Asparges ”Parmigiano Reggiano”
2 ss pesto
250 g pistasienøttekjerner
1 egg, sammenpisket
klaret smør til steking
Parmesan-is
Lages helst en dag i forveien.
100 g parmesan, finrevet
5 dl fløte
Ha parmesan i en blender. Kok opp fløten og hell over parmesanen. Kjør blandingen på middels hastighet til den blir helt glatt. Ha den over i en bolle og la den stå 10 minutter i kjøleskapet. Pisk parmesan- isen til den får kremkonsistens, oppbevares kjølig. Sett den i fryseren 15 minutter før servering.
Kjør pistasienøttene helt fine i en blender. Kok aspargesen i 1 minutt. Pensle halvparten av aspargesen på den nederste delen med egg, og rull dem i pistasiemelet. Ta for deg en etter en. Stek så de panerte aspargesene gylne i en stekepanne med litt smør.
Server med en kule parmesan- is og pesto.
Anbefalt drikke; Selbach Zeltinger Schlossberg Riesling Kabinett 2008