Jean Paul Brun

Jeg fikk gleden av å møte Jean Paul Brun under hans første besøk til Norge nylig. Det skulle bli et hyggelig møte med den joviale vinmakeren og hans matvennlige viner. -  -  - Jean Paul holder til i Charnay, en landsby i den sørlige Beaujolais like nord for Lyon, i et vakkert område kjent som…

Les mer


Vianvang 2006

En av grunnene til at jeg i det hele tatt begynte denne bloggen var inspirasjoner jeg fikk under filming av, blant andre, matprogrammene med Arne Brimi og Lars Lian. Opptakene ble gjort på Vianvang våren 2006 sammen med Per Yngvar Holm og Dag Vidar Hopøy fra Parkas Productions. Nylig fant jeg frem…

Les mer


Taggiasche – kanskje verdens beste olivenolje

Jeg har smakt mange gode olivenoljer men etter jeg fikk denne flasken til jul kommer det neppe andre, bedre, på mitt bord. Den har en fyldig og fruktig, men ikke for dominerende smak av oliven som bare varer og varer. Etter kort tid øker kraften og smaken av krydder noe uten at det blir for sterkt.…

Les mer


Enoteca Grandi Vini, Alba by, Piemonte.

Enrico Maccario Under vinturen jeg hadde til Piemonte med noen venner i august var vi også innom Enoteca Grandi Vini i Alba by. Enotecaen ligger i enden av gaten Via Vittorio, like før en kommer til Piazza Risorgimento. Her startet Enrico og hans far butikken for mer enn 25 år siden. I de 10 første…

Les mer


Bonterra

Amerikansk vin er etter min erfarin ofte overeiket og med en i overkant høy alkoholprosent. Derfor er det godt å finne en vinmaker fra "over dammen", som beviser det motsatte. Det relativt unge vinhuset, Bonterra, ble startet i 1987 og den første årgangen kom i 1990. Bonterra har siden blitt USAs…

Les mer


Unn deg en magnum

Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (75cl), Voerzio Sarmassa Barolo 2008 (150cl)og Alsace Trimbach 2002 (150cl) Hvorfor i all verden skal du kjøpe en Magnum eller en dobbelt-Magnum for den del? Ganske enkelt fordi vinene i større flasker utvikler seg og modnes langsommere og bedre på en stor…

Les mer


Guiseppe Rinaldi

Guiseppe (Beppe) Rinaldi har to døtre, Marta og Carlotta, som begge tar del i vinproduksjonen på gården. Marta jobber nå side om side med sin far, Guiseppe, og er med i administrative og produksjonsmessige beslutninger, mens Carlotta hjelper til ute i markene. Etter Marta begynte å ta mer del i…

Les mer


Giacomo Conterno

Giacomo Conterno, på vestsiden av Monforte Vi er heldige som har fått audiens hos Roberto Conterno, en av Piemontes fremste vinmakere. Stephanie Flou, Robertos personlige assistent og oversetter, tar godt imot oss og etter en stund kommer Roberto inn. Vår ærefrykt er på bristepunktet, men vi finner…

Les mer


Frank Bruarøy ble vinner av Salma Chef finalen 2012

Av fire flinke finalister var det til slutt Frank Bruarøy fra Bergen som gikk av med seieren i Salma Chef finalen i går. Juryen mente at Franks rett skåret aller høyest på smak og hadde samtidig en meget bra presentasjon. Frank kan glede seg over premien som er en reise, med opphold for 2 personer,…

Les mer


Cornelius på holmen

Jeg hadde nylig stor glede av å spise middag ute på sjømatrestauranten, Cornelius på holmen. Et unikt sted med en fin gjeng dedikerte personer med lidenskap for service, mat og vin. Vi ble hentet på kaien i Bergen sentrum med egen båt, som tok oss ut til holmen ved Bjorøy hvor restauranten ligger.…

Les mer


Salma Chef 2012

MatogVinnett skal velge ut de tre beste bidragene til SALMA Chef konkurransen for Østlandet! Foto: SALMA I perioden 23. mai til 29. juli oppfordres alle til å sende inn sine beste SALMA oppskrifter. De kan være rå, bakt i ovnen, stekt, grillet eller dampet/posjert – velg dine favoritter!…

Les mer


Nyheter mai 2012

Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue. hvitviner: 3 Winzer Riesling Trocken 2011 Denne Rieslingen er et resultat av et sammarbeid med tre barndomsvenner, Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stephan Wintner.  Frisk og god vin med fin fylde, smak av…

Les mer