Fletcher Barbaresco Starderi 2017
13. februar 2021
Jeg vender stadig tilbake til Piemonte og Italias viner, ikke så rart siden jeg stadig finner nye interessante vinmakere som lager eksepsjonelt gode viner. Denne uken kom jeg over David Fletcher, en australier som har slått seg ned i Barbaresco. Han lager ikke mange viner og de er ikke billige, men hans Barbaresco Starderi er veeeldig god! - - - Daves vininteresse startet allerede på…
Delizie
7. mars 2009
6 ferske lasagne plater (125g) 1 squash 1 ss olivenolje 1 ts salt 200g emmetaler eller comte ost 150g kokt skinke 200g kjøttdeig Tomatsaus 1 løk 1 dl olivenolje 1 boks plommetomater 1/2 ts salt 2 ss sukker Béchamelsaus 2 1/2 ss smør 2 1/2 ss hvetemel 5 dl melk 1/2 ts salt 1/2 ss hvit pepper 2 ss…
Sainte Epine 2007
6. mars 2009
Fyldig dyp duft med veldig tett syrahpreg av rått kjøtt, masse røyk, svart pepper, tjære, råolje, svarte oliven. Bløtt anslag, fantastisk fylde, silkemyke tanniner, nydelige syrer, veldig stofflig uten at det går utover elegansen, heftig mineralsk finish, sitter veldig lenge med nydelig preg av…
Calem LVB 2003
1. mars 2009
Denne er ung myk og mørk i frukten. Duft av mørke søte bær, varm og innbydende med snev av kjøtt, fat, sjokolade. En superdeilig myk og innsmigrende ung portvin for de neste årene. Meget godt kjøp. Passer til mørk sjokolade eller som kosevin. Laget på; 40 % touriga nacional, 30 % tinto roriz, 30 %…
Creolske reker med ris
22. februar 2009
1 liten boks tomater 2 ss smør 1-3 deler oliven olje 1 søt paprika 1 løk 2 selleri stenger 1 grønn pepper 2 ss tomatsaus 1 fersk tomat 1-4 kopper tørr hvitvin 1 kg reker eller kongereker litt Cayenne peper Div klyper Maldon-salt 1 ss sort pepper 1 ss hvit pepper 1 fersk tyme 2 ss……
Bær i Vaniljesaus
21. februar 2009
1/2 vaniljestang 2 dl fløtesaften av 4 pasjonsfrukt 100 g hvit sjokolade 200 g søt kondensert melk 1 kg frosne bær (sukres lett) Kok opp fløte og vaniljestang. Hakk sjokoladen i grove biter, og rør den ut i fløten sammen med kondensert melk. Bærene taes ut 30 minutter før servering, legges i glass…
Lammesadel
15. februar 2009
Gni kjøttet med hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Snitt fettsiden på sadelen. Brunes i stekepanne i ca 5 minutter til kjøttet er gyllent og fettet er sprøstekt. Stekes videre med fettsiden opp i stekeovnen på 180° i ca 15 minutter. La kjøttet hvile i ca 10 minutter. Skjær deretter kjøttstykket…
Pio Cesare Barolo 2004
15. februar 2009
En av de store Baroloene. Nesen er typisk Nebbiolo, med mye eik i anslaget. Ikke spesielt kompleks nese. Stor og kraftig konsentrert smak som varer lenge. Hint av fioler, bjørnebær syltetøy, lakris og kryddernellik. Tydelig vanilje på nesen også etter en stund. Nydelig vin. Må dekanteres (1t).…
Barmens stekte pærer
13. februar 2009
4 pærer av type Passe Crossanne 2 ss smør 4 ss brunsukker 1 vaniljestang ½ dl lønnesirup 50 g lyse og mørke rosiner 30 g pinjekjerner 1 ss smør 1 ss sitronsaft 1½ dl fløte Del pærene i 1 cm tykke skiver. Varm 2 ss smør i en panne, tilsett brunsukker og legg pæreskiver i pannen. Del vaniljestang på…
Lammefilet med senneps-smør
13. februar 2009
800 g Ytrefilet av lam Smør til steking Salt og nykvernet pepper 150 g Smør 1 Kvast(er) Rosmarin 4 ss Persille 1 ss Fransk sennep, fin 1 ss Sennep, grov 4 ss Brødsmuler 5 dl Lammesjy Nypoteter Kantareller 1 Løk 6 Tomater Potetpuré: Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og…
Fiskegryte med snøfrisk
13. februar 2009
600 gr ca fiskefilet av torsk, sei, eller ørret 1 liten purre 1 paprika rød 1 fedd hvitløk 2 ss TineSmør 1 ts salt 2 ts pepper litt sitronsaft 3 dl TINE Matfløte 1 beger (125 g) Snøfrisk Naturell eller dill litt basilikum frisk, hakket Fremgangsmåte: Hakk paprika og skjær purre i strimler. Fres…
Vin lagrings- og serverings temperaturer
13. februar 2009
For kald hvitvin skjuler både smak og aroma; dette gjelder også for rødvin. Når røde viner serveres for varme, vil de faste stoffene (eksempelvis garvestoff) fremheves og dominere smaksbildet, noe som gir et helt feil inntrykk. Konsentrer deg om å gi vinen den optimale temperatur, slik at den for…
Sommerdrink med hyllebærsaft
13. februar 2009
Ble anbefalt denne drinken hos "Farmers Market", i de sene, varme sommertimer blir denne en vinner. 1/2 Lime 1 ss brunt strøsukker 2 cl rom ca 1 dl tørr hvitvin ca 1 dl hylleblomst saft Ta sukkeret i en morter, kryst saften av limen oppi og mal det hele sammen til det blir en jevn masse. Hell oppi…