Vicchiomaggio Agostino Petri Riserva 2017
6. mars 2021
Federico Matta begynte sitt vinimport-imperium i London i 1921 og firmaet, FS Matta Ltd, ble den største importør av Italienske viner i England, noe som i 1964 gjorde det mulig for Federico å kjøpe Castello Vicchiomaggio. Hans sønn, John Matta som i dag leder familiedriften, startet sin karriere i selskapet i 1970 etter å ha gjennomført studier ved Scuola Enologica di Alba i Piemonte. John…
Amaretto brulè med sitronkrem
1. mai 2009
4 personer 4,5 dl fløte 4 cl Disaronno Amaretto (6761) 75 g sukker 1 vaniljestang 4 eggeplommer noen sitrondråper 25 g mel 25 g mandelmel 50 g melis 1 egg Brulé Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta…
Fylte chili
29. april 2009
4 store chilipepper Fyll: 1 dl fetaost 1 dl revet cheddar 200 g hakkete reker eller krepsehaler 150 g hakket bacon 3 hakkete hvitløksfedd 1 hakket sjalottløk 10 cm hakket stangselleri 1 knippe basilika, oregano eller koriander 2 ss matolje Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten…
Pouilly Fumè Silice 2007
26. april 2009
Fantastisk herlig hvitvin. Balansert med masse mineraler, med innslag av sjø, urter og melon. Enormt flott syrestruktur som bærer hele veien, lang tørr avslutning. Noe av det aller beste jeg har smakt fra Pouilly-Fumé. Drikk nå og i fire til fem år fremover. Passer godt til oster som Fourme…
Boschendal 1685 Shiraz 2007
25. april 2009
Min favorittdrue (etter Nebiolo). Mørk fiolettrød farge. Sødmefull, ung, ganske sammensatt aroma preget av solbær og pepper, hint av fat, røyk og mineraler. Fast og rund ettersmak. Noe fatpreg. En vin som er regnet som en av de ti beste Syraer i verden. (Syrah du Monde Competition) Drakk den…
Scavino Barolo Bric del Fiasc 2004
21. april 2009
Ny favorittvin. Etter lang dekantering og begge hendene på glasset fikk vi en lang frisk smak av sjokolade, bær og tobakk. Smaken og opplevelsen sitter i lenge og vel. En stor opplevelse. A very well made, balanced and elegant wine with lots of power, made of 100% Nebbiolo from the Bric del Fiasc…
Domaine de l'olivier Muscadet de Sèvre & Maine Sur Lie 1996
19. april 2009
Grønngul farge. Fin utviklet duft med mye sjøaktig mineralpreg. Smaken Følger duften, god saftighet og svært friske syrer, sitter godt og lenge. En moden muscadet som fortsatt holder en del år til. Meget godt kjøp. Passer til fisk med kremet saus. Laget av 100% Muscadet. vinmonopolet 155.- kr (v#…
Domaine de l'olivier Muscadet de Sèvre & Maine Sur Lie 1996
19. april 2009
Grønngul farge. Fin utviklet duft med mye sjøaktig mineralpreg. Smaken Følger duften, god saftighet og svært friske syrer, sitter godt og lenge. En moden muscadet som fortsatt holder en del år til. Meget godt kjøp. Passer til fisk med kremet saus. Laget av 100% Muscadet. vinmonopolet 155.- kr (v#…
Smørstekt flyndre
19. april 2009
600g renskåret flyndre 1 liter vann 30g salt 4 ss solsikke olje 2 ss smør kvernet sort pepper 3 gullerøtter 3 ss smør 50g bacon kvernet sort pepper Bland sammen vann og salt med en visp. Legg flyndren i og la den trekke i saltlaken i 15 minutter. Deretter tas fisken ut og tørkes godt. Brun…
Viña Izadi Seleccion 2001
9. april 2009
Dyp rød. Stor duft av modne røde og mørke bær, jordsmonn, animalskhet, litt krydder og eik. Elegant fruktig anslag, rik med gode syrer og tanniner, balansert eikebruk, sitter meget lenge. Minner om gode Amarone viner. En elegant og innsmigrende vin som er deilig nå og som vil utvikle seg videre i…
Amaretto brulè
5. april 2009
4 personer 4,5 dl fløte 4 cl Disaronno Amaretto (6761) 75 g sukker 1 vaniljestang 4 eggeplommer noen sitrondråper 25 g mel 25 g mandelmel 50 g melis 1 egg Brulé Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta…
Rødvinsmarinert Villsvin med Salviegnocchi og Brokkolipuré
4. april 2009
4 personer 600 g ytrefile av villsvin 1 stk brokkoli 1 eggeplomme 25 g mel 250 g mandelpotet 25 g revet parmesan 1 potte salvie 3 dl rødvin 1 l oksekraft 100 g sopp, steinsopp/aromasopp 1 pakke spinat natron smør rotgrønnsaker Villsvin Villsvinet skjæres rent for hinner. Legg kjøttet i en marinade…
Musella Amarone Valpolicella Riserva 2004
4. april 2009
Fantastisk herlig vin. På høyde med , om ikke bedre enn, Pio Cesare Barolo 2004. Svært mørk, tykk, kraftig, konsentrert, fedmeaktig morellfruktighet grensende til syltetøy, men ikke over grensen. Overflødighetshorn. Masse kraft. Begynnende tobakks- og animalske aromaer. Sjokolade. En liten,…