Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole
30. januar 2021
La Morra er en perle av et sted i Piemonte som jeg har hatt den glede av å besøke flere ganger. Her holder det til mange kjente vinmakere som Roberto Voerzio, Elio Altare, Renato Ratti, Aurelio Settimo, Trediberri, med flere. Men i dag vil jeg trekke frem en av de flotte vinene fra den kanskje litt ukjente vinmakeren, Giulia Negri, en nykommer hvis viner en bør følge litt med på. - - -…
Bruscetta
12. februar 2009
5 modne tomater 1/2 rødløk 160g fetaost 2ss olivenolje, extra vergine 1ss rødvinseddik 1 ts oregano Finhakk tomatene og løken, smuldre fetaosten og legg alt i en liten bolle. Hell over olivenolje , rødvinseddik og oregano. Rør forsiktig og smak til med salt og pepper. Skjær til passende store…
Lammeskank
12. februar 2009
Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining. 6 stk lammeskanker 1 ts korianderfrø 1 liten, tørket chili 1 ss frisk rosmarin 1 ts tørket merian…
Sitron Creme-Brulè (10 porsjoner)
11. februar 2009
9 egg 375g sukker 3dl kremfløte 4 sitroner (saft og skall) Marscaponecrem 1dl marscapone ost 1/2 dl kremfløte 1ts mynte gelè 1ss melis 1 vaniljestang (bruk kun frøene) Pisk sammen egg, sukker og fløte i en kaserolle. Tilsett sitronsaften og skallet. Rør godt inn. Sil blandingen og hell oppi små…
Karamellis
11. februar 2009
3 deler Karamell saus 1 del konjakk Rør sammen til en jevn masse, sett i fryseren i 2 timer til den er tyknet noe. Ta den ut og hell over vanilje eller krokanis. Nydelig dessert.
Lustau Solera Reserva Puerto Fino
5. februar 2009
Gylden farge. God og delikat duft med flor, frukt og fat. Smaken er fruktig og med et rikt anslag, svært bra frukt- og syrebalanse, gode nøttearomaer i slutten. Flott tørrhet. Meget godt kjøp. Passer til både kjøtt og fisk. mer om Lustau
Bakt sjokoladekrem (6 porsjoner)
5. februar 2009
av Lars Lian og Ole Jacob Hoel 200g mørk sjokolde av høy kvalitet 3 hele egg 80g sukker 6cl espresso 3ss creme fraiche 2dl kremfløte Smelt sjokolade i vannbad. Pisk egg og sukker for hånd i noen minutter. Tilsett espressoi eggedosisen og rør inn i den smeltede sjokoladen og til slutt creme fraiche.…
J. Moreau Chablis 2007
5. februar 2009
Fyldig anslag, god syre, stor fylde, flott frukt, godt mineralpreg, veldig bra kalkfedme, sitter svært lenge. En stofflig chablis som vil utvikle seg videre i minst 10 år til. Meget godt kjøp. 91 p Passer til relativt rike sjømatretter. J. Moreaus ”standardchablis” har mye karakter og i…
Rødvinssaus
5. februar 2009
Rødvinssaus 1 ss smør 1 sjalottløk 1 hvitløksbåt 2 ss hvetemel 3 dl kraft eller buljong 3 1/2 dl rødvin 1 ts salt 1/2 ts timian 1/4 ts grovmalt pepper 2 ts ripsgelè 2 - 3 ss smør Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen.…
Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)
2. februar 2009
500 g scampi 6 fedd hvitløk 6 ss olivenolje 1(2) ts cayennepepper noen klyper salt litt finhakket persille Rens rekene. Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min og…
Grove Scones (16stk)
2. februar 2009
250 g sukker 400 g smør saft og skall av 1/2 sitron og 1/2 appelsin 5 dl melk 600 g hvetemel 150 g sammalt hvete, grov 100 g hvalnøttkjerner, hakket 150 g rosiner Legg rosinene i vann dagen før. Bruk romtempererte råvarer. Bland sukker, smør og saften fra appelsinen og sitronen til en masse.…
Espresso smoothie
2. februar 2009
Dette er en kald og god dessertdrikk som var min egenkomponerte drikke under min deltagelse i barista NM i 2007. 6 cl espresso 1 cl vanilje sirup 2 ss hjemmelaget vaniljeis 1 banan Skjær 10 tynne skiver av bananen og ha de i en mugge som du kan helle fra til slutt. Ha i isen, sirupen og kald…
Martin Cendoya Reserva 2004
31. januar 2009
Fyldig anslag, stor bløthet i frukten, rik og elegant med god syre og fine myke men likevel tydelige tanniner, sitter lenge og godt. En stor munnfull og en svært vellykket rioja som vil utvikle seg videre i minst 8 år. Meget godt kjøp. Passer godt til rike retter med rødt kjøtt. Heredad Ugarte…