Chateau Musar Aana 2017
16. januar 2021
Chateau Musar leverer igjen en strålende vin. På tross av, eller kanskje på grunn av, en reduksjon på drueutbytte i 2017 og en justering på drueblenden med en økt andel Cinsault og minsket andel Cabernet viser denne vinen strålende tendenser med intense, friske og dype smaker som setter spor i smaksløkene. En super vin i en god årgang altså. - - - Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston…
Lammesjy
31. januar 2009
Bein fra 1 stk lammerygg 1stk plommetomat 1stk sjalottløk 1/2stk sellerirot 1/2fedd hvitløk 1stk bouget garni 1dl hvitvin 3dl redusert oksekraft Hakk beina fra lammeryggen til små biter Brun beina godt i en kasserolle Kutt tomater, sjalottløk og sellerirot i små terninger Ha på grønnsakene…
Trappist øl
31. januar 2009
Trappist øl er rangert som de beste øllene i verden. A Trappist beer is a beer brewed by or under control of Trappist monks. Of the world’s 171 Trappist monasteries (as of April 2005), seven produce beer (six in Belgium and one in The Netherlands). Only these seven breweries are authorized to label…
Haandbryggeriet
31. januar 2009
Haandbryggeriet har startet sin produksjon av flere overgjærede øltyper. Bryggeriet er etablert i lokalene til en nedlagt tekstilfabrikk i Drammen. Her brygges det øl i gammel håndverkstradisjon. Målsetting- vi er 4 hobbybryggere som alle er lidenskaplige ølelskere som synes det norske folk…
Nøgne Ø
31. januar 2009
Nøgne Ø (kalt Det kompromissløse bryggeri) er et norsk ølbryggeri. Aksjeselskapet ble stiftet vinteren 2002 av Gunnar Wiig og Kjetil Jikiun. Bryggeriet startet på Bergemoen i Grimstad, men flyttet høsten 2005 inn i de gamle lokalene til Rygene Kraftstasjon, like ved grensen til Arendal kommune.…
Mikrobryggeriet
31. januar 2009
Oslo Mikrobryggeri er et bryggeri og en pub i Oslo. Bedriften var det første nyetablerte bryggeriet på 1900-tallet i landet, og det første pubbryggeriet i Norden. I 2009 er Oslo Mikrobryggeri det eneste bryggeriet i Oslo.
Ingefærglasert viltfilet
31. januar 2009
50 gr ingefær 1 dl vann 4 ss sukker 600 gr reinsdyrfilét , rådyr eller hjort 2 ss TineSmør 2 ss solsikkeolje 1 stk. hvitløksbåt Jordskokk-/eplepuré: 200 gr jordskokk 3 stk. middels store mandelpoteter 1 stk. sjalottløk 1 ss TineSmør 2 dl TineMelk Hel 2 dl TINE Matfløte 1 stk.…
Créme Brùlée (ca 4 porsjoner)
28. januar 2009
8 eggeplommer 100g sukker 6 dl kremfløte 2 vaniljestenger brunsukker Skjær vaniljestengene i to og skrap ut vaniljen. Hell fløten i en kjele sammen med vaniljestengene og vaniljen. La det koke nesten helt opp (NB! Skal ikke koke). Pisk egg og sukker i en bolle, og mens du pisker heller du fløten…
Pannacotta
26. januar 2009
ca 8 porsjoner 2 dl kremfløte 2 dl sukker 2 stk yoghurt naturell, Biola 4 stk gelantinplater 3 vaniljestenger (Tørsleffs) Del vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljefrøene. Legg frøene og stengene i en gryte sammen med fløten, sukkeret og kok opp. Ha i gelantinen. La det stå i ca 10min mens…
Kanelboller
26. januar 2009
gir ca 12 boller 4dl melk (30grader) 1kg hvetemel 150g sukker 2ts havsalt 2ts kardemomme 50g gjær 150g smør (deles i terninger) kanel 1 egg Varm melken fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut i melken. Ha i salt, hvetemel, sukker og kardemomme. Hold igjen smøret og 1dl av melken.…
Skoleboller (ca 12stk)
26. januar 2009
3,5 dl melk 150 g smeltet smør 1 dl sukker 2 ts kardemomme 1 ts vaniljesukker 9 dl hvetemel 2,5 ts tørrgjær Vaniljesaus (bruk 2dl melk i stedet for 4dl) 1 egg Melis Bland alt i en bolle og elt på sakte fart i 10min. La deigen heve i 1 time, del deigen i ca 12 og rull ut til boller. Etterheves i…
Sitronpannacotta
26. januar 2009
til 4 personer 1 appelsin 1 sitron 1/3 l fløte 90g sukker 2 plater gelantin Gelantinen legges i kaldt vann. Kok inn revet appelsinskall, saften av appelsin og sitron, fløte og sukker til det er litt redusert, ca. 15min. Ha gelantinen i, rør til den er løst opp i vesken. Settes til kjøling. Pisk 2…
En Bollery Terres d’en Face 2006
26. januar 2009
Dette er en ny og fantastisk god vin på Vinmonopolets utvalg. Fruktig og fyldig med et helt smaksbilde. Mørke bær, integrerte fattoner. Flott fylde, mørk og tung, med lett avslutning. The vineyard, ‘En Bollery' is a plot just opposite Clos Vougeot. It sits in front of the Boisset family home, La…