyllingretten! Opprinnelig var oppskriften kun på kyllinglår, men jeg kjøpte like godt en hel Stange kylling og fikk i tillegg kokt kraft på skroget til senere bruk. -  -  - til 4 personer 1 hel…

Les mer


Ch. K Rouge 2008

Det er spesielt moro å finne en vinmaker som lager så gode viner som Katharina Mowinckel gjør. Ikke bare lager hun gode viner, men hun kommer fra min hjemby, Bergen, også. Nå bor hun i Le Fougueyrat, 15 km from Bergerac og 80 km øst for Bordeux i Frankrike. Det har på kort tid blitt mange…

Les mer


Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2007

Det er bare å merke seg navnet, Scarzello. Den 5 hektar store, 3 . generasjons drevne vingården i hjertet av Barolo lager noen ganske spennende viner. En del af druematerialet stammer fra bunnen av Barolo-marken "Vigna Merenda" på Pajagallo og Sarmassa. Kun få drueklaser per vinstokk høstes (green…

Les mer


Weingut Kruger-Rumpf

Turen går opp langs Rhinen fra Mainz, vi skal til Kruger-Rumpfs vingård i Münster-Sarmsheim, Nahe (8/10). Stefan og Georg Rumpf tar imot oss på tampen av årets innhøstning. Georg er en energisk og jordnær person som i 2004 overtok ansvaret på gården fra faren, Stefan, som startet gården i 1984.…

Les mer


Valpolicella Ripasso Torre del Falasco 2006 og 2009

Dette er en god og rimelig Valpolicella fra cooperativet Valpanenta, nordøst i Italia. Ripasso-metoden innebærer at Valpolicella-viner av svært god kvalitet får gjære på bunnfallet av Amarone-fat. Dette gir en kraftigere vin, med mer alkohol, tanniner og høyere syre. 2006 årgangen smakt 24/1-2009…

Les mer


Grillet breiflabb med paprikasaus

til 4 pers 800 g breiflabbfilet marinade 1 ss pesto 1½ ss olivenolje 1½ ss sitronsaft salt og pepper pesto 1 bunt frisk basilikum 2 ss pinjekjerner 2 fedd hvitløk 1 dl olivenolje 50 g revet parmesan salt / pepper Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke…

Les mer


Pelassa Nebbiolo d’Alba Sot 2007

Pelassa er en liten gård i Nord-vest Italia som ligger mellom Asti og Alba. Her har de siden 1960 laget vin på sine 12 hektar. Størsteparten av vingården er i Sot og San Pancrazio området hvor de lager viner på druesortene Barbera, Nebbiolo og Arneis. Disse druesortene trives spesielt godt i det…

Les mer


Weingut Tesch

Martin Tesch tar selv imot vår lille gruppe og leder oss opp en smal vindeltrapp i det nyoppussede og moderne huset i byen Langenlonsheim, i Nahe. Martin, egentlig utdannet mikrobiolog og kjemist, overtok farens vingård i 1998. Vingården som opprinnelig ble startet i 1723 og som den gang laget…

Les mer


Crema Catalana

til 8 personer 1 appelsin 8 dl kremfløte 2 dl melk 150 g sukker 4 kanelstenger 10 eggeplommer Vask appelsinen godt, tørk den og rasp av skallet (bruk kun det oransje da det hvite er bittert). Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken…

Les mer


Weingut Karl-Heinz Gaul

Det neste stoppet på turen tok oss til vingården Karl-Heinz Gaul i Grünstadt, Sausenheim, Pfalz (7/10). Gården ble i 1993 startet av Karl-Heinz Gaul, men i 2008 måtte døtrene Karoline og Dorothee overta familiebedriften da faren plutselig døde. Begge søstrene gikk på vin-college i Geisenheim på…

Les mer


Ærfugl

til 2 personer 2 stk ærfuglbryst 1 ts spisskummin 2 ss godt smør salt og pepper Salte og pepre kjøttet før det freses på middels varme i smør og spisskummin i en stekepanne. Gi det 1 min på hver side. Ta kjøttet av pannen og la det hvile mens ovnen varmes opp til 200°. Sett kjøttet i ovnen og la…

Les mer


Weingut Louis Guntrum

I dag besøkte jeg sammen med en gruppe bloggere fra hele verden vingården Guntrum i Nierstein. Weingut Louis Guntrum ble startet i 1648 og er den eldste vingården i Reinheissen. De eksporterer til over 50 land rundt om i verden og lager noen av de mest komplekse Rieslinger bl.a. takket være det…

Les mer


Bakt Lysing

4 personer oppskrift fra Dinmat.no 500 g lysing 10 amandinepoteter 20 shitake sopp 1 bunt reddikk 2 vårløk 1 bunt klasetomater 1 ts sitronskall, revet 2 ss olivenolje meierismør 1 ts sherryeddik maldonsalt 1/2 dl vann Del fiskefileten i porsjonsstykker, behold skinnet på. Ha på salt og pepper.…

Les mer