Silvia Rivella Barbaresco 2017
13. mars 2021
Etter en nylig importør-smaking stod denne produsenten ut som en stjerne i natten. Allerede på duft ble jeg bergtatt og når jeg endelig fikk meg til å smake den ble kvalitetene bare ettertrykkelig bekreftet. Det var mange flotte viner på smakingen men denne, i 2017 årgangen stod spesielt ut! - - - Guido Rivella var Angelo Gajas vinmaker i 46 år, helt frem til 2015, før han startet sin egen…
Felton Road Pinot Noir 2007
23. mai 2009
Elegant og kompleks duft med mørke toner og eksotisk preg. Dyp rød farge. Fløyelsaktig smak av mørke bær, plommer og sjokolade. Fyldig fast anslag, flott konsentrasjon, veldig god syre, fine tanniner, sitter veldig godt og lenge. En fantastisk god pinot noir som vil utvikle seg videre i minst 10…
Ovnstekt torsk
21. mai 2009
En enkel men nydelig rett. 600 g fersk torsk i skiver 10 sherrytomater 2 ss olivenolje 3-4 sjalottløk 1 knippe basilikum saus 2 dl fløte 1 ss grov sennep 3 fedd hvitløk 1/2 blokk fiskebuljong 2 ss hakket basilikum Varm opp ovenen til 200 grader. Legg fisken i en smurt ovnsikker form og dryss på…
Geil Bechtheimer Geyersberg Rieslaner Beerenauslese 2008
17. mai 2009
Eksepsjonell god dessertvin. Ung lys gulgrønn farge. Ung duft av eple, honning, urter, mandarin og lime. Frisk søt smak som balanserer ypperlig med søte og syrlige desserter. les mer vinmonopolet 112.- kr (v# 33435)
Domäne Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2007
16. mai 2009
Herlig vin fra Wachau i Østerrike. Strågul på farve. Et overflødighetshorn av en nese med sitron, fersken, epler, litchi og blomster. God fylde med elegant frukt, ung eplepreget fruktighet med innslag av sitrus, barnål og mineraler, frisk syre og lang, mineralsk preget ettersmak. Dette er en god…
Gorgonzola
10. mai 2009
Den italienske blåmuggosten Gorgonzola regnes som en av de "tre store". Gorgonzola har blitt produsert i mer enn tusen år. Osten ble kalt Stracchino di Gorgonzola fordi osten ble laget etter at kyrne hadde kommet tilbake fra sætra i Po-dalen. Etter denne turen var kyrne så trette (stracco betyr…
Comte
10. mai 2009
Regionene Dauphine, Savoie og Franche Comté er alpeområder med grense mot Italia og Sveits. Franche Comté har en gigantisk melkeproduksjon på grunn av de gode beiteforholdene. Derfor lages det også mye ost her, ikke minst den velkjente Comté. Det er bare melk fra Montbeliard-kyr som kan brukes til…
Burlotto Barbera d'alba 2007
10. mai 2009
I glasset er vinen dyp rubinrød, klar og funklende. Kort klar og vandig kant som viser en ung vin. På nesen er det uhyre konsentrert ungdommelig (fersk)frukt av dyp villbringebær og kirsebær. Det er streif av fat og lær, harmonisk tilstede. Alkoholen på 14,5% kan anes som et supplement. I munnen…
Fiske og skalldyrsuppe
9. mai 2009
2 dl beurre blanc ** 2 ss god olivenolje 1 løk 2 dl hvitvin 1/2 dl fløte 100 g smør 150 g ørretfilet 150 g steinbitfilet 150 g rensede reker 1 gulrot 1 fennikel 1 bit sellerirot 2 tomater 1 liten purre 2 sjampinjonger 6 ss hakkede urter (basilikum, gressløk og persille) 6 dl fiskekraft salt og…
Reinsdyrsteik med sellerirotpurè
2. mai 2009
700g reinsdyrsteik poteter gullerøtter rødløk rødvin usaltet smør aromasopp sellerirot Gni steiken godt inn med salt og pepper og ha den i romtemperatur i et par timer før den brunes godt i en stekepanne med godt smør. Skjær opp gullerot i terninger, løk i grove stykker og legg i dyp stekebrett,…
Vajra Dolcetto d'alba 2007
2. mai 2009
Dyp rødfiolett. Krydret fruktighet med preg av søte kirsebær og moreller, hint av blomster. Frisk og fast ettersmak. innslag av bringebær om moreller i aromaspekteret, god fylde, fin syre og nok munnvekt. En strålende vin. Passer til torsk, kylling, hvitt kjøtt og oster. Vinen har sin opprinnelse…
Sjøkrepshaler med appelsinsaus
2. mai 2009
til 4 personer 8 ferske sjøkreps 2 ss olivenolje 6 appelsiner som gir ca. 4 dl saft 4 hele korianderfrø 150g fennikel frisk koriander 100g usaltet smør salt nykvernet pepper Legg krepsen i godt saltet og kokende vann i et halvt minutt. Ta den over i kaldt vann. Vri av halen og rens krepsen. Press…
Fritert ridderost med aprikos
2. mai 2009
12 biter ridderost à 20 g 4 ss mel 1 egg 4 ss griljermel 3 dl frityrolje ½ dl sukker 1 dl vann 20 tørkede aprikoser Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen. Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det…