Gode vinopplevelser i 2020
2. januar 2021
Godt Nyttår til dere alle med håp om et 2021 uten Covid19 og mange gode mat og vinopplevelser. Med tilbakeblikk til 2020 har det vært flere gode vinopplevelser, på langt nær er alle tatt med her men her er et utvalg av noen av noen som jeg spesielt vil trekke frem. - - - Closel Savennières Les Caillardières 2018 Jeg digger de forskjellige variasjonene av Chenin Blanc druen som vinmakere verden…
Quinta de Santa Julia Reserva 2001
25. januar 2009
Fyldig og kompleks med aroma av mørke bær. Fast og fyldig i anslaget, veldig god konsentrasjon, fine syrer og gode faste tanniner, sitter veldig lenge. En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. Passer til gode retter med vilt, men også okse. 197.- kr
Francis Coppola Cabernet Sauvignon 2006
25. januar 2009
We combine fruit from appellations as far north as El Dorado and as far south as Paso Robles, where soils range from sandy clay loam to black volcanic obsidian. Likewise, some of our vineyards experience a unique diurnal temperature pattern; extremely hot days are tempered by very cool nights,…
Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore 2003
25. januar 2009
Dette er en fantastisk fyldig vin, intens rubinrød farge, fin moden fruktighet med preg av kirsebær og moreller, hint av lær og krydder, kompleks med flott bløthet og stor karakter. Kanskje årets beste vinkjøp. 133.- kr
Libera Barbera d'asti 2003
25. januar 2009
Dyp rød. Aroma preget av plomme og fatkrydder, innslag av lær. Libera er 100% Barbera, håndplukket fra vinmarker i Agliano Terme. Det er forholdsvis unge vinstokker som benyttes. Etter gjæring og stabilisering har den lagt 12 måneder på eik. Den er rik med innslag av paprika, modne plommer,…
Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2001
25. januar 2009
Dyp mursteinsrød farge, noe utviklet fruktighet, hint av brent tre, svakt eikepreget. Cabernet Sauvignon-parsellen har gjennomsnittsalder på druestokkene mellom 33 og 65 år. Tettheten er ca. 3550 planter pr. hektar. Årsproduksjonen av Cabernet Sauvignon er ca. 600.000 flasker. Vin fra…
O`Leary Walker Shiraz 2005
25. januar 2009
Mørk fiolettrød. Aroma preget av røde og mørke skogsbær, urter og eukalyptus, hint av lakris og litt fat. Saftig anslag, mye bær og litt anis, middels fylde, strammer seg inn mot slutten med en del fataromaer. Godt kjøp. Passer til salt kjøtt, f.eks. pinnekjøtt eller grillet rødt kjøtt. 169.- kr……
Zenato Valpolicello Superiore Ripassa 2006
25. januar 2009
Mørk rød. Moden fruktighet med innslag av solbær og sjokolade, streif av fat, tobakk og lær. Fin bitterhet i ettersmaken. Veldig rund og fyldig med god frukt og syre, fine myke tanniner. En flott og lettdrikkelig ripasso på grunn av den runde deilige frukten. Vil utvikle seg videre i minst fem…
Masciarelli Montepulciano d´Abruzzo 2003
25. januar 2009
Flott Montepulciano fra en ny generasjon vinmakere hos Barone Cornacchia. Dufter av lakris og modne plommer. Preg av søte kirsebær, sorte oliven og krydder. Stramme tanniner og flott syrestruktur på smak kombinert med elegant frukt. Drikk nå og i et år fremover. Super til indrefilet av…
Travaglini Gattinara 2001
25. januar 2009
Stort fyldig anslag, god bløthet, deilig munnfølelse, fine syrer og god relativt bløte tanniner, sitter lenge med søt syltet frukt i finishen. En usedvanlig innsmigrende og myk vin som holder fint i minst tre-fire år til. Meget godt kjøp. Passer til lam med mye smak, soppretter. 165.- kr
Accordini Recioto della Valpolicella Classico Acinatico 2003
25. januar 2009
Fruktig og godt krydret med hint av kirsebær. Bløtt anslag med gode kryddertoner og lang ettersmak. Laget av corvina, rondinella, cabernet og merlot. Aromatisk, frisk og lang med mye fruktsødme og friskhet. Lang frisk ettersmak. Herlig vin, litt internasjonale og kjedelige druer, men dette er…
Don Pietro, Spadafora 2004
25. januar 2009
Deep ruby red in color with a rich and fruity bouquet of cherry and raspberry fruit. Full-bodied on the palate, with harmonious flavors and good structure. Serve with roasted or grilled meats and flavorful cheeses. Spadafora winery
Hastwell & Lightfoot Shiraz 2003
25. januar 2009
Mørk fiolettrød. Aroma preget av solbær, bjørnebær og lakris, innslag av urter, sedertre og mineraler. Kraftig anslag, god fylde, masse skogsbær, urter og vanilje, middels fylde og god ettersmak med en del mokka og sjokolade. En rik australier som holder minst tre år til. Meget godt kjøp. Nydelig…