Bakt sjokoladekrem (6 porsjoner)
av Lars Lian og Ole Jacob Hoel
200g mørk sjokolde av høy kvalitet
3 hele egg
80g sukker
6cl espresso
3ss creme fraiche
2dl kremfløte
Smelt sjokolade i vannbad. Pisk egg og sukker for hånd i noen minutter. Tilsett espressoi eggedosisen og rør inn i den smeltede sjokoladen og til slutt creme fraiche. Fordel røren i porsjonsglass, og sett i vannbad (ca 3cm høyt) i stekeovn forvarmet på 140 grader. La stå til de starter å sufflere (får en liten topp og blir blank), men fortsatt er rå innerst. ca 18-20min. Avkjøl i romtemperatur før desserten serveres med lett pisket krem og revet sjokolade på toppen. Til en ekstra spiss kan du også blande inn en ts mynte-gele i kremen.
Prøv gjerne også med en perfekt dessertvin til. Et forslag er;
Lustau Solera Reserva Pedro Ximenez San Emilio 209.-