Bakt Lysing
4 personer
oppskrift fra Dinmat.no
500 g lysing
10 amandinepoteter
20 shitake sopp
1 bunt reddikk
2 vårløk
1 bunt klasetomater
1 ts sitronskall, revet
2 ss olivenolje
meierismør
1 ts sherryeddik
maldonsalt
1/2 dl vann
Del fiskefileten i porsjonsstykker, behold skinnet på. Ha på salt og pepper. Dryss over finrevet sitronskall og olivenolje. La det ligge å trekke.
Ta av stilkene på shiitake soppen, så den ikke blir seig. Skjær vårløk i tynne strimler og reddiken i løvtynne skiver. Stek soppen i litt olje, smak til med litt salt og pepper. La soppen bli litt brun, ha i vannet slik at soppen ikke tørker ut. Ha i meierismøret og rør godt.
Kok potetene, de skal ikke være helt gjennomkokt. De blir ferdige i ovnen.
Sil av kokevannet. Skjær potetene i skiver mens de er varme. Legg potetene i en av sidene på en ildfast form. Legg tomatene i samme form. Ha sherryeddik over tomatene.
Dryss litt maldonsalt over potetene og legg fiskefiletene over. Settes i forvarmet ovn i ca.10-12 min.Varm opp soppen igjen og tilsett reddiken og vårløken, (er det litt tørt tilsettes eventuelt litt mer vann). Ta formen ut av ovnen og legg fisken på et brett og fjern skinnet. Start med å legge på grønnsakene, legg på fisken og strø soppblandingen rundt.
Anbefalt drikke; Laxas Bágoa do Miño 2010
4 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Veldig god rett, en ny og veldig god smaksopplevelse var traktkantarell på redikk.
Bra du likte det, Frode 🙂
Et tips, få kommentarene til å synes på forsiden. Er det mulig?
Frode
Hei Frode.
Jobber med det. Mulig jeg må få hjelp av den datakyndige i heimen 🙂