Bakt ishavsrøye på asparges
400 g ishavsrøye-filet
4 ss lakserogn
kål og asparges
1 lite kålhode
12 grønne asparges
1/2 lime
1 dl hvitvin
1 dl fløte
50 g usaltet smør
2 ss hakket gressløk
Kok inn hvitvinen til det nesten ikke er noe igjen. Ha i fløte og kok opp. Ha i finsnitted kål og hele asparges og la det koke under lokk i 3 minutter. Rør inn smør og saften av en halv lime, smak til med salt og pepper.
Skrap av skjellene på skinnsiden på fisken med en kniv, del filetene i to, salte innsiden av fisken noen minutter før du legger fisken med kjøttsiden ned på en smurt, ildfast form. Stek i ovnen på 180° i 4 minutter. Dra av skinnet på fisken og pepre den godt før du legger den på toppen av kål og asparges-blandingen.
Pynt med lakserogn og gressløk.
Drikkeforslag;
Leitz Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Trocken