Jean Paul Brun
25. februar 2013
Jeg fikk gleden av å møte Jean Paul Brun under hans første besøk til Norge nylig. Det skulle bli et hyggelig møte med den joviale vinmakeren og hans matvennlige viner. - - - Jean Paul holder til i Charnay, en landsby i den sørlige Beaujolais like nord for Lyon, i et vakkert område kjent som…
Vianvang 2006
22. februar 2013
En av grunnene til at jeg i det hele tatt begynte denne bloggen var inspirasjoner jeg fikk under filming av, blant andre, matprogrammene med Arne Brimi og Lars Lian. Opptakene ble gjort på Vianvang våren 2006 sammen med Per Yngvar Holm og Dag Vidar Hopøy fra Parkas Productions. Nylig fant jeg frem…
Taggiasche – kanskje verdens beste olivenolje
16. februar 2013
Jeg har smakt mange gode olivenoljer men etter jeg fikk denne flasken til jul kommer det neppe andre, bedre, på mitt bord. Den har en fyldig og fruktig, men ikke for dominerende smak av oliven som bare varer og varer. Etter kort tid øker kraften og smaken av krydder noe uten at det blir for sterkt.…
Enoteca Grandi Vini, Alba by, Piemonte.
15. desember 2012
Enrico Maccario Under vinturen jeg hadde til Piemonte med noen venner i august var vi også innom Enoteca Grandi Vini i Alba by. Enotecaen ligger i enden av gaten Via Vittorio, like før en kommer til Piazza Risorgimento. Her startet Enrico og hans far butikken for mer enn 25 år siden. I de 10 første…
Bonterra
19. november 2012
Amerikansk vin er etter min erfarin ofte overeiket og med en i overkant høy alkoholprosent. Derfor er det godt å finne en vinmaker fra "over dammen", som beviser det motsatte. Det relativt unge vinhuset, Bonterra, ble startet i 1987 og den første årgangen kom i 1990. Bonterra har siden blitt USAs…
Unn deg en magnum
30. oktober 2012
Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (75cl), Voerzio Sarmassa Barolo 2008 (150cl)og Alsace Trimbach 2002 (150cl) Hvorfor i all verden skal du kjøpe en Magnum eller en dobbelt-Magnum for den del? Ganske enkelt fordi vinene i større flasker utvikler seg og modnes langsommere og bedre på en stor…
Guiseppe Rinaldi
10. oktober 2012
Guiseppe (Beppe) Rinaldi har to døtre, Marta og Carlotta, som begge tar del i vinproduksjonen på gården. Marta jobber nå side om side med sin far, Guiseppe, og er med i administrative og produksjonsmessige beslutninger, mens Carlotta hjelper til ute i markene. Etter Marta begynte å ta mer del i…
Giacomo Conterno
19. september 2012
Giacomo Conterno, på vestsiden av Monforte Vi er heldige som har fått audiens hos Roberto Conterno, en av Piemontes fremste vinmakere. Stephanie Flou, Robertos personlige assistent og oversetter, tar godt imot oss og etter en stund kommer Roberto inn. Vår ærefrykt er på bristepunktet, men vi finner…
Frank Bruarøy ble vinner av Salma Chef finalen 2012
16. september 2012
Av fire flinke finalister var det til slutt Frank Bruarøy fra Bergen som gikk av med seieren i Salma Chef finalen i går. Juryen mente at Franks rett skåret aller høyest på smak og hadde samtidig en meget bra presentasjon. Frank kan glede seg over premien som er en reise, med opphold for 2 personer,…
Cornelius på holmen
22. juli 2012
Jeg hadde nylig stor glede av å spise middag ute på sjømatrestauranten, Cornelius på holmen. Et unikt sted med en fin gjeng dedikerte personer med lidenskap for service, mat og vin. Vi ble hentet på kaien i Bergen sentrum med egen båt, som tok oss ut til holmen ved Bjorøy hvor restauranten ligger.…
Salma Chef 2012
20. juni 2012
MatogVinnett skal velge ut de tre beste bidragene til SALMA Chef konkurransen for Østlandet! Foto: SALMA I perioden 23. mai til 29. juli oppfordres alle til å sende inn sine beste SALMA oppskrifter. De kan være rå, bakt i ovnen, stekt, grillet eller dampet/posjert – velg dine favoritter!…
Nyheter mai 2012
19. mai 2012
Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue. hvitviner: 3 Winzer Riesling Trocken 2011 Denne Rieslingen er et resultat av et sammarbeid med tre barndomsvenner, Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stephan Wintner. Frisk og god vin med fin fylde, smak av…