Tesch Riesling 2020
7. august 2021
Det er en stund siden jeg besøkte Martin Tesch, men hverken han eller vinene har jeg glemt. Jeg synes de representerer det nye av friske, tørre, klokkeklare og drikkevennlige vinene fra Tyskland. Når jeg fikk muligheten til å smake hans nye 2020 årganger (25ml flasker) sendt direkte fra gården var jeg ikke vanskelig å be. - - - Martin Tesch er egentlig utdannet mikrobiolog og kjemist, noe som…
Bouvier Marsannay la Morisotte 2008
7. april 2011
Dette er en av nyhetene på Vinmonopolet, mars 2011. Av vinene fra Marsannay er dette den beste, og rimeligste, jeg har smakt. Tross ustabile værforhold i 2008, som gjorde innhøstningen vanskelig, har spesielt de røde vinene fra området gitt utmerkede resultater. Nydelig på duft. Bløt inngang på…
Louis Jadot Marsannay Rouge 2007
5. april 2011
Louis Jadot produserer mange fantastiske viner, men hans Marsannay 2007 innfridde ikke helt. Den er absolutt ikke dårlig, men når ikke opp til min opplevelse med de andre Marsannay vinene jeg har smakt. Svakt gjenkjennende smak av bjørnebær, svisker og solbær. Tanninene biter i fra seg, men syren…
Bruno Clair Marsannay 2009
2. april 2011
Jeg liker veldig godt Pinot Noir vinene fra Marsannay distriktet. Denne vinen kommer fra Marsannay-la-Côte, den nordligste landsbyen på Côte d'Or, som ligger på Côte de Nuits like sør for Dijon. Denne vinen fra Bruno Clair er intet mindre enn deilig innsmigrende og saftig. Den er veldig fruktig på…
Ch. de La Roulerie Anjou Blanc Les Terrasses 2008
29. mars 2011
Jeg hadde denne til en middag jeg lagde for en tid tilbake. Smaksnotatene ble spart på så jeg kan herved dele opplevelsen. Selv om jeg fikk tak i 2008 årgangen når jeg bestilte på Vinmonopolet, finnes det merkelig nok kun info om 2006 årgangen på deres webside. Dette er en frisk og fin hvitvin,…
Trabener Gaispfad Riesling Kabinett 2008
24. mars 2011
Jeg ble for noen år siden kjent med produsenten, Weiser-Künstler, gjennom den fantastiske vinen Einkircher Ellergrub. En bedre vin til blåskimmelost skal letes lenge etter. Dessverre er det for lengst tomt hos produsenten for 2007 årgangen, men det er mulig å få tak i 2008 og 2009 årgangen på…
Hjemmelaget hasselnøttsjokolade
22. mars 2011
100 g 72% sjokolade 100 g melkesjokolade 50 g hasselnøtter 4 ss cointreau Kok opp vann og ha nøttene i vannet i ca 5 min. Skyll i iskaldt vann. Ta av skallet og mos nøttene i en blender til en jevn og fin masse. Ha i cointreauen og bland godt. Hakk sjokoladene i små biter og smelt i vannbad. Bland…
Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2008
19. mars 2011
Wine Spectator gir denne 93 poeng. En kompleks og spennende dessertvin med en fremtredende smak av aprikos, fiken og blodappelsin. Fin mineralitet, frisk med fin sødme og fruktighet. Innbydende ravgul farge. Lang avslutning. Denne vinen ble litt for spesiell til blåskimmelost, men den passet…
Ananas og banansorbé
16. mars 2011
½ ananas 1 moden banan 2 pasjonsfrukter 100 g sukker 1 dl vann 1 lime Kok opp sukker og vann og sett kaldt. Skrell ananas og banan, og kutt de i grove biter. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, spe til med sukkerlake i foodprocessor til en jevn masse. Sil det…
Casalferro 2006
12. mars 2011
2006 årgangen av denne vinen fra Barone Ricasoli, er enda bedre enn 2004 årgangen, og 2004 årgangen var meget god! 2006 årgangen er faktisk regnet som den beste årgangen i Toscana siden 1997. Det er også grunn til å glede seg til 2007 årgangen, den er regnet som den nest beste årgangen siden……
Brimisaus
9. mars 2011
En fantastisk god saus som lukter godt fra første stund og smaker himmelsk godt. Passer til viltretter. 2 sjalottløk 2 ss smør 4 ss bringebæreddik 30 g steinsopp, tørket 30 g bringebær 20 g russiske erter 3 dl hvitvin 3 dl vann 3 dl kremfløte 2 ss ripsgelè salt & pepper Finhakk sjalottløk, ha…
Villsvinsstek med russiske erter
7. mars 2011
800 g villsvinstek 2 ss smør 2 dl rødvin 2 ss sukker salt & pepper Krydre steken med salt og pepper, og brun den i smør i 2 min i en stekepanne. Hell på en 1/2 dl rødvin og litt av sukkeret. Etterhvert som vinen fordamper tilsetter du mer vin og mer sukker, til nesten all væsken er fordampet.…
Valpantena Amarone della Valpolicella 2007
5. mars 2011
"Amaronevin lages etter appassimento-metoden, dvs. utvalgte drueklaser blir lagt til tørking og skrumping på små bambusmatter i luftede lagerhus. Tørkeprosessen kan vare opptil ca. 6 måneder. Vekten og vannet i druene blir redusert med rundt 20 til 40 prosent. Etter gjæring tappes vinen på nye…