Bakt torskeplomme på ruccola
til 4 personer
250 g torskeplomme
1/2 granateple
Ruccola
extra fine olivenolje
100 g usaltet smør
4 ss soyasaus
3 cm ingefær
2 stk sjalottløk
1 stk lime
gressløk
Torskeplomme er torskens indrefilet. Får du tak i hele fisken sitter den øverst i ryggen. Skyll og tørk torskeplommen, skjær i passende, små, biter og legg fiskebitene på et stekebrett med stekepapir. Sett i ovnen på 150° i 10-12 min.
Smelt smøret forsiktig i en gryte på svak varme til det skiller seg. Dette kan ta tid, så i mellomtiden kan du vaske ruccolaen i en salatslynge, skrape ut frøene fra granateplet og anrette dette på serveringsfatene. Hold øye med smøret, at det ikke svir seg og fjern skumet som dannes på toppen.
Finhakk ingefær og sjalottløk, ha det over i et sausenebb sammen med soyasausen. Når smøret er brunt helles det i soyasausblandingen. Skvis limesaft, finhakk gressløk og ha det også i blandingen. Når torsken er ferdig anrettes den straks over ruccolaen. Bruk en skje til å få med ingefæren og sjalottløken fra smørsausen og ha over fisken. Servèr.
Vinanbefaling; Keller Riesling Von der Fels Trocken 2011