Stekt kylling med chilipepper-vinagrette
20. mars 2021
Det tar litt tid å lage men jeg kan ikke huske å ha mestret en like saftig og god kylling som denne før! Med en rykende fersk burgunder fra Faiveley var dette et måltid for historiebøkene. Eller i alle fall på denne bloggen:) Godt var det! - - - Til 4 personer 5 kyllinglår 15 småpoteter 6 sjalottløk 1 brokkoli 2 ts rød pepper 1/2 sitron fersk timian, rosmarin og basilikum Begynn helst med…
Rabarbrasuppe m/kaffekrem
9. august 2009
500 g grovkuttet rabarbra vann 3 sitroner 700 g (+/-) sukker Grovkutt rabarbraen og putt det i en kjele, hell vann til det dekker rabarbraen. Gi det et oppkok og la det trekke på middels varme i 1 time. Smak til med sukker til den blir så søt som du vil ha den. Smak til med saften av 3 sitroner.…
Leon Barral Faugères 2006
2. august 2009
Frisk og tiltalende sydfransk rødvin med innslag av mørke bær, lær og animalske toner på duft. Fyldig, rik og rund vin med flott frukt også i munnen og tørr finish. Lav svoveldosering. Léon Barral ,Languedoc-Roussillon Frankrike vinmonopolet 170.- kr (v# 51428)
Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2007
20. juli 2009
Nydelig Riesling. Tropisk frukt på duft med innslag av aprikos og blomster. Veldig fersk og ung, delikat og tiltalende syre med flott lengde med mineralsk avslutning. Passer utmerket til Makrell eller annen fet fisk og ost. les mer vinmonopolet 143.- kr (v# 46574)
Fontodi Chianti Classico 2006
4. juli 2009
2006 var et utmerket år i Chianti og denne vinen fra Fontodi illustrerer hvorfor. Nydelig rund, bløt men kraftfull vin med smak av tobakk, plomme, jord og pepper. God intensitet, runde tanniner med frisk balansert syre, som sitter lenge på tungen. Drikkes alene eller med ikke for sterkt krydret…
Grillet breiflabb
21. juni 2009
4 pers (foto: Tom Haga) 1kg Breiflabb 2 røde epler 3 gullerøtter 1 paprika poteter aroma sjampignon 1 bunt dill salt og pepper karri grønn salat med tranebær Marinade 3ss provance krydder 2dl raps olje saften av 1/2 sitron 1 klype salt Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt…
René Barbier Cabernet Sauvignon Winemaker Selection 2005
20. juni 2009
Bestillingsvare, men finnes i noen få polutsalg (Økern). Denne vinen skulle kostet 160 kroner, men importøren/produsenten har valgt å være hyggeligere med dem som handler på polet enn de som handler på Systembolaget. Der koster den nemlig 186 SEK. Noe som er i overkant. Men for hundre kroner er…
Indrefilet av storfe
14. juni 2009
600g indrefilet av storfe 10 poteter 1 søtpotet 10 knaskegullerøtter smør olje salt pepper Ta det møre fine kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning. Gni godt inn salt og nykvernet pepper. La hvile. Skrell potetene og skjær i passe tykke skiver. Kok opp til nesten gjennomkokt. Brun…
Karamelisert banan
14. juni 2009
2 bananer 100g sukker 20g smør Vaniljeis Youghurt is Blåbær Smelt sukkeret i pannen og ha i smøret. Ta pannen av varmen og ha i bananene slik at de blir godt dekket av det smeltede sukkeret. Enkelt, greit og godt.
Brun ølsaus
14. juni 2009
100g smør 2 ss hvetemel 3 dl fløte 3 dl viltkraft 20 enebær 7 brunostskiver (G35) 3 dl bokk- eller jule-øl sukkerkulør salt og pepper Bland opp vanlig brun fløtesaus. Brun smøret, ha i mel og fløte. Kok inn med 3 dl viltkraft. Ha i enebær, brunost og øl. Ha i noen dråper sukkerkulør for fargen.…
Danablu
13. juni 2009
Den danske Danablu osten er en type blåmuggost med en mild og salt smak med en lett bitter tendens og rundere smak enn vanlige blåmuggoster som du finner i ostedisken. Danablu lages av H-melk og homogenisert fløte, og får tilført skimmelkultur og naturlig løpe. Når melken avstives blir massen…
Terras Gauda O Rosal 2007/2008
23. mai 2009
Herlig hvitvin. Anslaget er fruktig men likevel svært delikat og elegant, innslag av grønne frukter, deilig friskhet og bok fruktsødme, lime og grønne epler i finishen. Beste Terras Gauda jeg har smakt. Passer supergodt til asparges, sashimi og oster. Bodega Terras Gauda vinmonopolet 169.- kr…
Monte Antico 2004/2006
23. mai 2009
En rimelig men god rødvin. Dyp blårød. Fruktighet med fint preg av kirsebær og krydder, hint av vanilje, urter og pinje. For noen år siden kåret både den amerikanske vinguruen Robert Parker og tidsskriftet Wine Spectator Monte Antico til et av de beste vinkjøpene fra Italia. Passer godt til…