Tesch Riesling 2020

Det er en stund siden jeg besøkte Martin Tesch, men hverken han eller vinene har jeg glemt. Jeg synes de representerer det nye av friske, tørre, klokkeklare og drikkevennlige vinene fra Tyskland. Når jeg fikk muligheten til å smake hans nye 2020 årganger (25ml flasker) sendt direkte fra gården var jeg ikke vanskelig å be. -  -  - Martin Tesch er egentlig utdannet mikrobiolog og kjemist, noe som…

Les mer


Bouvier Marsannay la Morisotte 2008

Dette er en av nyhetene på Vinmonopolet, mars 2011. Av vinene fra Marsannay er dette den beste, og rimeligste, jeg har smakt. Tross ustabile værforhold i 2008, som gjorde innhøstningen vanskelig, har spesielt de røde vinene fra området gitt utmerkede resultater. Nydelig på duft. Bløt inngang på…

Les mer


Louis Jadot Marsannay Rouge 2007

Louis Jadot produserer mange fantastiske viner, men hans Marsannay 2007 innfridde ikke helt. Den er absolutt ikke dårlig, men når ikke opp til min opplevelse med de andre Marsannay vinene jeg har smakt. Svakt gjenkjennende smak av bjørnebær, svisker og solbær. Tanninene biter i fra seg, men syren…

Les mer


Bruno Clair Marsannay 2009

Jeg liker veldig godt Pinot Noir vinene fra Marsannay distriktet. Denne vinen kommer fra Marsannay-la-Côte, den nordligste landsbyen på Côte d'Or, som ligger på Côte de Nuits like sør for Dijon. Denne vinen fra Bruno Clair er intet mindre enn deilig innsmigrende og saftig. Den er veldig fruktig på…

Les mer


Ch. de La Roulerie Anjou Blanc Les Terrasses 2008

Jeg hadde denne til en middag jeg lagde for en tid tilbake. Smaksnotatene ble spart på så jeg kan herved dele opplevelsen. Selv om jeg fikk tak i 2008 årgangen når jeg bestilte på Vinmonopolet, finnes det merkelig nok kun info om 2006 årgangen på deres webside. Dette er en frisk og fin hvitvin,…

Les mer


Trabener Gaispfad Riesling Kabinett 2008

Jeg ble for noen år siden kjent med produsenten, Weiser-Künstler, gjennom den fantastiske vinen Einkircher Ellergrub. En bedre vin til blåskimmelost skal letes lenge etter. Dessverre er det for lengst tomt hos produsenten for 2007 årgangen, men det er mulig å få tak i 2008 og 2009 årgangen på…

Les mer


Hjemmelaget hasselnøttsjokolade

100 g 72% sjokolade 100 g melkesjokolade 50 g hasselnøtter 4 ss cointreau Kok opp vann og ha nøttene i vannet i ca 5 min. Skyll i iskaldt vann. Ta av skallet og mos nøttene i en blender til en jevn og fin masse. Ha i cointreauen og bland godt. Hakk sjokoladene i små biter og smelt i vannbad. Bland…

Les mer


Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2008

Wine Spectator gir denne 93 poeng. En kompleks og spennende dessertvin med en fremtredende smak av aprikos, fiken og blodappelsin. Fin mineralitet, frisk med fin sødme og fruktighet. Innbydende ravgul farge. Lang avslutning. Denne vinen ble litt for spesiell til blåskimmelost, men den passet…

Les mer


Ananas og banansorbé

½ ananas 1 moden banan 2 pasjonsfrukter 100 g sukker 1 dl vann 1 lime Kok opp sukker og vann og sett kaldt. Skrell ananas og banan, og kutt de i grove biter. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, spe til med sukkerlake i foodprocessor til en jevn masse. Sil det…

Les mer


Casalferro 2006

2006 årgangen av denne vinen fra Barone Ricasoli, er enda bedre enn 2004 årgangen, og 2004 årgangen var meget god! 2006 årgangen er faktisk regnet som den beste årgangen i Toscana siden 1997. Det er også grunn til å glede seg til 2007 årgangen, den er regnet som den nest beste årgangen siden……

Les mer


Brimisaus

En fantastisk god saus som lukter godt fra første stund og smaker himmelsk godt. Passer til viltretter. 2 sjalottløk 2 ss smør 4 ss bringebæreddik 30 g steinsopp, tørket 30 g bringebær 20 g russiske erter 3 dl hvitvin 3 dl vann 3 dl kremfløte 2 ss ripsgelè salt & pepper Finhakk sjalottløk, ha…

Les mer


Villsvinsstek med russiske erter

800 g villsvinstek 2 ss smør 2 dl rødvin 2 ss sukker salt & pepper Krydre steken med salt og pepper, og brun den i smør i 2 min i en stekepanne. Hell på en 1/2 dl rødvin og litt av sukkeret. Etterhvert som vinen fordamper tilsetter du mer vin og mer sukker, til nesten all væsken er fordampet.…

Les mer


Valpantena Amarone della Valpolicella 2007

"Amaronevin lages etter  appassimento-metoden, dvs. utvalgte drueklaser blir lagt til tørking og skrumping på små bambusmatter i luftede lagerhus. Tørkeprosessen kan vare opptil ca. 6 måneder. Vekten og vannet i druene blir redusert med rundt 20 til 40 prosent. Etter gjæring tappes vinen på nye…

Les mer