Antonelli Montefalco Rosso 2018
20. februar 2021
I 140 år har familien Antonelli drevet gården San Marcos, de lager ærlige og spesielt gode viner en bør stifte bekjentskap til. Kanskje spesielt deres Montefalco Rosso som er intet mindre enn en super vin til en svært rimelig penge (180.-). - - - Antonelli San Marcos er en familie-eid eiendom som har en 500 år gammel historie som i starten var den eid av biskopen i byen Spoleto. Selv om det…
Quinta de Saes 2006
3. april 2009
Dyp rødfiolett på farve. Sursøt duft av mørke bær med et kjølig, krydret element i retning bark og mentol. God fylde med rik frukt, god syre og lang ettersmak med tydelige tanniner. Denne vinen er i tøffeste laget å drikke uten mat, men den er desto bedre til kraftige kjøttretter. Prøv den til…
Fourme d`Ambert
29. mars 2009
Denne osten bør prøves! Mild og veldig god, en ost for mange anledninger. En ost for de som synes Roquefort kan bli i meste laget. Denne osten kan du smøre rett på godt landbrød og kose vettet av deg! Det blir sagt at galliske druider laget slik ost allerede før romerne kom. Fourme betyr 'form',…
Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2004
29. mars 2009
Elegant og jordlig Vino Nobile med lav prislapp. Preg av mandler, tørket frukt, blomster, kirsebærkjerner, lakris og fatkrydder. Smak av lær og varme bær, med en streif av tobakk. Passer til lammekjøtt og grillmat, pølser og kjøtt. Smaken utviklet seg betydelig etter 1 times lufting vinmonopolet…
Vietnamesiske våruller med hoisinsaus
22. mars 2009
Til ca. 12 stk. 150g lammedeig (eller kjøttdeig) 2 ss lys soyasaus 1 gulrot 1 løk 1/2 kinakål 3 hvitløksfedd, finhakket 1/2 rød chili, finhakket 1 ss revet ingefær saften fra 1/2 lime 4 ss oystersauce 3ss fishsauce 100g risvermecelli (tynne risnudler) 2 ss lys soyasaus 2 ts sesamolje en god…
Panerte Scampi med søtlig chilisaus
21. mars 2009
4 personer 800g rå scampi 2ss oystersauce 2ss fishsauce 2 fedd hvitløk 1dl hvetemel 2 sammenpiskede egg 2dl brødkrumme 1l soyaolje salt 4dl ris Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er fritterte. Finhakk hvitløk og bland sammen med oystersauce og…
Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Auslese Trocken 2007
15. mars 2009
Bernd Philippi på Weingut Koehler-Ruprecht er en levende legende i Pfalz. Gjennom sine viner fra toppvinmarken Kallstadter Saumagen har han kvalifisert seg for en rekke titler og utmerkelser som Årets vinmaker og Tysklands beste vinprodusent. Lys gulgrønn. Stor flott duft med søtlig frukt, noe…
Douro Quinta do Cachão Touriga Nacional 2006
15. mars 2009
Dyp mørk rød. Rik kompleks duft med mye mørke bær, tørket frukt, lakris, søtlig krydder, tobakk, sjokolade og fat. Bløtt fyldig anslag, mye sødme men balanseres av gode syrer av flotte tanniner, veldig stofflig, sitter godt og lenge. En rik vin på den sødmefylte siden. Vil utvikle seg videre i…
Brown Brothers Shiraz 2006
15. mars 2009
Intens rubinrød farge. God fylde og aromaer av røde bær og frukter, krydder og et hint av solbær. Ettersmaken er lang, saftig og elegant med fine tanniner og lett eik. Vinen er drikkeklar nå, men vil utvikle kompleksitet ved ytterligere lagring. Passer til lam, and, okse og vilt, eller til…
Fiskesuppe med skrei
13. mars 2009
1 fennikel, i tynne strimler 2 finhakkede sjalottløk 2 finhakkede hvitløkbåter ½ fennikel i tynne strimler 2 stjerneanis olivenolje 2 dl hvitvin 1 l fiskekraft 4 dl kremfløte 2 ss smør 300-400 g skreifilet i store terninger 150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler……
Matrot Bourgogne Chardonnay 2007
13. mars 2009
Kraftig men likevel veldig elegant mineralpreget duft, noe fat, smør og flint og masse lime samt frisk gul frukt og en touch av blomster. Fyldig anslag, stoflig, følger duften veldig godt opp, særlig er mineralpreget tydelig men det får følge av mer og mer frukt som lime og epler utover,…
Chateu Musar 2001
8. mars 2009
En knallgod Libanesisk vin fra Bekaadalen. Varm rik og kjøttfull stallpreget duft med mye modne røde bærtoner, en god dose lær, krydder og urter. Bløtt og fyldig anslag, med en god syre og myke, pirrende tanniner. Lang og deilig avslutning. En solid munnfull som vil utvikle seg videre i minst 10…
Fersk Pasta
7. mars 2009
Ca 1 kg ferdig deig 700 g semolinamel eller durumhvete 1 ts salt 5 egg 6 eggeplommer Ha mel og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten av melet. Bland melet og eggene godt sammen med hendene. Skrap deigen ut på en ren benk og elt den riktig godt. Tilsett mer egg hvis deigen blir for tørr. Trykk…